«اشتیاق تیم مذاکرهکننده ایران برای معامله کردن در موضوع هستهای حیرتآور است؛ اما همچنان وجود موانع بزرگ بر سر راه مذاکرات امکان حصول توافق نهایی را در پرده شک و ابهام باقی میگذارد(!)روزنامه لسآنجلس تایمز با انتشار این تحلیل به قلم «پل ریشتر» نوشت: سه ماه از دور جدید مذاکرات حساس و پر تنش هستهای ایران میگذرد و ایران با اشتیاقی که برای معامله کردن از خود نشان میدهد، موجبات شگفتی همگان را برانگیخته است. ایران به همه تعهداتش در توافق موقت هستهای عمل نموده و اعلام کرده است که بر سر پارهای از موضوعات کلیدی مورد اختلاف حاضر به مصالحه است. طرف ایرانی در نشست سهجانبه بلندپایه حضور مییابد اما این بار کاملا برخلاف سنت متداول ده سال گذشته؛ چانهزنی نمیکند(!)
لسآنجلس تایمز افزود: گفتوگوهای هستهای این هفته در وین از سر گرفته میشود و مشاجره در راه نیل به توافق نهایی به اوج رسیده است. آخرین مهلت تعیین شده برای امضای توافق نهایی 20 ژوئیه (29 تیر) تعیین شده است. اما هنوز هم یک مانع بزرگ که موضوع غنیسازی است و مهمترین موضوع مذاکرات است، مرتفع نشدنی مینماید. ریشتر نوشت: طرف مذاکره با ایران خواستار محدود شدن ظرفیت غنیسازی ایران است. اما تهران خواستار حفظ 19 هزار سانتریفیوژ فعلیاش برای غنیسازی اورانیوم است.«رابرت آینهورن» از مشاوران سابق «اوباما» در موضوعات هستهای و از اعضای کنونی «موسسه بروکینگز» میگوید «تقاضای ایران برای بالا بردن سطح ظرفیتش در غنیسازی، به هم ریختن اوضاع (مانعتراشی) است و با این وضعیت، هیچ توافقی حاصل نخواهد شد».
لسآنجلس تایمز با ابراز تردید درباره اینکه دولت روحانی بر مواضع کلان نظام در موضوع هستهای پایبند بماند، از قول سیمور نوشت: سازش ایرانیها فقط محدود به یک دوره زمانی مشخص است و بعد از سپری شدن این دوره، تصمیمشان این است که آنان هم همانند سایر کشورها بتوانند ظرفیتی برای غنیسازی داشته باشند و اورانیوم را در مقیاس صنعتی غنیسازی کنند اما این رویکرد قابل قبول آمریکا و متحداش نیست. این مانع اصلی بر سر راه توافق نهایی است. مانع دیگر که ظاهر شده این است که ایرانیها لغو دائمی همه تحریمها بعد از توافق نهایی را مطرح کردهاند اما غرب مایل به معلق گذاردن تحریمها است نه لغو قطعی آن.
در همین حال روزنامه والاستریت ژورنال از وجود برخی اختلافات در آستانه چهارمین دور مذاکرات وین خبر داد و نوشت: رآکتور آب سنگین اراک یکی از مسائل مورد اختلاف برشمرده شده است. سانتریفیوژها و میزان غنیسازی دیگر مورد اختلاف است. به گفته یک مقام اروپایی، در برخی مسائل هنوز هم شکافهای عمیقی مشاهده میشود.از سوی دیگر سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما در جمع شماری از صهیونیستها در واشنگتن گفت: ایران در زمینه مناقشه هستهای باید ایالات متحده را با اقداماتی که درستی آنها قابل اثبات باشد قانع کند، در غیر این صورت توافق نهایی هستهای به دست نخواهد آمد.وی گفت: «ما تنها زمانی راضی خواهیم بود که ایران اقداماتی را انجام دهد که محک زدن درستی آن اقدامات برای ما میسر باشد.»رایس در ادامه سخنانش در این جمع که شامل دیپلماتهای اسرائیلی میشد گفت: «خلاصه بگویم که اگر راضی نباشیم، توافقی هم به امضا نخواهد رسید.»
تیم ایرانی چانهزنی نمیكند اما آمریكا هنوز طلبكار است!
«اشتیاق تیم مذاكرهكننده ایران برای معامله كردن در موضوع هستهای حیرتآور است؛ اما همچنان وجود موانع بزرگ بر سر راه مذاكرات امكان حصول توافق نهایی را در پرده شك و ابهام باقی میگذارد(!)
۱۳۹۳/۲/۲۴