به گزارش نما به نقل از فارس، پایگاه «ایندین اکسپرس» روز یکشنبه از شیوه جدید تسویه حساب هند با ایران خبر داده است. بنا این گزارش، تهران از دهلی نو خواسته است که بهای نفت وارداتی از ایران را، از طریق پرداخت بدهیهای ایران به شرکتهای خارجی تأمینکننده مواد غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی، تسویه کند.
به نوشته «ایندین تایمز»، هند در حال حاضر ۳.۶ میلیارد دلار بابت واردات نفت، به ایران بدهکار است و این مبلغ به دلیل تحریمها امکان انتقال به داخل کشور را ندارد. به همین جهت تهران تصمیم گرفته است که از این مبلغ برای پرداخت بهای تجهیزات و مواد وارداتی، استفاده کند.
بنا بر این گزارش، بانک مرکزی هند هفته گذشته با پرداخت بدهیهای ایران به شرکتهای ثالث از محل بخش ۵۵درصدی درآمد یورویی ایران از فروش نفت به دهلی نو، موافقت کرده است. بانک «یو.سی.او» هند برای انجام نقل و انتقال مبالغ به عنوان بانک عامل و طرف حساب شرکت ملی نفت ایران، معرفی شده است.
طبق برنامهریزی صورت گرفته، بانک «یو.سی.او» اعتبارات اسنادی (ال.سی) صادره از جانب بانکهای ایران برای واردات شرکتهای این کشور از شرکتهای ثالث را بررسی کرده و به پالایشگاههای هندی واردکننده از ایران پیشنهاد میکند که بهای مربوطه را در تاریخی مشخص به حساب بانک واریز کنند تا این پول بعدا به بانک ایرانی تخصیص داده شود.
بنا بر این گزارش، این بانک «یو.سی.او» است که اصالت خرید اعلام شده را بررسی و تائید میکند. در صورتی که این بانک شک داشته باشد خرید صورت گرفته از جانب ایران مربوط به اقلام بشردوستانه (مواد غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی) است، میتواند از آزادسازی مبلغ خودداری کند.
به نوشته «ایندین اکسپرس»، بر اساس توافق موقت ژنو میان ایران و گروه ۱+۵، هند موظف شده است که ۱.۶۵ میلیارد دلار از بدهیهای نفتی خود را به تهران بپردازد. پالایشگاههای «ایسار»، «بانگلور»، «پتروکمیکال»، «هندوستان پترولیوم» و «اچ.پی.سی.ال میتال» واردکنندگان نفت از ایران هستند و پیش از این پرداخت ۴۵درصد بدهی هند به ایران را که قرار بود در قابل روپیه و از طریق واردات کالا از هند تسویه شود، انجام دادهاند. باقی این مبلغ باید در قالب یورو به ایران پرداخت شود.
هندبدهی خود را به ایران می پردازد
پایگاه «ایندین اكسپرس» روز یكشنبه گزارش داده است كه هند 55درصد از بدهیهای نفتی خود به ایران را در قالب یورو و به صورت غیرمستقیم از طریق پرداخت بدهی ایران به شركتهای صادركننده دارو و غذا، تسویه میكند.
۱۳۹۳/۳/۵