نسخه چاپی

چه زمان برای كودكمان تلفن همراه بخریم؟

عکس خبري -چه زمان براي کودکمان تلفن همراه بخريم؟

والدین نباید به فرزندان دبستانی یا دوره راهنمایی خود موبایل بدهند زیرا با این كار این آزادی را به آنها می دهند كه وارد شبكه های اجتماعی آنلاین شوند. یا متاسفانه با دوستان نامناسب ارتباط های مخفیانه داشته باشند.

به گزارش نما ،از زمانی که تلفن همراه به عنوان وسیله ای برای راحتی و رفاه اشخاص ساخته شد باید ها و نبایدهایی را نیز با خود به همراه آورد. اینکه چه قشری از جامعه قابلیت استفاده از آن را دارند و یا چگونه و چطور باید با آن رفتار کرد در ابتدا سوالی بود که برای خیلی ها به وجود آمده بود؟ اما از آنجا که گذر زمان بسیاری از مسائل را حل خواهد کرد ، البته تکنولوژی نیز مرز و حد و حدودی ندارد با پیشرفت و گسترش شبکه های تلفن همراه و اینترنت دیگر تمام اشخاص به سهولت و راحتی از این تکنولوژی استفاده می کنند.
این مسئله شاید برای افراد بزرگسال نگرانی به همراه نداشته باشد اما برای کودکان ما ممکن است خطرساز باشد. امروزه اغلب کودکان از همان کودکی به خاطر رنگ و لعاب تلفن های همراه و صدای زنگ و عکس های آن به سوی آن جذب می شوند. در ابتدا تلفن های همراه پدر و مادرشان وسیله ای برای تفریح و سرگرمی شان می شود ولی با بزرگتر شدنشان و اینکه بسیاری از والدین از همان کودکی اقدام به خرید تلفن همراه برای فرزندانشان می کنند، سایر بچه ها نیز آن را از والدینشان مطالبه می کنند.
اما سوالی که اینجا مطرح است این است که واقعا سن دقیق و صحیحی که والدین باید برای فرزندانشان تلفن همراه خریداری کنند چه زمانی است؟
دکتر غفاری، روانشناس و مشاور در این خصوص می گوید: «استفاده از تلفن همراه برای گروه سنی دبستان و راهنمایی به عنوان وسیله ای شخصی مفید نیست و حتی اگر می خواهیم در ساعاتی که فرزندانمان دور از والدین در کلاس های آموزشی یا با دوستان خود هستند از وضع آنها خبردار باشیم، بهتر است یک خط و گوشی اضافی درمنزل وجود داشته باشد تا هنگامی که نوجوانان ما خارج از منزل هستند، از آن استفاده کنند، ولی هنگام بازگشت به منزل این تلفن همراه اضافی را درجای خود گذاشته و اصولا با آن سروکاری نداشته باشند. این یک امکان اضافی برای همه اعضای خانواده است که از گوشی یدکی درصورت لزوم بهره ببرند و فرزند ما هم هنگام خروج از منزل می تواند آن را همراه داشته باشد. بدیهی است هنگام حضور درمنزل با توجه به وجود تلفن ثابت نیازی به استفاده از تلفن همراه نیست.»
وی در خصوص سن مناسب برای داشتن گوشی همراه افزود: « بهترین سن برای خرید گوشی برای فرزندان، دوره دبیرستان است. دختر و پسر در این سن دیگر کودک نیستند و می توانند تا حدی خوب را از بد تشخیص دهند. اما برخی از والدین از اینکه تا قبل از سن 12 – 17 سالگی برای فرزند خود موبایل تهیه کنند، اکراه دارند. برخی از خانواده ها از اینکه موبایل در اختیار فرزند خود قرار دهند می ترسند زیرا هراس دارند مبادا باعث انحراف او بشود. واقعیت هم این است که والدین نباید به فرزندان دبستانی یا دوره راهنمایی خود موبایل بدهند زیرا با این کار این آزادی را به آنها می دهند که وارد شبکه های اجتماعی آنلاین شوند. یا متاسفانه با دوستان نامناسب ارتباط های مخفیانه داشته باشند. وقتی یک گوشی هوشمند در اختیار یک نوجوان باشد، او به طور دایم به اینترنت دسترسی دارد و اینترنت نیز با همه خوبی ها، سایت هایی دارد که برای فرزندان ما به هیچ وجه مناسب نیستند.»
وی همچنین گفت: « به هر حال، دو نکته اصلی در واگذاری تلفن همراه به بچه ها، اول گفتگو با آنها و توجیه شان در مورد چرایی خرید گوشی است و دوم این که آنها بدانند محدوده آزادی عمل شان تا کجاست و این محدوده با اطلاع خودشان، به وسیله والدین کنترل می شود.»
گرچه تلفن همراه می تواند وسیله مفیدی برای ارتباط افراد با یکدیگر باشد، اما باید به این نکته توجه داشت که ایجاد این امکان که فرزندان ما بتوانند درتمام طول ساعات بیداری خود، به دفعات و در زمان های طولانی تماس های دائمی برقرار کنند یا به ارسال پیامک های متعدد مبادرت ورزند یا در هر لحظه در اینترنت سرگرم باشند، گذشته از احتمال بروز اعتیاد تکنولوژیک می تواند باعث اختلالات تمرکز حواس و داشتن ارتباطات پنهانی و حتی گاهی نامناسب فرزندان شود.
گزارش: سیده الهام جوادی

۱۳۹۳/۲/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...