نسخه چاپی

تخلف موسسات مالی با پرداخت سود سپرده بالا

درحالی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز به جذب سپرده با نرخ‌های سود بالا می‌پردازد كه خبری از نظارت بانك مركزی در این حوزه نیست.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، تعدادی از موسسات مالی و اعتباری که مجوز بانک مرکزی را برای فعالیتشان ندارند در حالی به جذب سپرده با نرخ‌های سود بالا می‌پردازند که بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار بانکداران را مکلف به تعیین ضوابط در این حوزه و پرداخت سودهای ۱۰ و حداکثر ۲۲ درصدی کرده است.

تعدادی از این موسسات مالی و اعتباری نرخ سود روز شمار برای سپرده‌گذاران را بین ۲۲ تا ۲۵ درصد تعیین کرده و براساس این نرخ‌ها به مشتریان خود سود می‌دهند. این درحالی است که موسسات مجاز و بانک‌های دولتی و خصوصی حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۲ درصد (برای سپرده‌های یک ساله) به مشتریان خود سود می‌دهند.

البته این موسسات غیرمجاز در حالی به پرداخت سودهای بالا مشغولند که سود تسهیلات پرداختی آنها نیز مانند سود سپرده‌هایشان بالاست و در توجیه این نرخ‌ها می‌گویند باید هزینه‌های بانک تأمین شود و به همین خاطر مجبوریم نرخ‌های سود بالا بدهیم.

ناگفته نماند که این موسسات در قبلا سپرده گذاری با ارقام بالا حاضرند بین ۸۰ تا ۹۰ درصد مبلغ سپرده را با سودهای ۳۰ درصد و بیشتر تسهیلات بپردازند. البته در بین این موسسات تعدادی هم وجود دارند که پرداخت تسهیلات را به صرفه نمی‌دانند و می‌گویند در این شرایط پرداخت تسهیلات به ضرر موسسه تمام می‌شود و ترجیح می‌دهیم به فعالیت‌های صنعتی و بنگاه‌داری بپردازیم.

بررسی‌های میدانی از سطح شعب حکایت از آن دارد که بعد از تفاهم بانک‌های دولتی و خصوصی و همچنین به دنبال ابلاغ مصوبات شورای پول و اعتبار در زمینه سیاست‌های پولی و بانکی به خصوص نرخ‌های سود جدید سپرده‌های بانکی اکثر شعب بانک‌های دولتی و خصوصی و موسسات مالی و اعتباری مجاز نرخ سود سپرده کوتاه مدت را ۱۰ درصد و یک ساله را ۲۲ درصد تعیین کرده و با این نرخ‌ها برای مشتری حساب سپرده باز می‌کنند. هرچند تعدادی از همین بانک ها نیز با ترفندهایی قصد دور زدن تفاهم نامه و مصوبه شورای پول و اعتبار را دارند و در این کار هم اتفاقاً فعال عمل می کنند.

۱۳۹۳/۴/۱۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...