به گزارش نما به نقل از خبرآنلاين، فردا اعضاي کميسيون انرژي مجلس به گفت و گو با فعالان صنعت برق کشور مي پردازند.
دولت گذشته بخش مهمي از مطالبات صنايع برق کشور را پرداخت نکرده است. همين موضوع نيز موجب شده تا فعاليت اين صنايع با بحران جدي مواجه شود. صنايع برق کشور مدعي اند براي ادامه فعاليت هايشان با 8 هزار ميليارد تومان کسري بودجه مواجه اند. اين کسري بودجه به دليل تفاوت هزينه تمام شده توليد و فروش برق ايجاد شده است. قیمت تمام شده برق بدون احتساب هزینه سوخت در حال حاضر 680 ریال برای هر کیلووات ساعت است، اما در عمل با یک مصوبه، تنها 264 ریال برای هر کیلووات ساعت به صنعت برق پرداخت می شود. این در حالی است که حتی اگر تمامی درآمد 1700 میلیارد تومانی صادرات برق نیز به صنعت برق پرداخت شود ، همچنان صنعت برق سالانه کمبود نقدینگی 7200 میلیارد تومانی در بخش جاری خواهد داشت. در حال حاضر نزدیک به 20 درصد منابع مورد نیاز این بخش تامین می شود و این مهم موجب بروز کسری بودجه سالانه ای معادل 3900 میلیارد تومان شده است.
درهمين حال کميسيون انرژي مجلس قصد برگزاري جلسه اي براي رسيدگي به بحران صنايع برق کشور را دارد. حسین امیری خامکانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در اين مورد گفت: «روز سه شنبه هفته جاری قرار است جلسهای با حضور اعضای کمیسیون انرژی مجلس، نمایندگان سازمان بازرسی و همچنین با حضور محمدباقر نوبخت، معاون برنامه ریزی، نظارت و راهبردی رئیس جمهور و مهندس حمید چیت چیان وزیر نیرو برگزار شود تا وضعیت نقدینگی صنعت برق کشور مورد بررسی قرار گیرد.»
خامکانی در مورد مشکل کمبود نقدینگی در صنعت برق گفت: «صنعت برق در چند سال اخیر به دلیل بدهی 12 میلیاردی پیمانکاران برق به بانک ها، کسری بودجه بسیاری داشته است که این کسری بودجه توانسته است صدمات جبران ناپذیری به صنعت برق وارد کند. اما امسال پیش بینی می شود که 8 میلیارد تومان کسری بودجه داشته باشیم که البته باید عنوان کنم که این 8 میلیارد تومان کسری بودجه تا پایان سال به بیش از 20 میلیارد تومان هم خواهد رسید. 20 هزار میلیارد تومان برای صنعتی که کلیدی است و تقریبا حدود 15 درصد همه صنایع به آن محتاج هستند، عدد خارق العاده است! »
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مشکلات چند وقت اخیر تامین برق کشور گفت: « تمام مشکلات با هم تلاقی پیدا کرده اند. اگر بخواهیم با استفاده از نیروی برق آبی، کمبود برق را تامین کنیم، باید آب پشت سدها را رها کنند، آنوقت با مشکل بحران آب که در حال حاضر دردسر ساز هم شده است، چه کنیم؟ از 2 یا 3 سال پیش کارشناسان بارها نگرانی خود را از تابستان 93 و 94 درمورد تامین انرژی بیان کردند اما گوش شنوایی نبود! »
دبيرسنديکاي صنايع برق کشور هم اعتقاد دارد، تا زماني که دولت بدهي صنايع و پيمانکاران را پرداخت نکند، وضعيت صنعت برق کشور به همين شکل باقي مي ماند. صالحي در اين مورد مي گويد:« داستان به اینجا کشیده شد که طلب پیمانکاران بر روی همدیگر انباشته شد. اصل طلب ها کم شد و به دنبال آن پروژه ها هم کم شدند. حال میراث دولت دهم به یازدهمی ها رسیده است. اگر دولت تدبیر و امید این میراث را پذیرفته است با در نظر گرفتن ایثار 8 ساله ای پیمانکاران این بخش، شجاعانه حل این مشکلات را بپذیرد که البته از نظر من این دینی است که به گردن دولت است. از طرفی چالش اصلی صنعت برق به تامین مالی بر می گردد. اقتصاد برق، اقتصادی پویا است و برق به عنوان کالای حیاتی هنوز هم به خوبی دیده نمی شود و حاکمیت برخوردی لوس با آن دارد. صنعتی که ثروت ایجاد کرده است و محرک اصلی صنایع دیگر است و در همه صنایع از سیمان گرفته تا آلمینیوم حدود 15 درصد تولیدشان محتاج چرخیدن چرخ صنعت برق است چرا باید به این حال و روز درآید؟ برخورد با این صنعت آن هم به این شکل کاملا دور از انصاف است و باید به دخل و خرج برق نگاه منطقی تری داشت.»
در حال حاضر وزارت نيرو با مشکل تامين برق مصرفي مردم و صنايع مواجه شده است. آخرين خبرها نشان مي دهد برق صنايع کشور سهميه بندي شده است. خبرگزاري مهر طي خبري اعلام کرده است حمید چیت چیان وزیر نیرو با ارسال نامه ای به محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح طرح ذخیره عملیاتی برق صنایع در فصل تابستان، اعلام کرده است: اگر صنایع نسبت به کاهش مصرف برق در ساعات پیک تابستانی اقدام کنند مشمول پاداش چند میلیارد تومانی خواهند شد.
همچنين وزارت نیرو امروز با انتشار گزارشی به نقل از واحد مدیریت مصرف شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران، اعلام کرد: حداقل سهمیه جلب همکاری مشترکان صنعتی در شرکتهای برق منطقهای بهمنظور کاهش پیک بار تابستان به میزان 800 مگاوات است.
در حال حاضر تامين برق مورد نياز شهروندان و صنايع به دو گرفتاري بزرگ دولت بدل شده است. صنايع برق نيز اعتقاد دارند اگر دولت گذشته بدهي اين صنعت را پرداخت مي کرد، آنها با توسعه کارشان شرايطي را براي صادرات برق مهيا مي کردند ولي در حال حاضر بزرگترين مشکل پيش روي دولت تامين برق مصرفي مردم است
چرا برق مردم قطع می شود؟
صنایع نیمه ورشكسته برق ایران مشكلاتشان را با نمایندگان مجلس مطرح می كنند.
۱۳۹۳/۴/۱۶