نسخه چاپی

رسانه‌های سعودی پس از دعوت ظریف

رسانه های سعودی گرچه دعوت سعودالفیصل از وزیر امور خارجه كشورمان را نشانه ای در تغییر سیاست ریاض در قبال تهران می دانند ولی تلاش دارند ایران را مقصر اصلی مشكلات منطقه دانسته و از قبل این گفت‌وگوها را شكست خورده اعلام كنند.

به گزارش نما، روزنامه سعودی الشرق الاوسط در ستون دیدگاه‌های خود مطلبی را به قلم عبدالرحمن الراشد مدیر سابق شبکه العربیه و سردبیر سابق این روزنامه در خصوص اعلام دعوت وزیر خارجه عربستان از همتای ایرانی خود برای دیدار با یکدیگر منتشر کرده که در آن این دعوت را نشانه‌ای از تغییر سیاست‌های عربستان درقبال ایران دانسته شده است.

عبدالرحمن الراشد در مقاله خود می‌نویسد: اظهارات روز گذشته (سه شنبه) سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان مهم بوده و گویای این نکته است که ریاض درحال مخابره کردن نشانه‌هایی مبنی بر تغییر سیاست‌های خود در قبال ایران است.

وی در ادامه به پاسخ‌های روز گذشته (سه شنبه) وزیر خارجه عربستان به خبرنگاران اشاره کرده و می‌نویسد: خبرنگار رویترز از سعود الفیصل سوال کرد که آیا برای دعوت از وزیر امور خارجه ایران و یا سایر مسؤولان ایرانی برای دیدار از عربستان و گفتگو در خصوص اوضاع منطقه برنامه ریزی کرده‌اید؟

سعود الفیصل در پاسخ به این سوال می‌گوید که ما گفتگوهایی در خصوص تمایل به برقراری مجدد روابط دوکشور داشته‌ایم و رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ایران نیز به این نکته اشاره کرده اند، ما دعوت‌ نامه‌ای را برای وزیر امور خارجه ایران جهت سفر به عربستان ارسال کردیم اما این مساله تاکنون محقق نشده و سفری به عربستان صورت نگرفته است. ما از سفر وزیر خارجه ایران به عربستان هرزمانی که صورت بگیرد استقبال می‌کنیم، ایران همسایه ما بوده و با یکدیگر رابطه داریم.

وزیر خارجه عربستان ادامه می‌دهد: با ایران مذاکره و گفتگو می‌کنیم و امیدواریم که در صورت بروز هرگونه اختلاف آن را حل کنیم زیرا این امر به نفع دو کشور است، امیدواریم ایران بخشی از تلاش‌های صورت گرفته برای سالم سازی منطقه و شکوفایی آن باشد نه بخشی از مشکل ایجاد تنش در منطقه.

الراشد در ادامه مقاله خود می‌نویسد، مطلب واضح است، زبان گفتاری آن دوستانه بوده و دعوت باز می‌باشد. ما سعود الفیصل را به عنوان یک دیپلمات دقیق شناخته‌ایم اما نمی‌دانیم که آیا این سخنان تنها پاسخ یک سوال بوده‌اند و یا یک دعوت و سیاست جدید عربستان.

وی در ادامه به مقاله جنجال برانگیز "طراد العمری" در روزنامه الحیات که خواهان توافق ایران و عربستان شده بود اشاره کرده و می‌نویسد: آیا واقعا ما نیازمند رسیدن به توافق با همسایه ایرانی خود هستیم؟ نمی‌توان در خصوص روابط بین‌الملل تنها بر اساس اظهارات رسمی قضاوت کرد، ما نیازی به ارائه ادله برای اثبات رابطه بد ایران و عربستان نداریم، این رابطه در بدترین حالت خود طی سی سال گذشته قرار دارد، به طوری که دو کشور هم اکنون به صورت غیر مستقیم در سوریه، لبنان، عراق، بحرین، یمن و سودان با یکدیگر درگیر هستند.

الراشد در ادامه می‌گوید: به تصور من ایران برای هیچگونه مصالحه‌ای آمادگی ندارد و مطمئنا نمی‌توان به هیچ یک از وعده‌هایش اطمینان کرد.بخشی از مشکل در عدم حل کردن درگیری‌های داخلی در ایران می‌باشد که اظهارات تکراری و متناقض گویای آن است.

بخش دیگر و خطرناک تر مشکل این است که فرماندهان نظامی ایران معتقدند که در میدان‌های نبرد و در غیاب آمریکا و عقب نشینی آن از تحریم‌های اقتصادی و روی آوردن به مذاکره در خصوص پرونده هسته‌ای پیروز خواهند شد.

وی همچنین تاکید می‌کند که در اتاق گفتگوها عربستان طرف ضعیف‌ خواهد بود و تنها ورودش به این اتاق خود جایگاه عقابها را در داخل ایران مستحکم خواهد کرد، همچنین به برخی طرفهای عربی که در مناطق خود با نمایندگان ایران درگیر هستند پیامی اشتباه خواهد رساند. بدتر از آن این است که برقراری هرگونه رابطه‌ با عقابهای ایرانی اعتقاد کاخ سفید به ضرورت همکاری با ایران را تقویت خواهد کرد.

وی در پایان اعلام کرد که بعید می‌دانم، عربستان تنها به درخواست هاشمی رفسنجانی، هرچند که سعودی‌ها به او احترام بگذارند، سیاست‌های خود را تغییر داده باشد و یا اینکه این تغییر به دلیل ارسال نشانه‌های مثبت مبنی بر آمادگی ایران به طی کردن نیمی از مسیر رابطه با عربستان بدون بروز تغییر در رفتارش و حجم درگیری‌ها باشد. مذاکره با ایران اوضاع را به سوی بدتر شدن سوق خواهد داد.
منبع: تسنیم

۱۳۹۳/۲/۲۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...