به گزارش نما، محمد رئیسزاده مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 78 و از شاهدان عینی این غائله در نشست واکاوی غائله 18 تیر 78 که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، اظهار داشت: قصه تیر 78 در کشور به شکل کمی واکاوی شده است، قطعا اگر از فتنه 18 تیر 78 عبرت میگرفتیم قصه سال 88 با عمق و گسترگی که ایجاد شد، صورت نمیگرفت.
وی که به گفته خود در حوادث 18 تیر در کوی دانشگاه حضور داشته و از نزدیک ماجراها را شاهد بوده است، با اشاره به اینکه در شکلگیری این مسئله چندین عامل حائز اهمیت بود، گفت: در بحث 18 تیر 78 به شکل عریان و مشخص دیدیم که دشمن در کنار گوش شما، یعنی در اتاقهای دانشگاه، کلاسهای درس برای براندازی نظام کار میکند.
رئیس زاده در همین زمینه گفت: در همین راستا پیوند عمیقی بین دشمن خارجی همیشگی و عوامل داخلی ایجاد شد. یکی از مسائل اصلی در پدید آمدن این حادثه پیوند راهبردی، استراتژیک و عملیات اجرایی بین دشمن خارجی و عوامل داخلی که یا دگراندیش یا خائن و یا سادهاندیش بودند، بود.
وی گفت: در صحنه 18 تیر 78 هر سه دسته وجود داشتند. افراد سادهاندیشی که فکر میکردند باید از این فرصت برای امتیازگیری از نظام استفاده کنند افرادی که حتی مسئولیت داشتند و چهره بودند اما با سادهلوحی پای کار آمدند و حرکت اعتراضی را در پیش گرفتند. ما دانشجویان تعجب میکردیم که چرا افرادی با این سابقه تاریخی در انقلاب اصل ماجرا را نمیفهمند و در حالی که دانشجویان و تشکلهای دانشجویی از همان ابتدا عمق مسئله را به خوبی متوجه شده بودند اما مسئولان وقت این مسئله را درک نکرده بودند.
** تاکید داشتیم خیانت کنندگان مارک دار شوند تا در هیاهوی سیاسی گم نشوند
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 78 با اشاره به برخورد برخی از مسئولین با این ماجرا گفت: به خاطر دارم که یکی از مسئولین که خانم هم بود در جمع دانشجویان معترض در کوی حاضر شد. میدیدیم که تجمع کنندگان چه حرفهای زشت و رکیکی به او میزنند و همین جا بود که این مسئول متوجه شد بسیاری از این افراد دانشجو نیستند.
رئیسزاده تصریح کرد: اتحاد بین 3 طیف سادهلوح، دگراندیش و خائن با دشمن خارجی منجر به فتنه 18 تیر 78 شد.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: در آن سالها ما تشکلهای دانشجویی بارها و بارها بر این نکته تاکید و اصرار داشتیم کسانی که در فتنه 78 نقش داشتند و اکثرا هم از درون نظام بودند به مردم خیانت کردند یا کوتاهی کردند باید علامتدار و مارکدار شوند تا در هیاهوی جریانات بعدی کشور گم نشوند، زیرا این افراد وقتی در هیاهوی سیاسی کشور گم شوند از جای دیگر سردرمیآورند و عملا تغییر نمیکنند.
این فعال دانشجویی سابق گفت: در آن زمان ما تشکلهای دانشجویی خیلی بر این مسئله تاکید کردیم اما متاسفانه این مسئله ایجاد نشد و سالها بعد شاهد بودیم افرادی که بعضا فرصت پیدا کرده بودند و فرصت مطالعاتی به آنها داده شد بعد از مدتی مسئولیت گرفتند در حالی که همان روحیات را داشتند و دوباره مطرح شدند.
رئیسزاده گفت: اگر فتنه 78 را به خوبی آنالیز میکردیم شاید در فتنه 88 با عمق حوادثی به شکلی که صورت گرفت روبرو نمیشدیم. خیلی از افرادی که در سال 88 نقش ایفا کردند در فتنه 78 نیز نقش ایفاکردند . این افراد در این مدت پس از اینکه در سایه لطف و محبت نظام ترقی پیدا کردند و گاها بورسیه شدند به کشور بازگشتند و به نظام ضربه زدند.
وی ادامه داد: فتنه 78 درسها و عبرتهای خوبی داشت که به خوبی احصاء و واکاوی نشد و شاهد بودیم در قالب فتنه 88 نیز که ماحصل یک پیوند عملیاتی و راهبردی بین عوامل خارجی و داخلی بود به کشور ضربه زدند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 78 در جمعبندی این بخش از سخنان خود گفت: نباید جریانات وفادار به نظام و نیروهای داخل نظام و خود نظام در این قصه مماشات به خرج دهند و کسی که نفهمیده یا دچار اشتباه استراتژیک شده و یا به کشور خیانت کرده است دوباره فرصت پیدا کند در برهه دیگری به نظام ضربه بزند.
رئیسزاده که از شاهدان عینی حوادث 78 در کوی دانشگاه تهران بوده است، ادامه داد: بنده از ساعت 11 شب 17 تیرماه سال 78 از آن زمانی که دسته کوچک تجمع از مقابل ساختمان 22 راه افتاد تا روز 23 تیر که فتنه جمع شد درگیر این قصه بودم و از صبح 18 تیر 78 در همان لحظات ابتدایی متوجه عمق قصه شدم.
**از همان ابتدا مشخص بود تجمع کنندگان دانشجو نیستند
وی در همین زمینه گفت: از همان ابتدا مشخص بود دانشجو هر چقدر هم منتقد به نظام و حاکمیت باشد هرگز میله به دست و نقاب به چهره و در حالی که شلوار خود را در جورابش زده است مقابل کوی دانشگاه نمیآید شعار دهد، مشخص بود بسیاری از اینها افراد اجیر شدهای بودند که قیافه و ژست آنها به دانشجو نمیخورد. اما خیلی از دوستان ما در دفتر تحکیم وحدت این مسئله را متوجه نشدند حتی مسئولان ما نیز به درک درستی از این قصه نرسیدند. فکر کردند موجی ایجاد شده و باید سوار آن شوند. خیلی از سیاسیون وقت مانند وزیر کشور، معاون وزیر کشور، وزیر علوم و حتی برخی از جریانات خودی حقه دشمن را نفهمیدند و این باعث گسترش غائله شد و حتی استعفا دادند در حالی که اگر میفهمیدند این مسئله طراحی خارجی بوده است، چنین اقدامی نمیکردند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 78 با اشاره به عوامل شکلگیری حادثه 18 تیر 78 نیز گفت: عوامل متعددی را برای این مسئله میشود در نظر گرفت که به شکل مقطعی باعث ایجاد حادثه کوی دانشگاه شدند.
رئیسزاده ادامه داد: سعی کردند با شعارهای مختلفی جامعه را دو قطبی کنند. متاسفانه دولت نیز در این دام دو قطبی شدن افتاد چیزی که نگران هستیم برای دولت فعلی نیز به وقوع بپیوندد. تلاش کردند با شعارهای دو قطبی مانند لباس شخصی، طالبانیها، حزبالله و بسیجی قشر مهمی از جامعه را که به نظام و کشور پایبند هستند از دولت جدا کنند.
وی با اشاره به برخی از شعارهایی که در آن زمان مطرح میشد گفت: با شعارهایی مانند رسالت، کیهان روزنامه طالبان و یا کیهان، رسالت عامل هر جنایت و یا اینکه طیفی را طالبانی، متحجر، انصار حزباللهی و لباس شخصی و در مقابل طیف دیگری را با عنوان نیروهای روشنفکر، مردمخواه، دلسوز مردم، دلسوز نظام، شهروند آزادیخواه مطرح کردن، جامعه را دو قطبی و دولت را در طیف دوم آنالیزه کردند.
رئیسزاده با اشاره به سایر عوامل بسترساز برای غائله فتنه 78 گفت: در آن زمان عناصر بی قید و سیاسیکار در بدنه دولت و به خصوص آموزش عالی رخنه کردند. کسانی که سیاستبازی آنها بر همه چیز ارجحیت داشت و یا معاند بودند در دانشگاهها و آموزش عالی حضور پیدا کردند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 78 تصریح کرد: در آن سالها ما از کارهای علمی، فناوری و تحقیقاتی در دانشگاهها فاصله گرفته بودیم و میدیدیم به جای اینکه دغدغه مسولان دانشگاه و وزارت علوم، دغدغههای دانشجو یا رشد و پیشرفت علمی باشد دغدغههایی مانند اینکه چه کسی رئیس دانشگاه شود و نحوه فعالیت تحکیم وحدت چگونه باشد، مطرح بود.
رئیسزاده گفت: یکی دیگر از عناصر بسترساز ارتباط راحت و بدون واسطه معاندین داخل با معاندین خارج از کشور بود در آن سالها میدیدیم که عناصر نهضت آزادی بهسادگی در اتاقهای دانشگاه جلسه برگزار میکنند و شاید جریانهای دیگری هم بودند که ما به دلیل اینکه کار امنیتی نمیکردیم، نمیتوانستیم در جریان همه آنها قرار گیریم.
**مسئولان وقت دانشگاه تهران و وزارت علوم بسترساز غائله 18 تیر بودند
وی ادامه داد: در آن سالها خود دانشگاه تهران و مسئولان وقت آن بهخصوص مسئولان دانشجویی و آقای خدایاری و بقیه دوستانشان در وزارت علوم بسترساز اینمسئله بودند و به نوعی محمل این جریان به شمار میرفتند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 78 در همین زمینه گفت: در داخل کشور یک جریان سیاسی رادیکال فکر کردند میتوانند از بستری که دشمن خارجی برای آنها ایجاد کرده است بهرهبرداری و موجسواری کنند و بدون اینکه عمق آن را متوجه شوند به این واسطه از نظام امتیاز بگیرند. افرادی که در عین بیتقوایی و بیقیدی حاضر بودند سوار اسب چموش ضدانقلاب و دشمن خارجی شوند و از نظام امتیاز بگیرند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در دولت فعلی و وزارت علوم وقت نیز اشتباهات رخ داده در فتنه 78 در حال تکرار است، گفت: یک عده تلاش میکنند با به کار بردن مفاهیم و شعارهایی مانند بیسواد، ساندیس خور و یا شناسنامهندار بین مردم و جامعه دو دستگی ایجاد کنند این اشتباه عجیبی است که دولت خاتمی و آقای خاتمی را زمین زد و انتظار داریم دولت فعلی به آن به خوبی توجه کند.
این فعال دانشجویی سابق با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به مسئولان نظام گفت: طبق سخنان رهبر انقلاب آن جریانی که با وجود همه مشکلات پشت سر دولت میایستد نیروی ارزشی وفادار و حزباللهی است که حتی اگر از دولت نیز بیمهری ببیند پشت دولت میایستد و از آن حمایت میکند.
**اشتباهات فتنه 78 در وزارت علوم فعلی در حال رخ دادن است
رئیسزاده گفت: به نظر میرسد این دولت نیز با شعارهای دو قطبی که برخی طراحی میکنند نیروهای دلسوز کشور را از دست میدهد، همه را با یک چوب میزند و این اشتباه استراتژیک است که در حال رخ دادن است.
وی گفت: اشتباهی که در وزات علوم رخ داده است حضور عناصری است که وجهه سیاسی آنها به دغدغه علمیشان میچربد. در یک سال اخیر حواشی و حرف و حدیثهایی که پیرامون وزارت علوم است درباره مسائل سیاسی است و نه مسائل مربوط به علم و وظیفه اصلی وزارت علوم یعنی پیشرفت علمی بیشتر حول و حوش بر عزل و نصبها برمیگردد که می تواند قابل توجه باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهراندر سال 78 ادامه داد: اشتباهاتی که در فتنه 78 رخ داده است در وزارت علوم دولت فعلی نیز در حال رخ دادن است. میبینیم آنهایی که در فتنه 88 فعالیت داشتند بدون اینکه مارکدار شوند در مناصب کلیدی سمت میگیرند چه تضمینی است که این افراد در بزنگاههای مهم دوباره اشتباه خود را تکرار نکنند، ما نگرانیم که یک 18 تیر دیگر به شکل و شمایل دیگری در کشور رقم بخورد و وظیفه دولت عناصر دلسوز و مسئولان نظام است که مراقبت کنند که این مسئله شکل نگیرد. انتظار داریم دولتمردان ما از سرنوشت دولت اصلاحات و 18 تیر درس بگیرند.
منبع: تسنیم
تكرار اشتباهات فتنه 78 در وزارت علوم فعلی
یكی از فعالان دانشجویی حاضر در غائله ۱۸ تیر ۷۸ ضمن واكاوی این حادثه گفت: اتحاد ۳ طیف سادهلوح، دگراندیش و خائن با دشمن خارجی منجر به فتنه ۱۸ تیر شد.
۱۳۹۳/۴/۱۸