نسخه چاپی

واكنش مجلس به انتصاب‌های مساله‌دار

نماینده مردم تهران به وزیر علوم هشدار داد كه در صورت ادامه "انتصاب‌های مساله‌دار" با واكنش‌های مناسبی از طرف نمایندگان مردم در مجلس رو به رو خواهد شد.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار روز گذشته تیم ملی ایران و آرژانتین اظهار داشت: قبل از شروع نطق علاقه مندم غیرتمندی فوتبالیست‌هایمان در مبارزه با تیم آرژانتین را خدمت ملت تبریک بگویم و عنوان کنم که ما به داوری باختیم، والا بچه‌هایمان عالی بازی کردند.

وی ادامه داد: در خصوص مسائل کشور چند نکته اساسی وجود دارد که بارها به دولت در خصوص ناهماهنگی تیم اقتصادی و اتخاذ استراتژی‌های روشن برای برون رفت از شرایط رکودی تذکر داده شده و متأسفانه اعتنایی نشده است؛ در خصوص کاهش نرخ تورم در یک سال گذشته که جای تشکر دارد، توضیحاتی لازم است. اولا هر اقتصاد خوانده‌ای می‌داند وقتی اقتصادی در شوک بزرگی مانند هدفمندی یارانه در فاز اول و یا تحریم‌های بانکی که با تحریم بانک مرکزی به اوج خود در تیر 91 رسید، مواجه می‌شود، شکست‌های ساختاری در اقتصاد پدید می‌آید و تا به جریان طبیعی افتادن فعالیت‌های اقتصادی و رفع آثار شک‌ها این دوره مبنای مقایسه قرار نمی‌گیرد.

نماینده مردم تهران درمجلس افزود: در شرایطی که کشور در شوک قیمتی فشار تورمی طرف عرضه در تیرماه 91 بیرون نیامده است، گرفتار شوک تحریم بانک مرکزی شدیم که برای ساقط کردن اقتصاد یک کشور کافی بود و هم افزایی این دو شوک، پایداری آن را برای حداقل یک سال ایجاد کرد که در کشور‌ آثار آن را دیدیم.

نادران افزود: کاهش تنش های سیاسی توسط دولت که جای تشکر دارد و اتخاذ سیاست‌های انقباضی پولی دو عاملی بود که روند نزولی رشد شاخص قیمت‌ها را تقویت کرد و در عوض رکود را نسبت به روند میان مدت اقتصاد ملی تشدید کرد به غیر از دوره شکست ساختاری ماه‌هایی ازسال‌های 91-92. و الا در مجموع نسبت به برداشت از نفت و فقدان استراتژی اقتصادی و صنعتی و رشد نقدینگی و تخلف در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بین دولت‌ها تفاوت اساسی وجود ندارد.

وی گفت: در سه ماهه چهارم سال 92 به گزارش مقامات بانک مرکزی نقدینگی کشور نزدیک به 25 درصد افزایش داشته است و شکاف درآمد و هزینه در هدفمندی یارانه‌ها همچنان وجود دارد و از نفت نیز با فرض تحقق یافته تلقی کردن درآمدهای نفتی، هزینه کرده است. به همین دلیل است که امروز مذاکرات هسته‌ای برای گشایش‌های خارجی به پاشنه آشیلی برای اقتصاد ملی تبدیل شده است و حداقل بنده نمی‌دانم اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و تحریم‌ها ادامه یابد، دولت برای خروج از شرایط رکودی بدون اینکه آثار تورمی داشته باشد، چه تدبیری اندیشیده است.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: آیا بهره وری عوامل تولیدی بالا رفته است؟ آیا سیاست‌های حمایتی از تولید داخل طراحی شده است؟

نادران گفت: در اجرای موفق سیاست اقتصاد مقاومتی که نسخه رهایی بخش اقتصاد ملی است نیز متأسفانه جمع‌های ناهمگونی در درون دولت همان حرف‌های تکراری خود را واگویه می‌کند و مصداق "هر کسی از ظن خود شد یار من" شده‌اند؛ گروه‌های رشد محور همچنان نسخه‌های تعدیل اقتصادی دهه 70 را به میان می‌کشد و مدیریت‌های بخشی نیز به دنبال سوگیری‌های بخشی یا شخصی هستند. غیر از ضرورت درک درست واحد از متن این سیاست‌ها و تشکیل جلسات مشترک هم اندیشی دولت و مجلس و پرهیز از غوغاسالاری یک نکته اساسی نباید مورد غفلت واقع شود و آن این است که بدون مشارکت همه مردم و داشتن نقشه راه در بهره مندی از سرمایه‌های مردمی، این کار راه به جایی نخواهد برد مگر اینکه محیط کسب و کار از شفافیت لازم برخوردار باشد و جلوی انحصارات و رانت خواری و فساد مالی به خصوص در دانه درشت‌ها و یقه سفیدها گرفته شود.

وی اظهار داشت: اگر در نتیجه اقدامات پاره‌ای از دولت مردان سهم یک واردکننده از بازار از 20 درصد به 40 درصد افزایش یابد و اولویت نه براساس ذخایر اساسی و نیازهای کشور که برحسب کشتی‌های روی آب آن آقا تعیین شود و به او امتیازاتی داده شود که به هیچ یک از رقبای تجاری او حتی یک بار هم داده نشده است، توقع مبارزه با فساد و رانت خواری را در دولت قدری گزافه گویی است.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به حوزه فرهنگ ادامه داد: متأسفانه در حوزه فرهنگ جز رهاسازی و پز لیبرالیسم فرهنگی و رفتن به فراتر از مرزهای سکولاریزم، اقدام ایجابی در معرفی فرهنگ اصیل انقلابی نمی‌بینیم. ما نگرانیم. صهیونیست‌ها با از هم پاشیدگی بنیان خانواده در غرب تسلط کامل در حوزه فرهنگی پیدا کرده و با تقویت فرهنگ غرب گرایی آنها را از فرهنگ دینی و اعتقادی تهی کرده‌اند. امروز عده‌ای در این کشور اسلامی به دنبال بنیان‌های قرن بیستم این فلسفه اجتماعی هستند.

نادران تأکید کرد: به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارتباطات در این خصوص تذکر جدی می‌دهم که نگرانی‌های متدینین را جدی بگیرید.

وی ادامه داد: وقتی با عجله ریاست دانشگاه تهران را برداشتند و تیتر زدند که رهبر رفت و امید آمد، نمی‌دانم این جریانات تند افراطی امروز در مورد اینکه امید رفت و نیلی شد چه می‌گویند و چرا وزیر علوم قبل از اینکه از شورای انقلاب فرهنگی موافقت ضمنی فردی را برای ریاست دانشگاه بگیرد به این کار دست زد و تصور کرد با جریان سازی داخل دانشگاه می‌تواند شورای عالی انقلاب فرهنگی را منفعل کند؛ ساختارشکنان در دولت جدید به چند محیط دلخوش کردند که یکی از آنها محیط‌های دانشگاهی است.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: رفتار سیاسی با دانشجویان و اساتید و کم لن یکن کردن تمام تصمیمات مدیریت قبلی و بلاتکلیف کردن هزاران دانشجو و استاد به مصلحت ایشان نیست و اخطار می‌کنم که اگر این افراط گری‌ها و انتصاب افراد مسئله دار و بلاتکلیف کردن مدیریت دانشگاه‌ها مادر کشور ادامه یابد واکنش‌های مناسبی را از طرف نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خواهد داشت.

۱۳۹۳/۴/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...