نسخه چاپی

برداشت كوتاه از یك آیه قرآن

بخش شانزدهم برداشت كوتاه از یك آیه از قرآن كریم با عنوان «آیه‌های زندگی» با سخنرانی حجت‌الاسلام سید‌ ابراهیم راد هم‌زمان با روز شانزدهم ماه مبارك رمضان منتشر شد.

همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت الهی و بهار قرآن هرروز یک آیه از کلام الله مجید را توسط «حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم راد» در برداشتی کوتاه و آزاد با محوریت مسائل اجتماعی و موضوعات مهم سبک زندگی با عنوان «آیه‌های زندگی» منتشر می‌کنیم.

در ادامه بخش سیزدهم آیه‌های زندگی شرح آیه 60 سوره انعام با موضوع «انقطاع از امور دنیا» را می‌خوانید:

در این آیه می‌فرماید «و هو الذى یتوفیکم باللیل و یعلم ما جرحتم بالنهار ثم یبعثکم فیه لیقضى اجل‏مسمى ثم الیه مرجعکم ثم ینبئکم بما کنتم تعملون»
«و او پروردگارى است که شب‏ هنگام شما را مى‏‌میراند و هرچه در روز انجام ‏داده‏‌اید، مى‏‌داند. آنگاه بامدادان شما را زنده نموده تا آن هنگام که عمرتان به ‏انتها برسد، سپس مراجعت‏ شما به سوى اوست و از آنچه کرده ‏اید، شما را آگاه‏ مى‏‌نماید».

از مواردی که در دیدگاه قرآن بسیار مهم است و خیلی به آن پرداخته شده مساله «نوم» و خواب انسان است.به مناسبت‌های مختلف در آیاتی راجع به خواب و کیفیت آن صحبت شده است.

قرآن کریم در آیه 9 سوره نباء فرمود «وَجَعَلْنَا نَوْمَكُمْ سُبَاتًا. وَجَعَلْنَا اللَّيْلَ لِبَاسًا» خواب موجب آرامش انسان و سبب ثبات و تسکین انسان است.

در آیه 23 سوره روم فرمایش دیگری دارد و خواب را یکی از نشانه‌ها و آیات‌الهی معرفی کرده و فرموده است «وَمِنْ آیَاتِهِ مَنَامُکُم بِاللَّیْلِ وَالنَّهَارِ وَابْتِغَاؤُکُم مِّن فَضْلِهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَسْمَعُونَ» «و از نشانه‏‌هاى قدرت اوست‏ خوابیدن شما در شب و روز، تا این که از فضل‏ پروردگار به طلب روزى برخیزید، در این(حالت) براى قومى که سخن حق را بشنوند،عبرت هایى است‏».

بنابراین خواب در شب به عنوان آیه الهی بیان شده است و در یک جا فرموده خواب موجب آرامش و ثبات و در جایی فرموده خواب در شب نشانه الهی است.

خواب نوعی فوت است و انقطاع مادی از عالم ماده را فوت می‌گویند. این که ذهن انسان درگیر محاسبات و امور دنیوی نباشد نوعی فوت حاصل شده است یعنی تمام فکر و ذکر انسان فقط در دنیا مصروف نشود. بعد فرمود خواب موجب آرامش شماست و از خواب به عنوان فوت یاد می‌کند.نتیجه چیست؟ آن چیزی که موجب آرامش و سکینه انسان است بحث انقطاع ذهنی و محاسباتی از فضای دنیا است. هرچه که انسان از نگاه دنیوی فاصله بگیرد میزان ثبات و آرامش انسان طبق آیات بیشتر می‌شود و عکس آن هم صادق است.

گاهی توجه کردیم به این موضوع که وقتی به یک سفر و دامن طبیعت می‌رویم چه اتفاقی می‌افتد که احساس آرامش و راحتی و خوشی به ما دست می‌دهد؟ یکی از مهمترین علل این است که در دامن طبیعت آلودگی به محاسبات دنیوی‌مان پایین می‌آید. گمان می‌کنیم به خاطر سبزی است که آرامش پیدا می‌کنیم اما عمده دلیل آن انقطاع ذهنیت مادی و بازگشت به دامن طبیعت است.

منبع: عقیق

۱۳۹۳/۴/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...