نسخه چاپی

نقش كلیدی زنان در اقتصاد خانواده

با توجه به جایگاهی كه زن در خانواده به‌عنوان مادر و فردی كه در انتقال ارزش‌های اخلاقی به نسل بعد مؤثر است، می‌تواند در اصلاح الگوی مصرف نقشی بسیار مهم داشته باشد.

به گزارش نما ،اقتصاد در خانواده یعنی هنر درست مصرف کردن، اینکه چگونه بتوانیم با توجه به منابع مالی محدود خانواده حساب دخل و خرجمان را داشته باشیم و همچنین برای آینده مان نیز برنامه ریزی کنیم. زنان در مدیریت و برنامه‌ریزی الگوهای مصرفی در خانواده نقش اصلی را دارند و در جوامع سنتی این نقش در مسیر قناعت در خانواده پر رنگ‌تر است.
با توجه به جایگاهی که زن در خانواده به‌عنوان مادر و فردی که در انتقال ارزش‌های اخلاقی به نسل بعد مؤثر است، می‌تواند در اصلاح الگوی مصرف نقشی بسیار مهم داشته باشد. اگر در خانواده‌ای مصرف و استفاده از کالاهای مصرفی توسط مادر خانواده مدیریت نشود اقتصاد خانواده دچار مشکل می‌شود. همان طور که نقش زن در جامعه سنتی در قناعت، بسیار چشمگیر بوده است، در جوامع مدرن هم در گرایش یا عدم‌گرایش افراد خانواده به مصرف گرایی بسیار مؤثر است.
زن با استفاده از جایگاه ویژه‌ای که از لحاظ احساسات و عواطف در خانواده دارد نیز می‌تواند روی الگوی مصرف و نظام اقتصادی خانواده تأثیر مستقیم داشته باشد. برخی از  نقشهایی که زنان در عرصه اقتصاد خانواده بر عهده دارند، عبارت اند از:
-    درآمد زایی
بخشی از مخارج خانواده این روزها بر دوش خانم هاست و معمولا با توجه به هزینه های بالا، حقوق یک نفر کفاف زندگی یک خانواده را نمی دهد. زنان با درک شرایط مشغول کار شده اند و می کوشند تا حد ممکن در جهت رفع مشکلات موثر باشند.
-    تنظیم دخل و خرج
زنان می دانند اولویت های خانواده در هر مقطع زمانی چیست. بر اساس این اولویت ها مخارج خود را با درآمد تنظیم می کنند و این نکته را در نظر می گیرند که در مقطع کنونی زندگی شان کدام ها اولویت دارند و برای کدام آرزوها و خواست های خانواده باید صبور بود.
-    امید بخشی
در کنار تمام مشکلاتی که ممکن است در یک خانواده به وجود بیاید صبوری و امیدواری زنان اوضاع را عوض می کند.    این مرد خانه های ایرانی است که مدام به فکر روز مبادا و آینده بچه هاست و اگر اینچنین نباشد خانواده به مشکل می خورد اما خانم خانه همیشه در حرکت به سوی آینده در کنار همسرش می کوشد برای بچه ها آینده ای زیبا رقم بزند. هرگاه آقای خانه ناامید می شود و نگرانی وجودش را می گیرد جمله نگران نباش همه چیز درست می شود معجزه می کند.

علاوه بر نقش اساسی زنان در اقتصاد خانواده آنان نقش مهمی در کاهش مشکلات اقتصادی جامعه دارند و هر چقدر که آنان با مسائل اجتماعی آشنایی بیشتری داشته باشند، بهتر می‌توانند در جهت حل مسائل موجود تلاش کنند. از سوی دیگر زنان شاغل بیشتر قدر پول را می‌دانند و برای هزینه آن با دیگران مشورت می‌کنند. همین امر موجب می‌شود که درآمد خود را به صورت منطقی‌تر خرج کنند. این در حالی است که در صورت برخوردار نبودن از فرهنگ صحیح صرف درآمد، ممکن است خانواده و جامعه دچار مشکل شوند.
گزارش: سیده الهام جوادی

۱۳۹۳/۲/۳۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...