به گزارش نما :حذف یارانه نقدی دهک های پردرآمد مطالبه جدی این روزهای مردم از دولت است، با تغییر دولت و روی کارآمدن دولت تدبیر و امید همگان منتظر تغییر در مکانیزم پرداخت یارانه های نقدی بودند. دولت جدید نیز پس از کش و قوس های فروان بالاخره طرح انصراف داوطلبانه از یارانه ها را مطرح و اجرایی کرد. این طرح با اینکه تبلیغات فراوانی بر روی آن انجام گرفت؛ اما به اذعان خود دولت موفق نبود و تقریبا دو میلیون نفر از گرفتن یارانه انصراف دادند.
در همین حال وزیر اقتصاد در اواخر فروردین امسال در مجلس اعلام کرد: براساس آمار و ارقامی که به دست آمده تعداد قابل ملاحظهای در این مرحله ثبتنام نکردهاند که این میتواند زمینه مناسبی را فراهم کند. اطلاعاتی که از این طریق فراهم میشود میتواند زمینهساز پردازشها و تصمیمگیریهای بعدی باشد. خوشبختانه نزدیک ۱۰ میلیون نفر از افراد پردرآمد جامعه توسط دولت شناسایی شدهاند و اطلاعات مهمی در مورد درآمد آنها وجود دارد که اگر ثبتنام کنند زمینه حذف این افراد وجود دارد و به سادگی میتوان آنها را از دریافتکنندگان یارانه حذف کرد. قرار بود فرآیند حذف با حداقل تنش ممکن صورت گیرد که اهداف مجلس نیز در این زمینه محقق شود ، این در حالی است که هنوز هیچ خبری از حذف 10 میلیون نفری که به قول آقای وزیر اقتصاد شناسایی شده اند به گوش نمی رسد. بر کسی پوشیده نیست که ادامه پرداخت یارانه ها به سیاق گذشته به همه افراد تبعات بسیار منفی برای اقتصاد و کشور به همراه خواهد داشت.
اسماعیل جلیلی عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی دولت قطعا مجری قانون است قانون هدفمندی تکلیف را برای نحوه پرداخت به صورت های مختلف در اختیار دولت قرار داده است ، مهم این است اراده دولت برای تامین منابع حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی برای اجرای برنامه های که در تبصره مربوطه در بودجه سال 93در نظرگرفته شده را حاصل شود، افزایش حامل های انرژی قطعا برای دولت درآمدزا خواهد بود ، در روزهای آینده درباره هدفمندی یارانه ها قطعا کمیسیون برنامه و بودجه ، با حضور وزرای مربوطه و سازمان هدفمندی جلسه ای را برگزار خواهد کرد و بررسی جدی بر نحوه عملکرد تبصره 21 قانون برنامه که نحوه اجرای قانون هدفمندی است انجام خواهد داد
عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه درباره توانایی دولت در حدف یارانه اقشار پردرآمد اذعان داشت: سقف درآمدی افراد که مشمول دریافت یارانه نمی شوند چون مشخص نشده تشخیص اینکه آیا این افرادی که ثبت نام کردند نیازمند هستند یا نیستند باید با مکانیزم های مشخص صورت گیرد باید سیستم شناسایی دقیقی برای شناسایی دهکها وجود داشته باشد تا دهک کمدرآمد به اشتباه حذف نشود،البته با توجه به دسترسی که دولت به اطلاعات دارد فکر می کنم دولت توانایی شناسایی افراد پردرآمد و کم درآمد را دارا است اما دولت تاکنون حدود یعنی همان یک و نیم میلیون را که انصراف دادند را از پرداخت یارانه محروم کرده است اگر دولت نتواند اقشار کم درآمد را به خوبی شناسایی کند اصل عدالت در پرداخت یارانه نقدی را زیر سؤال خواهد برد.
نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس خاطرنشان کرد: نگاه به اجرای برنامه هدفمندی از سوی دولت نگاه سیاسی است ، بخصوص به انتخابات که نزدیک شویم این مسائل بیشتر خودش را نشان خواهد داد، واقعا باید حذف یارانه پردرآمدها بصورت یک مطالبه جدی در جامعه مطرح شود باید به افرادی که سطح درآمدی پایین تری دارند بیشتر کمک شود این موضوع روشن است ، ادامه پرداخت یارانه به شیوه فعلی امکان پذیر نیست دولت در موضوع کسری بودجه با مشکلاتی در این بخش مواجهه است،دولت برای تداوم برنامه هدفمندی یارانه ها دو گزینه پیش روی خود خواهد داشت یا باید پردرآمدهای یارانه بگیر را حذف کند و با جبران کسری بودجه منابع بیشتری به بخش تولید و سلامت اختصاص دهد و یا مثل گذشته یارانه هر یک از بخش های تولیدی یا سلامت را به طور ناچیزی پرداخت کند
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با نما :
نگاه دولت به هدفمندی یارانه ها سیاسی است/ ادامه پرداخت یارانه به شیوه فعلی امكان پذیر نیست
اسماعیل جلیلی گفت:نگاه به اجرای برنامه هدفمندی از سوی دولت نگاه سیاسی است ، هرچقدر به انتخابات نزدیك شویم موضوع هدفمندی بیشتر خودش را نشان خواهد داد.
۱۳۹۳/۳/۳۰