نسخه چاپی

افزایش قیمت لبنیات زیر سایه گرانی خودرو

در حالیكه این روزها افزایش قیمت خودرو سر و صدای زیادی به پا و خیلی ها را نگران كرده، گران شدن قیمت لبنیات بزرگترین تهدیدی است كه سلامت جامعه را نشانه گرفته اما كمتر كسی به آن توجه می كند.

به گزارش نما، با وجودی اینکه همه این روزها نگران گران شدن قیمت خودرو هستند و با دقت اخبار مربوط به این حوزه را رصد می کنند اما مساله ای که هم اکنون مهم تر از گرانی خودرو است افزایش بهای لبنیات است. این موضوعی است که انگشت تهدید خود را بسوی سلامت جامعه نشانه رفته و کمتر کسی حواسش به آن است.

پس از مدت ها گمانه زنی سرانجام دولت نرخ شیر خام را از ابتدای تیرماه 1440 تومان اعلام کرد مساله ای که با مخالفت انجمن صنایع لبنی و کارخانجات روبرو شد.

در همین راستا رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی شیر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چندی پیش قیمت خرید شیر خام از دامدار از سوی دولت 1440 تومان اعلام شد، این موضوع به کجا رسید، گفت: قانونا دولت نمی‌تواند در معاملات آحاد ملت مداخله کند و در صورت مداخله باید ضرر و زیان بدهد، بنابراین به دلیل اینکه بازار کشش خرید با قیمت 1440 تومان را ندارد، قیمت شیر بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

این در حالی است که سید احمد مقدسی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران با بیان اینکه بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار نرخ شیرخام 1440 تومان تعیین شده است، افزود: دولت به انجمن صنایع لبنی اجازه داده از ابتدای تیرماه 15 درصد و بعد از ماه رمضان 15 درصد دیگر به قیمت محصولات خود اضافه کند.

وی اضافه کرد: انجمن صنایع لبنی می‌گوید از ابتدای تیر (با افزایش 15 درصدی قیمت فرآورده‌های لبنی) شیرخام را به قیمت 1250 تومان از دامدار خریداری می‌کند و پس از ماه رمضان (با افزایش 30 درصدی قیمت فرآورده‌ها) نیز شیرخام به قیمت 1440 تومان از دامدار خریداری می‌شود.

براساس این گزارش هنوز مجادلات طرفین به پایان نرسیده قیمت لبنیات به طور ناگهانی در بازار 15 درصد افزایش یافت در حالیکه به گفته سعید سلطانی سروستانی شیرخام همچنان به قیمت 1110 تومان از دامدار خریداری می شود.

نکته جالب اینجاست که به گفته محمدرضا اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه سراسری فراورده های لبنی افزایش 15 درصدی قیمت لبنیات هیچ ربطی به نرخ شیرخام نداشته و ناشی از افزایش هزینه های کارگری و... است و با اجرای مصوبه قیمت 1440 تومانی شیرخام ، نرخ لبنیات بین 30 تا 35 درصد افزایش پیدا می کند.

بنابراین مصرف کننده با یک افزایش قیمت 35 درصدی بجز 15 درصد فعلی مواجه خواهد بود و به گفته بسیاری از کارشناسان این یعنی کاهش بیش از پیش مصرف لبنیات در کشور و پیشروی به سوی انواع بیماری ها.

در همین زمینه حسین چمنی، مشاور صنایع شیر کشور با بیان اینکه خرید شیر خام از دامداران به قیمت 1440 تومان سبب افزایش 30 درصدی قیمت فرآورده‌های لبنی می شود، گفت: این امر مشکلاتی را ایجاد می‌کند از جمله اینکه سرانه مصرف فعلی را به شدت کاهش می دهد.

چمنی با اشاره به عدم کشش بازار برای افزایش قیمت لبنیات، تصریح کرد: گزارش بانک مرکزی حاکی از این است که مصرف شیر در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها 42 درصد کاهش یافته است بنابراین افزایش مجدد قیمت‌ها منجر به تعطیلی کارخانجات و دامداری‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین براساس اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز کشور بین سالهای 80 تا 91 تراکم استخوان ایرانیان بین 8 تا 14 درصد کاهش یافته است.

چمنی تصریح کرد: اگر تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ نشود، در آینده هزینه‌های زیادی را به دولت و مردم متحمل می‌کند چراکه مصرف شیر و فراورده‌های لبنی در ارتباط مستقیم با سلامتی مردم است.

آنچه که مسلم است این است که با افزایش قیمت لبنیات مصرف کنندگان و بویژه قشر کم درآمد جامعه بیشترین آسیب را خواهد دید همان قشری که کم ترین نقش را در هدایت این جریان دارد و دستش به جایی نمی رسد.

مردم اگر نتوانند سوار خودروهای شخصی شوند اتفاق خیلی بزرگی رخ نمی دهد اما حذف شیر و لبنیات از سبد خانوار، در آینده آسیب های جبران ناپذیری به جامعه وارد خواهد کرد و بنابراین مسئولان باید با دقت نظر بیشتری در این زمینه عمل کنند.

منبع: تسنیم

۱۳۹۳/۴/۱۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...