نسخه چاپی

تكذیب عذرخواهی انگلیس از ایران

روزنامه «گاردین» روز یكشنبه به نقل از معاون وزارت خارجه ایران نوشت كه تهران گزینه جبران خسارات وارده به ساختمان سفارت انگلیس را بررسی می‌كند، اما بابت آن حادثه عذرخواهی نمی‌كند، چراكه لندن عذرخواهی‌های زیادی به تهران بدهكار است.

به گزارش نما، روزنامه گاردین نوشت: ایران آماده است تا موضوع جبران خسارات وارده به ساختمان سفارت تهران در انگلیس در جریان تظاهرات سال 2011 را در قالب بسته‌ای از موارد برای از سرگیری روابط دیپلماتیک مورد بحث قرار دهد، اما بابت آن حادثه عذرخواهی نخواهد کرد.

«مجید تخت روانچی» معاون آمریکا و اروپای وزارت امور خارجه ایران با بیان اینکه بحث‌ها برای از سرگیری روابط دوجانبه در جریان است، می‌گوید امکان دستیابی به توافق تا پایان سال جاری میلادی وجود دارد، اما هیچ جدول زمانی‌ای برای این کار تعیین نشده است. وی همچنین با اشاره به اینکه پرداخت غرامت در دست بررسی است، افزود: «بحث عذرخواهی مورد بررسی نیست. در گذشته موارد متعددی رخ داده و ما هیچ‌ عذرخواهی‌ای دریافت نکرده‌ایم. اما قطعا در مورد آنچه که اتفاق افتاد، در حال همکاری با دولت بریتانیا هستیم.»

معاون وزارت خارجه در مورد سفر اخیر «سایمون گس» مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلیس به تهران نیز با بیان اینکه این سفر خوب پیش رفت، گفته است: «در مورد برخی چیزها توافق شد و در مورد بقیه موارد نه. خوب است که در مورد این موارد مذاکره شود. داریم در جهت درستی حرکت می‌کنیم.»

از زمان قطع روابط تهران و لندن، گس عالی‌ترین مقام انگلیسی است که به تهران سفر کرده است. ایران و انگلیس از سال گذشته و پس از روی کار آمدن دولت «حسن روحانی» تصمیم به احیای گام به گام روابط گرفتند. طرفین در اولین مرحله، کاردارهای غیرمقیم معرفی کردند. در این مدت یک هیئت پارلمانی به ریاست «جک استراو» وزیر خارجه سابق و نماینده کنونی مجلس عوام انگلیس نیز به تهران سفر کرده است.

«حسن حبیب‌الله‌زاده» کاردار غیرمقیم ایران در انگلیس در مورد روند احیای روابط می‌گوید: «طرفین توافق کردند که به حرکت رو به جلو ادامه دهند. داریم در مورد اینکه گام بعدی چه می‌تواند باشد، بحث می‌کنیم.»

روزنامه گاردین در پایان گزارش خود، در مورد آینده روابط تهران و لندن نوشته است: «اینکه ایران و بریتانیا روابط کامل دیپلماتیک را از سر می‌گیرند یا نه، تا حدی به نتیجه مذاکرات هسته‌ای در وین بستگی دارد. اگر آن مذاکرات شکست بخورد، تحریم‌ها به قوت خود باقی بمانند و تنش میان ایران و غرب بار دیگر افزایش یابد، ممکن است مصالحه دور از دسترس باشد.»
منبع: فارس

۱۳۹۳/۲/۲۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...