نسخه چاپی

شرمن: كنگره رهبر ماست

آخرین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با گروه 1+5 در حالی برگزار می‌شود كه به نظر می‌رسد آمریكا سعی دارد به هر ترتیب ممكن ایران را وادار به تصمیم‌گیری تا 20 ژوئیه (30 تیر) كند. به همین دلیل است كه مقام‌های ارشد دولت اوباما طی دو روز گذشته بارها اعلام كرده‌اند در صورتی كه قرار باشد توافق اولیه ژنو تا مدتی دیگر ادامه پیدا كند، احتمالا دوباره كنگره وارد میدان شده و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد كرد.

آخرین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با گروه 1+5 در حالی برگزار می‌شود که به نظر می‌رسد آمریکا سعی دارد به هر ترتیب ممکن ایران را وادار به تصمیم‌گیری تا 20 ژوئیه (30 تیر) کند. به همین دلیل است که مقام‌های ارشد دولت اوباما طی دو روز گذشته بارها اعلام کرده‌اند در صورتی که قرار باشد توافق اولیه ژنو تا مدتی دیگر ادامه پیدا کند، احتمالا دوباره کنگره وارد میدان شده و تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد کرد.

به گزارش «وطن امروز» به نقل از وزارت خارجه آمریکا، کارشناسان دو طرف طی مدت گذشته از گفت‌وگوهای دوجانبه وین، به صورت ایمیلی یا شخصی هر روز با هم در ارتباط بوده‌اند. یک مقام وزارت خارجه آمریکا که به نظر می‌رسد وندی شرمن، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای این کشور با ایران باشد، به خبرنگاران گفته است: مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و آمریکا و کارشناسان دو طرف هر روز باهم در ارتباط هستند تا پیشرفت در این راه پیچیده را با همه مشکلاتی که گفت‌وگوها به دنبال دارد، تضمین کنند. وی افزود: برخی اعضای گروه 1+5 یا 3+3 در این مدت گفت‌وگوهای دوجانبه‌ای را با ایران برگزار کرده و عده دیگری هم برای مذاکره دوجانبه به تهران رفته‌اند. برخی دیگر هم شاهد بازدید ایرانیان از پایتخت‌هایشان بوده‌اند.

وی همچنین راجع به حضور ویلیام برنز و جیک سولیوان در این دور از گفت‌وگوها بیان کرد: در این دور از گفت‌وگوها ویلیام برنز، معاون وزیر خارجه و جیک سولیوان، همچنین دستیار ارشد معاون اول رئیس‌جمهور، جو بایدن حضور داشتند. این افراد به 3 دلیل به مذاکرات اضافه شدند؛ اول اینکه این افراد، افرادی بسیار پخته و آزموده در مساله مذاکره هستند، دوم اینکه شاید برخی از ایرانیان درباره گفت‌وگوهای قبلی در این زمینه سوالاتی داشته باشند و نیاز باشد این افراد برای پاسخ به این سوالات و شفافیت بهتر در این مذاکرات حضور داشته باشند. البته در این مورد سوالات زیادی مطرح نبود. سومین دلیل هم این بود که ما می‌خواستیم بحث‌های جزئی‌تری با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش داشته باشیم تا ایران نیز به صورت کامل متوجه موضع آمریکا در این مذاکرات باشد.

۱۳۹۳/۳/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...