نسخه چاپی

خیز كشورها برای حذف دلار از مبادلات

با كاهش ارزش شدید دلار در مقایسه با ارزش آن در دهه‌های گذشته و همچنین تصمیم دولت‌های بزرگ برای تغییر واحد پولی در مبادلات بین‌المللی، می‌توان نزول تدریجی دلار در سال‌های آینده را پیش‌بینی كرد.

به گزارش نما، طی روزهای اخیر دو کشور چین و روسیه قرارداد گازی 400 میلیارد دلاری برای انتقال گاز از روسیه به چین امضا کردند. این قرارداد از نظر ارزش مالی یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای منعقد شده در تاریخ اقتصاد بین‌الملل محسوب می‌شود اما این قرارداد از یک نظر با دیگر قراردادهای بین‌المللی متفاوت بود، براساس این قرارداد چین هزینه گاز دریافتی خود را به یکی از دو واحد پولی رسمی دو کشور، یوآن یا روبل، پرداخت خواهد کرد.

اگرچه در حال حاضر همچنان برای جدا شدن کشورها از مبادله براساس دلار به‌عنوان ارز بین‌المللی زود است، اما می‌توان این اقدام را گام‌هایی به سوی جدا کردن مبادلات بین‌المللی از دلار به عنوان ارز مرجع عنوان کرد. در حال حاضر ارز داخلی بسیاری از کشورهای جهان وابستگی بسیار شدیدی به دلار دارد به گونه‌ای که کشورهایی مانند پاناما، اکوادور و السالوادور، دلار آمریکا را به عنوان واحد پولی خود انتخاب کرده‌اند و کشورهای دیگری مانند عربستان و ونزوئلا نیز ارزش واحد پولی خود را به دلار آمریکا وابسته کرده‌اند. به گزارش فارس، هم‌اکنون بسیاری بر این باورند که پس از دلار، یورو دومین ارز بین‌المللی پرکاربرد در اقتصاد بین‌الملل است اما این تصور با در نظر گرفتن اینکه سهم مبادلات تجاری با ارز یوآن چین معادل 10 درصد است و این میزان سهم از سهم یورو در مبادلات تجاری جهانی بیشتر است، تصور غلطی به نظر می‌رسد. براساس اعلام مقامات روسیه و چین به عنوان دو کشور مطرح و تأثیرگذار در بازارهای بین‌المللی، این کشور‌ها در حال حذف دلار از مبادلات خود هستند. چین در حال حاضر حجم قابل توجهی از مبادلات خود را بر پایه یوآن انجام می‌دهد.

۱۳۹۳/۳/۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...