نسخه چاپی

آرونداتی روی:

«زمان افشای دروغ‌ها در مورد گاندی فرا رسیده است »

آرونداتی روی، نویسنده هندی برنده جایزه بوكر، رهبر فقید مبارزات بدون خشونت هندوستان علیه سلطه انگلستان را به داشتن نگاه تبعیض آمیز متهم كرد.

به گزارش نما به نقل از آنا، خانم آرونداتی روی، نویسنده «خدای چیزهای کوچک» برنده جایزه ادبی بوکر سال 1998 و فعال سیاسی ضمن یک سخنرانی اعلام کرد که بسیاری از نکاتی که به رهبر فقید مبارزات ضد استعماری هندوستان نسبت می‌دهند، دروغ است و باید مورد بازنگری قرار گیرد. به نوشته گاردین، خانم روی هنگام سخنرانی در دانشگاه کرالا در شهر تیرووانانتاپورام در جنوب هند اعلام کرد که تصویر خوبی که از شخصیت مهاتما گاندی ساخته و پذیرفته شده، دروغ است.

این نویسنده 52 ساله در سخنرانی خود از جمله گفت:‌ «زمان آن فرا رسیده است که از چند واقعیت تاریخی در مورد شخصیتی پرده برداریم که دکترین ضدخشونت وی بر اساس پذیرش ددمنشانه‌ترین سلسله‌مراتب اجتماعی که تاکنون شناخته شده، یعنی نظام کاستی بنا شده است... آیا واقعاً لازم است که نام او را روی دانشگاه‌های خودمان بگذاریم؟»

نظام «کاستی» بعد از هزاران سال همچنان بر زندگی صدها میلیون نفر از مردم هندوستان حکمفرماست. دراین نظام طبقاتی، برهمن‌ها در بالاترین نقاط سلسله مراتب اجتماعی قرار دارند و جنگجویان در طبقه‌ای پایین‌تر، بازرگانان و زمین داران در طبقه سوم و افرادی که خادمان این سه گروه محسوب می‌شوند، موسوم به شودراها در نقاط پایین هرم اجتماعی قرار دارند. اما طبقه دیگری موسوم به «نجس‌ها» در پست‌ترین نقطه و در زیر این سلسله مراتب قرار دارد که اساساً هر گونه تحرک افراد این طبقه به مراتب بالاتر یا ارتباط با چهار گروه دیگر امکان‌پذیر نیست.

به گزارش گاردین، سخنان جنجالی خانم روی خشم عده زیادی از افراد بانفوذ، تاریخ نویسان و سیاستمداران هندی را برانگیخته است. توشار گاندی، نوه مهماتما گاندی در واکنش به سخنان آرونداتی روی گفته است:‌ «پرحرفی کردن یک چیز است، اما اینقدر بی‌عار و نادان بودن واقعاً نوبر است. این حرف‌ها فقط برای کسب شهرت گفته شده است.»

پروفسور مریدولا ماخورجی، متخصص تاریخ مدرن هندوستان در دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی نیز انتقادهای آرونداتی روی را بی‌جا دانسته است. «گاندی بیشتر زندگی خود را وقف مبارزه با تعصب کاستی کرده است. او یک مصلح بود نه شخصی که بخواهد مسائل درون دین هندو را احیا کند. اقدامات وی با فلسفه ضدخشونت وی و تغییر شکل جامعه بدون نفرت آفرینی کاملاً همسو بود.»

سخنان آرونداتی روی از بحث و جدلی در مورد دیدگاه و تفکرات مهاتما گاندی که چند دهه در جریان است، نشأت گرفته است. این انتقادها در شرایطی ابراز می‌شود که حزب بهاراتیا جاناتا در ماه‌های اخیر قدرت را در هندوستان در دست گرفته است و نگرانی‌هایی در مورد استفاده ایدئولوژیک آنها از دیدگاه‌های رهبر فقید هندوستان و نقش دادن بیشتر به تفکرات افراطی هندو در امور سیاسی آن کشور به وجود آمده است.

۱۳۹۳/۴/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...