به گزارش نما به نقل از فرهنگ نیوز، از جمله این افراد «مهدی هاشمی رفسنجانی» یکی از اعضای خانواده حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی است که در کنار سایر اعضا نقشی اساسی در فتنه 88 داشت و گزارشهای رسمی و غیررسمی از عملکرد وی، گواهی بر این مدعاست.
اتهامات مهدی هاشمی در دادگاههای جمهوری اسلامی ایران دارای دو وجه امنیتی و اقتصادی است که در این نوشتار به اتهامات امنیتی وی پرداخته میشود.
* از نقش آفرینی در انتخابات 84 تا هدایت رسانهها در فتنه 88
از مهدی هاشمی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد بر شخص حجت الاسلام هاشمی یاد میشود که محسن مخملباف در مصاحبه با رادیو فردا در این باره میگوید: «من اطلاع دقیق دارم که خاندان آقای هاشمی در یک ماه اخیر بسیار مؤثر بوده و هر وقت آقای هاشمی خواسته کمی متمایل به راست شود، با خشم فرزندان خود روبرو شده است و آنها توانستهاند مواضع متعادلتری را به او تحمیل کنند. نباید نقش خاندان آقای هاشمی را در این میان نادیده گرفت.»
نکته جالب توجه اینجاست که نقش مهدی هاشمی در هدایت جریانهای مخالف و معاند با نظام تنها به فته 88 بازنمی گردد بلکه این خط از انتخابات سال 1384 آغاز شده بود.
قدیری ابیانه (مشاور اطلاع رسانی و ارتباطات هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال 84) در همین رابطه میگوید:
«پیش از دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نهم نیز نتایج نظرسنجی یک مرکز مخالف احمدینژاد حاکی از پیروزی وی با اختلاف بیش از 5 میلیون رأی در مقابل احمدینژاد بود اما برخی نزدیکان هاشمی با نپذیرفتن این واقعیت، آماده بیان ادعای تقلب در انتخابات بودند، همانطور که امروز نیز موسوی با رفتار خود نشان میدهد یا بیاطلاع است یا مصالح ملت را فدای وجههٔ خود کرده است."
مشاور سابق هاشمی خاطرنشان کرد: «مطمئن شدم که ایشان در انتخابات شکست فاحشی خواهند خورد. گروهی پیشنهاد میکردند که آقای هاشمی برای جبران اختلاف آرا دست به هنجار شکنی بزند. از اینکه چنین افرادی خود را طرفدار آقای هاشمی میدانند و در ستاد ایشان جمع شدهاند، به شدت متأثر بودم. از آمارها کپی گرفتم و وقتی مهدی هاشمی از جلسه بیرون آمد آن را به وی دادم تا در جلسه تحویل آقای هاشمی دهد و گفتم ایشان چند میلیون رأی از احمدینژاد عقب است. وی گفت: «من این آمار را قبول ندارم و بابا برنده است!»
مهدی هاشمی حتی به این هم بسنده نکرد و برای پیروزی پدرش در انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 مبالغ هنگفتی را از بیت المال هزینه کرد تا جایی که «حمزه کرمی» از نویسندگان سایت ضد انقلاب جمهوریت نیز در دفاعیات خود در دادگاه در جمع خبرنگاران گفت:
«مهدی هاشمی رفسنجانی اعتقادی به هزینه شخصی برای انتخابات نداشت. بنده با وی صحبت کردم و گوشزد کردم که استفاده از پول بیت المال در انتخابات جرم است ولی مهدی هاشمی نمیپذیرفت.
بهعنوان مثال، شرکت نشر ذره 500 میلیون تومان پوستر مربوط به آقای هاشمی را سال 84 چاپ کرد اما پولش را از سازمان بهینه سازی گرفت، به این صورت که آقای مهدی هاشمی با توافق نشر ذره فاکتوری صوری صادر کرد، مبنی بر چاپ 200 هزار نسخه از کتاب 5 جلدی کودک؛ یعنی یک میلیون جلد کتاب و این فاکتور صوری بهعنوان سند اصلی تلقی شد و پولش را از سازمان بهینه سازی پرداخت نمودم و در اختیار نشر ذره قرار گرفت در حالی که فقط تعداد 25 هزار از این کتاب چاپ شد.»
به ترتیب تمام فعالیتهای مهدی هاشمی در سال 84 به همینجا ختم شد تا نقش محوری وی در انتخابات سال 88 درک شود.
* هدایت رسانههای ضدانقلاب؛ کار ویژه آقازاده معروف در فتنه 88
محوریترین نقش مهدی هاشمی در فتنه 88، به جایگاه او در هدایت رسانهها باز میگردد. در گزارش کمیسیون اصل نود مجلس (ذیل زمینهها و عوامل خارجی فتنه) در رابطه با فتنه سال 88 میخوانیم:
«و آخرین عامل پیامهایی بود که غربیها مستقیماً از داخل ایران دریافت کردند و این پیامها منجر به شکلگیری این اشتباه محاسباتی در ذهن آنها شد که سال 88 زمانی مناسب برای کلید زدن پروژه کودتاست، اطلاعات موجود در اسناد اطلاعاتی که به هنگام نگارش این گزارش به آنها مراجعه شده نشان میدهد "مهدی هاشمی" نقشی عمده در ارسال این پیامها به بیرون داشته و از جمله پیامهای مستقیم وی برای آمریکا در واخر سال 1387 موجب شد آمریکا پروژه مذاکرات هستهای با ایران را که اهمیت حیاتی برای آن داشت تعطیل کرده و انرژی خود را به پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات 1388 متمرکز نماید.»
مهدی هاشمی در این مقطع از دو طریق رسانههای خبری را هدایت میکرد؛ 1- پشتیبانی مالی 2- خبرسازی
یکی از اقدامات قابل توجه مهدی هاشمی، پشتیبانی مالی از رسانههای حامی فتنه بود که «مهرداد حیدرپور» از عناصر ضدانقلاب در مصاحبه با تلویزیون ضدانقلاب میهن با افشاگری پشت پرده منابع مالی سایتهای موسوم به «سبز» و مأموریت مخفیانه «مهدی هاشمی» در خارج از کشور مدعی شد:
«مهدی هاشمی» در سال 2011 از لندن به پاریس رفته و 40 هزار یورو پول خرج سایتهای موسوم به «سبز» کرده است و از جمله سایتهایی که مهدی هاشمی هزینههایشان را داده است سایت «کلمه»، «جرس» و «روزآنلاین» است.
علاوه بر این مهدی هاشمی به طور مشکوکی با خبرنگاران حامی فتنه ارتباط داشته است و پس از خروج از کشور (در شهریور 1388) این ارتباط استحکام بیشتری به خود دید.
21 شهریور 88 خبرنامه دانشجویان ایران نوشت: «ابوالفضل فاتح (مسئول کمیته رسانه و تبلیغات ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸) شامگاه سه شنبه (17 شهریور) با مهدی هاشمی رفسنجانی در هتل لانکاستر لندن یکی از 4 مکان اقامتی مهدی هاشمی در لندن دیدار و گفت و گو کرده است.»
«نیک آهنگ کوثر»(کاریکاتوریست و خبرنگار سایتهای ضدانقلاب) از دیگر رابطان مهدی هاشمی بوده است که پس از به وجود آمدن اختلاف میان وی و مهدی هاشمی با انتشار فایلی صوتی، نقش مهدی هاشمی در فتنه 88 را بسیار نمایان ساخت.
نیک آهنگ بعدها در توضیح روابطش با هاشمی گفت: «ماجرا بر سر این بود که خبرهایی بدون ارائه مستندات و شواهدی در سایتهای سبز (فتنه) منتشر میکردند که عملاً وجود خارجی نداشته و وقتی از آدمها و سایتهای مختلف میپرسیدم آخر سر کارها به مهدی هاشمی ختم میشد. من به مهدی هاشمی میگفتم شما خبر را جعل میکنید و خبرسازی میکنید. گاهی مهدی هاشمی اطلاعات مختلفی به ما میداد که منبع دوم خبری هم با وی هماهنگ بود و برخی از خبرسازیهایش برای تحت تأثیر قراردادن حکومت انجام میگرفت».
با توجه به موارد ذکر شده واضح است که اتهامات بسیار جدی و مستندی در رابطه با فعایت های ضدامنیتی مهدی هاشمی در فتنه سال 88 وجود دارد که اگر فشارهای اربابان زر و زور نبود، قطعاً دستگاه قضایی به وظیفه خود بدون هیچ فشاری عمل کرده و وی را به سزای اعمالش میرساند؛ هرچند که تاکنون نیز این دستگاه با همه فشارها برای جلوگیری از محاکمه این عامل فتنه، با قدرت سعی نموده است روند پرونده را پیش برده و از دخالتهای اربابان قدرت در پرونده مهدی هاشمی جلوگیری نماید.
فتنهگریهای آقازاده معروف!
انتخابات سال 1388 و حوادث پس از آن فرصتی بود تا بسیاری از افرادی كه دم از قانون و لزوم اجرای آن میزنند در ترازوی قضاوت مردم قرار گیرند تا عیار صداقت ایشان نمایان شود.
۱۳۹۳/۴/۱۲