به گزارش نما ،اکرام و احترام یتیمان در دین و عرف ما بسیار تاکید شده است تا جایی که از امیرالمونین علی(ع) روایت شده است که : هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه هر تار مويى كه بر آن دست كشيده است ثوابى برايش بنويسد.(1)
در چند روز گذشته شاهد افطاری مشترک رییس جمهور با عزیزان مجوعه کمیته امداد بودیم حرکت پسندیده ای که در جایگاه خود باید مورد استقبال قرار گیرد اما در تصاویر منتشر شده این ضیافت عکسی دیده میشود که دل مخاطب را بسیار به درد می آورد و باعث آزردگی خاطر میشد.
چرا باید کلمه "ایتام" در بنری که پیش روی یتیمان کمیته امداد است درج شود؟آیا باید یتیم بودن آنها را در کنار سفره و سخنرانی یادآوری کرد و دل آنها را شکست؟
قطعا بسیاری از فرزندانی که در آن مجلس از نعمت پدر و مادر و یا سرپرست محروم بودند با دیدن کلمه یتیم و یادآوری آن، دلشان شکسته است که ای کاش با کمی دقت زمینه این دلنگرانی ها فراهم نمیشد.در این رابطه میتوان به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد که میفرمایند: هنگامی که کودک یتیم گریه می کند عرش خدا به لرزه در می آید. خداوند به فرشتگانش می فرماید: ای ملائکه من! چه کسی این یتیم را که پدرش در خاک پنهان شده است به گریه درآورد؟ ملائکه می گویند: خدایا! تو آگاه تری. خداوند میفرماید: ای ملائکه من! شما را گواه می گیرم که هر کس گریه او را خاموش و قلبش را خشنود کند من روز قیامت او را خشنود خواهم کرد. (2)
1- وسایل الشیعه ج21 ، ص375
2- تفسیر مجمع البیان، ج 10