به گزارش نما به نقل از فارس، سوالی که هم اکنون محافل لبنانی را به شدت به خود مشغول کرده، آن است که آیا گروه تروریستی داعش پس از نفوذ در سوریه و عراق، پای به لبنان نیز میگذارد؟
این سوال زمانی بر نگرانی محافل لبنانی بیش از پیش افزود که برخی از روزنامهها گزارشهایی منتشر کردند که در آنها اظهار شده بود، عناصری وابسته به داعش وارد لبنان شده و درحال تدارک نقشهها و توطئههایی تروریستی هستند تا به واسطه آنها ثبات و استقرار لبنان را هدف قرار دهند. این گزارشها به این نکته اشاره میکند که داعش برای یک لحظه هم که شده، فرصت به دست آمده برای نفوذ به داخل لبنان و تبدیل این کشور به عرصه جدید عملیاتهایش پس از سوریه و عراق را از دست نمیدهد.
در مقابل گزارشهای امنیتی ویژه لبنانی از عدم وجود عناصر داعش در لبنان سخن میگوید و تنها تاکید میکند که هواداران و طرفداران اندیشههای این گروه در برخی مناطق لبنان مشاهده شدهاند، در حالیکه بر کسی پوشیده نیست که افرادی در لبنان وجود دارند که با گروه تروریستی القاعده و دیگر گروههای تندرو تکفیری در ارتباط هستند.
بدون تردید وجود چنین گزارشهایی به شکافهای شیعی و سنی میان لبنانیها در بسیاری از مناطق این کشور از جمله در منطقه البقاع و شمال لبنان دامن میزند که به شدت تحت تاثیر بحران سوریه و هم اکنون عراق است که آن را در آستانه جنگ داخلی مذهبی قرار داده و بدون تردید این شرایط تاثیری مستقیم بر لبنان دارد، به ویژه با توجه به وجود برخی مناطق مرزی لبنان که هم پذیرای پناهجویان سوری و هم تروریستها و عناصر مسلح تکفیری از جمله عناصر وابسته به القاعده است.
تدابیر امنیتی ویژه
امروز بسیاری از این بیم دارند که دامنه نفوذ داعش با عبور از مرزهای لبنان وارد این کشور شود، به خصوص آنکه این گروه مدعی است که در عراق پیروزیهای بزرگی به دست آورده و به نظر برخی محافل پس از سوریه و عراق، اکنون نوبت به لبنان رسیده تا عرصه تاخت و تاز این گروه تروریستی شود.
برای مقابله با چنین بیم و هراسها ارتش و نیروهای مسلح لبنان اعلام کرده است که تدابیر امنیتی ویژهای را در مرزهای این کشور با سوریه از جمله در بقاع مرکزی و شمالی و همچنین اطراف اردوگاههای فلسطینی نشین صیدا و ضاحیه جنوبی لبنان اتخاذ کرده و صاحبان افکار و اندیشههای تکفیری در این کشور را به شدت تحت نظر قرار داده است.
این درحالی است که «نهاد المشنوق»، وزیر کشور و شورای شهرهای لبنان در نشست اخیر شورای عالی دفاع این کشور پیشنهاد بررسی و تحقیق در بازتابهای حوادث جاری در عراق بر کشورهای منطقه از جمله لبنان را ارائه داد و از کشورهای منطقه خواست تا تدابیر پیشگیرانهای در این خصوص اتخاذ کنند.
داعش در نشست اخیر دولت
در نشست اخیر دولت لبنان نیز قضیه «داعش» و بازتابهای آن بر اوضاع جاری در لبنان بر دیگر موضوعات و قضایای مورد بحث و بررسی دولت این کشور سایه افکنده بود و در این راستا «تمام سلام»، نخست وزیر لبنان بیم و نگرانیهای خویش از اوضاع جاری در منطقه و بازتابهای آن بر کشورش را ابراز داشت. همچنین وزرای گروه ۸ مارس به خطرهای مورد انتظار و پیش بینی شده تروریسم پرداخته و این موجب شد تا نخست وزیر لبنان بر اتخاذ تدابیر امنیتی مطمئن و ویژه برای کاستن از نگرانیهای داعش در کشور تاکید کند.
بنابراین باید گفت که بیم و هراسهای بسیاری درباره انتقال نزاع داعش از کشورهای منطقه به لبنان وجود دارد، با این حال ارتش لبنان اعلام کرد که وزیر دفاع این کشور تاکید کرده که اهمیتی به گزارشهای موجود در خصوص وجود گروههای خفته میان پناهجویان سوری نمیدهد، چون بر این باور است که ارتش این کشور تدابیر لازم برای مقابله با این خطر به ویژه در اردوگاههای پناهجویان سوری با تمرکز بر منطقه عرسال و همچنین اردوگاههای آوارگان فلسطینی را اتخاذ کرده و این امر به شکلی خاص در قبال اردوگاههایی به اجرا گذاشته شده که به پایگاههای حزب الله نزدیک است، براین اساس نیروهای امنیتی لبنان تدابیر پیشگیرانه و امنیتی گسترده و شدیدی را اطراف اردوگاههای فلسطینی و سوری اتخاذ کردهاند.
با وجود تمام این تدابیر باز این سوال در میان محافل لبنانی همچنان مطرح است که آیا لبنان میتواند با خطر داعش مقابله کند و مانع نفوذ آن به این کشور شود.
هشدار نسبت به گسترش نفوذ «داعش» در لبنان
گزارشهای دستگاههای امنیتی خارجی به شدت نسبت به توسعه و گسترش نفوذ گروه تروریستی «داعش» در این كشور و عواقب این نفوذ هشدار میدهند.
۱۳۹۳/۳/۲۹