به گزارش نما به نقل از نامه نیوز، دکتر جاوید ثمودی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت و ضرورت مدیریت خشم و عصبانیت گفت: خشم با خشونت متفاوت است، چرا که خشم یک احساس را دربرمیگیرد اما خشونت یک عمل است.
این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: خشم قابل کنترل و مدیریت است و میتوان با تکنیکهای ساده آن را کنترل کرد و با ارادهای آهنین، آن را مدیریت نمائیم.
وی در خصوص این تکنیکها خاطرنشان کرد: در هنگام بروز خشم، باید محلی که در آن قرار داریم را ترک کنیم تا پس از برطرف شدن خشم، به حل مشکل از طریق روشهای عقلانی و منطقی اقدام شود، زیرا خشم، عقل را به طور موقت تحت فرمان خود قرار میدهد و در نهایت خشم و عصبانیت اگر به موقع مدیریت نشود، فاجعه میآفریند.
ثمودی تاکید کرد: قدرت ایمان و اراده بسیار بالاتر از خشم است، از این رو میتوان به راحتی، با ابزارهای قدرتمند ایمان و اراده، خشم و عصبانیت را در بند کشید، هرچند باید بدانیم که کنارهگیری از محیط در هنگام خشم، هیچ گاه به منزله ترسیدن و فرار کردن نیست، بلکه نشانه عقلانیت و تدبیر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره دیگر تکنیکهای مدیریت خشم عنوان کرد: وقتی مسالهای ناخوشایند را برای خودمان بزرگ میکنیم بر میزان خشم میافزاید، به همین دلیل بیتفاوتی و کوچک شمردن مساله میتواند ما را در مدیریت خشم یاری بخشد.
این روانشناس اظهار داشت: یکی دیگر از تکنیکهای موجود، ریشهیابی و جستجوی علت بروز خشم و عصبانیت است، زیرا برخی از مشکلات در زندگی منجر به خشم و عصبانیت میشود، پس در صدد حل مشکل و معضل با راههای منطقی برآئیم.
وی با بیان اینکه خشم یک هیجان طبیعی است و باید مدیریت و کنترل شود، گفت: مدیریت و کنترل خشم، نیاز به تمرین و ممارست دارد، و اگر افراد به کرات عصبانی میشوند باید برای کنترل آن، آرامش را به زندگی خود بازگردانند تا به واسطه خشم، به دیگران و خود آسیب نزنند.
ثمودی تاکید کرد: متاسفانه خشم و عصبانیت میان زوجین، یکی از مواردی است که آرامش زندگی و به ویژه فرزندان را تهدید میکند و لازم است تکنیکها در محیط خانوادگی نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد که در این جا نقش بانوان در کنترل خشم همسرانشان دارای اهمیت زیادی است، هرچند باید بدانیم اطرافیان همیشه در کنترل خشم فرد عصبانی سهم بسزایی دارند.
چگونه خشم و عصبانیت خود را مدیریت كنیم؟
طبق آمار موجود، 30 درصد از درگیریهای شدید خیابانی و خشونتهای كنترل نشده منجر به فاجعه و به ویژه قتل میشود، پس باید بدانیم مدیریت خشم چه اهمیتی در حفظ سلامت جامعه دارد و نباید اجازه دهیم خشم تبدیل به خشونت شود.
۱۳۹۳/۲/۲۴