نسخه چاپی

امیر كویت: رهبر انقلاب اسلامی مرشد همه منطقه است

شیعیان كویت بیش از یك سوم این كشور را تشكیل می دهند كه بخش عمده ای از آنها مقلد امام خامنه ای هستند.

يكي از حاشيه هاي جالب ديدار حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت و هیأت همراه، سخنان دور از انتظار امير كويت بود.
در این دیدار که آقای روحانی رئیس جمهور نیز حضور داشت آقای شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت با تبریک میلاد امام حسین (ع)، رهبر انقلاب اسلامی را مرشد و راهنمایی برای همه منطقه دانست و گفت: کویت برای گشودن صفحه جدیدی در روابط دو کشور آمادگی کامل دارد و در مذاکرات تهران نیز برای افزایش سطح روابط اقتصادی و تجاری توافق شد.
امیر کویت با تأیید سخنان رهبر انقلاب اسلامی در خصوص لزوم وحدت و همگرایی میان کشورهای منطقه و برخورد با افراطی گری، روابط کویت با عراق را بسیار خوب و مسئولان عراقی را دوستان کویت خواند و اظهار امیدواری کرد مسائل و مشکلات سوریه، بر اساس خواسته و نظر مردم، از راههای مسالمت آمیز حل و فصل شوند.

شیعیان کویت عمدتا ادامه ی جغرافیای شیعیان جنوب عراق و شیعیان خوزستان ایران می باشند. همچنین ترکیب جمعیتی شیعیان این کشور را باید از ایران، عراق، عربستان و بحرین دانست که به این سرزمین آمده‌اند. شیعیان ایرانی الاصل که در اصطلاح‌ «عجم کویتی» نامیده می‌شوند، عموما از سواحل جنوبی ایران و استان‌های بوشهر، فارس، خوزستان به این کشور آمده‌اند. اغلب شیعیان عراقی‌ از مناطق جنوبی عراق، بصره، نجف و کربلا هستند. شیعیان عربستان از منطقه شرقیه و از الاحساء(حساوی‌ها) هستند. گروهی از شیعیان بحرینی نیز به‌کویت آمده که به بحارنه و قلالیف مشهورند. نکته ي قابل تأمل آن است که اکثريت شيعيان اين کشور را شيعيان دوازده امامي تشکيل مي دهند.

طبق آخرین سرشماری که در کویت در سال 2001 انجام گرفته؛ شیعیان جمعیتی 30 درصدی را در کویت تشکیل می دهند که خود شیعیان معتقدند حداقل جمعیت شیعیان در کویت 40 درصد می باشد. به دلیل حضور شیعیان در پایگاه های اجتماعی مختلف جامعه ی کویت و ایستادگی شیعیان در مقابل تهاجم قبایل عربستانی و حمله ی عراق؛ خاندان الصباح که در این کشور حاکم است روابط نزدیکی با شیعیان کویت داشت. هر چند این روابط در سال های اخیر با رشد افکار سلفی و تفکر ناسیونالیستی عرب در این کشور کمرنگ شده و باعث شده تا موقعیت شیعیان در کویت در خطر بیفتد.

شايان ذكر است در اين ديدار امام خامنه اي كه مرجع تقليد بخش عمده اي از شيعيان كويت است، منطقه خلیج فارس و امنیت آن را بسیار مهم دانستند و تأکید کردند: امنیت این منطقه، در گرو روابط سالم و خوب همه کشورهای منطقه است.
ایشان افزودند: بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران همواره بدنبال روابط سالم با همسایگان خود در خلیج فارس بوده است و اکنون نیز همین سیاست را دنبال می کند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: نزدیکی کشورهای منطقه و روابط سالم آنها با یکدیگر برای همه منطقه مفید است اما اگر این اصل رعایت نشود، اختلاف و دوری کشورهای منطقه، موجب خرسندی دشمنان مشترک خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای وقاحت روزافزون رژیم صهیونیستی را نتیجه نبود روابط سالم میان کشورهای منطقه دانستند و خاطر نشان کردند: جمهوری اسلامی ایران همواره با کشورهای منطقه با شرح صدر برخورد کرده است.
ایشان گسترش روابط کویت و عراق را به نفع منطقه ارزیابی کردند و گفتند: در خصوص تحولات سوریه نیز جمهوری اسلامی ایران، هر آنچه را که مردم سوریه تصمیم بگیرند، تأیید خواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به خطر گروههای تکفیری در منطقه، تأکید کردند: متأسفانه برخی کشورهای منطقه متوجه خطری که گروههای تکفیری، در آینده، برای خود آنها ایجاد خواهد کرد نیستند و همچنان در حال حمایت از این گروهها هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: برخی کشورهای منطقه اکنون با کمک به گروههای تکفیری، از کشتار و جنایات آنها در سوریه و برخی کشورهای دیگر حمایت می کنند اما در آینده نه چندان دور، این گروهها بلای جان همان کشورهای حامی خواهند شد و در نهایت مجبور خواهند بود که با هزینه زیاد، آنها را از بین ببرند.
ایشان با اشاره به حضور ایران در کنار کویت، در مواقع حساس سال های گذشته، از مواضع خیرخواهانه و مدبرانه کویت در قبال تحولات منطقه قدردانی کردند و گفتند: باید تحولات منطقه را با چنین دیدگاه و شیوه ای حل و فصل کرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به روابط اقتصادی و تجاری ایران و کویت خاطر نشان کردند: زمینه ها برای گسترش بیش از پیش روابط اقتصادی دو کشور فراهم است و باید صفحه جدیدی در روابط اقتصادی ایران و کویت گشوده شود.

۱۳۹۳/۳/۱۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...