به گزارش نما، بازتاب سفر هیاتی از فعالان بخش خصوصی ایران به هند در حالی در رسانههای خارجی چشمگیر بود که سفر وزیر امور خارجه ایالات متحده به دهلی نو را تقریبا میتوان گفت به حاشیه رفته است. اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران هفته گذشته هیأتی شامل 60 نفر از تجار و بازرگانان ایرانی را راهی هند کرد تا پیوندهای اقتصادی دو کشور در شرایطی که فشارهای بینالمللی بر ایران همچنان باقی است، تقویت شود. ریاست این هیات تجاری را یحیی آل اسحاق رئیس اتاق تهران بر عهده داشت و در حالی که در کاروان بخش خصوصی ایران مدیران عامل دو بانک خصوصی نیز حضور داشتند به نظر میرسد اصلاح و تقویت مراودات بانکی میان دو کشور یکی از برنامههای اصلی این هیات اقتصادی بود. بازرگانان ایرانی در حالی هفته گذشته در دهلی نو به مذاکره با طرفهای هندی نشستند که همزمان وزیر امور خارجه آمریکا نیز راهی این کشور شد تا هندیها را با برنامههای تحریم غرب علیه ایران همراه کند. هیلاری کلینتون در حالی به دهلی نو رفت که یکی از مهمترین محورهای گفت و گوی او در هند درخواست از دهلینو برای قطع واردات نفت از ایران بود. روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی در باره سفر هیات ایرانی به هند از قول یحیی آل اسحاق نوشت: بسیار خرسندیم که ما با هند کسب و کار خودمان را داریم و سفر کلینتون برای ما هیچ اهمیتی ندارد. رئیس اتاق تهران بدون اینکه توضیحی در باره جزئیات قراردادهای امضا شده بدهد خبر داد که هر دو کشور ایران و هند توافق کردهاند. سطح مبادلات تجاری دوجانبه را در میان مدت از 14 میلیارد دلار کنونی به 24 میلیارد دلار در سال ارتقا دهند .اما آنگونه که آل اسحاق خبر داده تبادلات مالی بین ایران و هند از این پس به صورت روپیه و ریال صورت میگیرد که این اقدام را باید یکی از مهمترین دستاوردهای سفر هیأت اقتصادی ایران به هند دانست.
به گزارش این روزنامه چاپ آمریکا، هیأت ایرانی در دهلی قراردادهایی را برای خرید و ارسال محصولاتی همچون برنج، سویا و شکر به امضا رساند مذاکراتی نیز برای خرید 3 میلیون تن گندم از این کشور در جریان است. به نوشته این روزنامه هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا این هفته به منظور مجاب کردن مقامات هندی به کاهش واردات نفت ایران راهی این کشور شد و در این راستا کلینتون تهدید کرد که در صورت نپذیرفتن این کشور به قطع واردات نفت از ایران، موسسات مالی و بانکهای هندی نیز مورد تحریم آمریکا قرار میگیرند. وال استریت ژورنال مینویسد: به منظور پیگیری نتایج سفر کلینتون به هند قرار است هفته آینده یک مقام ارشد دولت آمریکا به این کشور سفر کند.
به نوشته وال استریت ژورنال، آمریکا از مکانیسم مالی که بین ایران و هند برقرار شده نگرانی ندارد چرا که مشابه این مکانیسم بین ایران و کشورهایی چون عراق، ترکیه و افغانستان نیز جاری است و به ایران فقط امکان دسترسی به روپیه را میدهد و در نهایت ایران را از دسترسی به دلار که برای پیشبرد برنامه هستهای سخت به آن متکی است محروم میکند. این سفر در حالی انجام شد که طی ماه گذشته یک هیات 70 نفره از تجار و بازرگانان کشور هند به ایران آمد و طی چند روز حضور در کشور، ملاقاتهایی نیز با بخش خصوصی ایران در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران صورت گرفت. در آن سفر دو طرف بر حل مشکلات بانکی میان دو کشور تاکید کردند و مقرر شد روپیه به جای دلار وارد عرصه داد ستد دو کشور شود.
نویسنده:
منبع: هفته نامه آسمان
هیلاری در تعقیب آل اسحاق

بازتاب سفر هیاتی از فعالان بخش خصوصی ایران به هند در حالی در رسانههای خارجی چشمگیر بود كه سفر وزیر امور خارجه ایالات متحده به دهلی نو را تقریبا میتوان گفت به حاشیه رفته است.
۱۳۹۱/۲/۲۷

