نسخه چاپی

شیر، از سبد خانوار رمید!

اقتصاد در ایران به گونه ای است كه از همان كودكی می توان به خوبی آن را فرا گرفت فقط كافیست برای خرید،روزانه سری به سوپر ماركت محل خود بزنید تا اقتصاد را یاد بگیرید.

به گزارش نما، مهمترین مبحث علم اقتصاد، تورم است. محاسبه آن از دیدگاه اقتصاد دانان سخت است اما برای مردمی که روزانه مایحتاج خود را خریداری می کنند هیچ سخت و پیچیده نیست. به طور مثال فقط کافیست قیمت بطری شیر روز قبل را با قیمت فعلی آن مقایسه کنید تا متوجه شوید تورم یعنی چه؟!
چندین هفته از آزاد سازی قیمت شیر می گذرد و تاثیر آن در بازار مصرف، با افزایش قیمت محصولات لبنی برای مصرف‌کنندگان به سرعت آشکار شده است و قیمت محصولات لبنی بنا به نوع آن به وضوح تغییر کرده است.
آزاد سازی شیر به نفع عده ای و به ضرر جماعتی تمام شد به طوری که سود بیشتری را نصیب کارخانه‌داران کرد و در عوض شیر را از سبد مصرفی برخی خانوارها حذف کرد. افزایش بی رویه قیمت شیر در سالهای اخیر باعث کاهش مصرف آن و تبدیل شدن آن به عنوان یک کالای لوکس برای برخی خانوارهای ایرانی شد. این در حالیست که شیر به علت وجود منابع غنی از ویتامین و کلسیم برای رشد و سلامت انسانها به خصوص کودکان بسیار مهم و ضروری می باشد.
در ماه گذشته وزیر جهاد کشاورزی خبر از نرخ جدید شیر خام داد و قیمت آن را ۱۴۴۰ تومان برای هر کیلوگرم اعلام کرد و خاطر نشان کرد که این قیمت در کمیسیون تنظیم بازار تعیین شده است و مورد تأیید دامداران نیز می باشد.
در همین راستا یك عضو كمیسیون كشاورزی مجلس از عملیاتی نشدن افزایش قیمت پایه شیرخام خبر داد و گفت: همیشه قیمتی كه شیر از دامداران به خصوص دامداران سنتی خریداری می شود بسیار پایین تر از این چیزهاست.
محمد تقی توکلی، بر این مسئله تأکید کرد که دولت باید قیمت شیر را به صورت حداکثری تعیین نکند بلکه قیمت لبنیات در کارخانه های صنعتی بر اساس قیمتی تعیین شود که هر لیتر شیر را از دامداران خریداری می کنند.
او ادامه داد: قیمت 1440 تومانی که تعیین شده بر اساس هزینه های جدیدی است که به تولید کننده تحمیل می شود پس تا زمانی که هزینه های تولید شیر افزایش پیدا می کند ناچار قیمت نیز رو به افزایش می یابد. اگر سیاست دولت این است که شیر بر اساس قیمت تمام شده خرید و فروش شود، دامدار و کارخانه‌های تولید فراورده‌ها نیز مجبور به کاهش سطح تولید خود هستند تا در قیمت بالا ضرر نکنند.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: دولت باید به مسئله شیر ورود پیدا کند و در یکی از بخش ها یارانه دهد این بخش می تواند مثل گذشته به دامدار تعلق بگیرد یا از طریق عرضه به کارخانه های لبنی قیمت برای مصرف کننده پایین بیاید.
این عضو کمیسیون کشاورزی تأکید کرد: دولت باید یا قبول کند که قیمت افزایش پیدا می کند و دامدار تولیدش را کاهش دهد و مردم نیز کمتر مصرف کنند و یا اینکه باید یارانه را برای کاهش قیمت تقبل کنند.
وی همچنین درباره خرید شیر از دامداران به قیمتی کمتر از قیمت مصوب 1440 تومان گفت: معمولاً‌ در دامداری ها به خصوص دامداری های سنتی کمتر و چیزی حدود 800 تا 1100 تومان خرید و فروش می کنند که اگر این طور باشد باید روی آن نظارت شود اما به اعتقاد من نباید قیمت 1440 تومان مطرح باشد بلکه باید محصولات لبنی بر اساس قیمت هر لیتر شیر قیمت گذاری شوند. وظیفه این امر نیز به عهده ناظرین است.

گزارش: سیده الهام جوادی

۱۳۹۳/۵/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...