همزمان با برگزاری نشست ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی و کمتر از دو هفته مانده به برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد، ادعاهای غرب برای اعمال فشار بر ایران، وارد فاز جدیدی شده و البته این بار، سخن از تصاویری است که به ادعای غرب، از درون مجتمع پارچین به بیرون راه یافته است.
به گزارش «تابناک»، «آسوشیتدپرس» اواخر وقت یکشنبه با انتشار خبری مدعی شد یک طرح رایانهای که بر مبنای اطلاعات به دست آمده از درون مجتمع پارچین ترسیم شده، نشانگر یک اتاقک مهار انفجار، از نوعی است که برای آزمایشهای مرتبط با سلاح هستهای مورد نیاز است.
آسوشیتدپرس مدعی شده این طرح توسط یکی از مقامات مرتبط در یکی از کشورهایی که برنامه هستهای ایران را دنبال میکنند، در اختیارش قرار گرفته و نشان میدهد با وجود انکار تهران، چنین ساختاری برای آزمایشهای نظامی هسته ای در پارچین وجود دارد.
این مقام گفته که این طرح بر پایه اطلاعات رسیده از فردی است که این اتاقک را در مجتمع پارچین دیده است. این مقام همچنین افزوده که وارد شدن به جزییات، ممکن است جان آن فرد را به خطر بیندازد و به همین دلیل، از دادن اطلاعات بیشتر خودداری کرده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، این مقام از یک کشور عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی است که به شدت نسبت به صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران مشکوک است.
این خبرگزاری همچنین مدعی شده، یکی از مقامات سابق آژانس اظهار داشته که به باور وی، شاید این تصویر درست نباشد.
این فرد ادامه داده است که این طرح، مشابه همان چیزی است که بازرسان آژانس نسبت به وجود آن در پارچین مظنون هستند.
در این گزارش همچنین این ادعا مطرح شده که پیش از این، بحثهایی درباره یکسری تصاویر ماهوارهای وجود داشت که در آن، وجود مکانی شبیه به آنچه در عکس اخیر طراحی شده، تأیید میشد.
هرچند آسوشیتدپرس تلاش کرده با مفصل کردن گزارش خود و افزودن تاریخچهای از موضوع پارچین، این طرح را واقعی و ادعای خود را موجه نشان دهد، محتوای گزارش منتشره، تردیدهایی جدی در درست بودن آن پدید میآورد.
مهمترین نکته در این رابطه این است که در گزارش آسوشیتدپرس، هیچ اشاره ای به افراد دخیل در تهیه این طرح نشده و این نکته نیز نیامده که در صورت درست بودن ادعای بازرسان آژانس، مبنی بر اجازه ندادن ایران برای بازدید از پارچین، چگونه فردی از آنها توانسته چنین چیزی را دیده و با این دقت ترسیم کند؟!
از سوی دیگر، تصویر منتشره نه یک عکس، بلکه تنها یک طرح است که میتوان آن را صرفاً بر پایه حدس و گمانهایی که پیش از این از سوی بازرسان آژانس مطرح شده بود، ترسیم کرد. در حقیقت، نفس این ادعا که یک طرح رایانهای است و میتواند سندی بر اثبات ادعای برخی بازرسان آژانس باشد، بسیار غیرمنطقی و غیرعقلانی است.
در این باره، در بخشی از گزارش منتشره آمده است، به گفته یکی از مقامات سابق آژانس، حتی رنگ این اتاقک و پیرامون آن نیز مشابه آن چیزی است که پیش از این حدس زده میشد.
اکنو نپرسش اینجاست که آیا ترسیم یک تصویر رایانهای بر پایه همان حدس و گمانها، کار دشواری است؟!
در مجموع، انتشار این تصویر را باید تلاشی دیگر از سوی غرب برای افزایش فشارها بر ایران در آستانه مذاکرات ارزیابی کرد تا به زعم آنها، ایران در موضع ضعف قرار گرفته و وادار به پذیرش خواستههای آنان شود.
این امر بیش از پیش از آنجا درست به نظر میرسد که اگر واقعاً بحث وجود چنین اتاقکی مطرح بود، باید در مذاکرات فردا و پس فردای ایران با آژانس تخصصی درباره آن بحث میشد؛ نه اینکه به یکباره سر از رسانهها در بیاورد.
به این ترتیب، گویا تنها هدف از انتشار چنین خبر و چنین تصویری، بهرهبرداری ابزاری و تبلیغی از آن در آستانه مذاکرات برای ادامه فشار بر ایران باشد.
انتشار تصاویر مرتبط با آزمایشهای هستهای در پارچین!
یك... دو... سه... دور جدیدی از فشارها علیه ایران آغاز شده است و به مانند همیشه، فردی كه این اطلاعات را منتشر كرده، از ترس جان، از دادن اطلاعات بیشتر خودداری كرده است. این فرد همچنان در رسانهها بینام است؛ براستی این فرد كیست؟!
۱۳۹۱/۲/۲۵