نسخه چاپی

روحانی: كشورهای اسلامی در برابر جنایات صهیونیست‌ها متحد شوند

رئیس جمهور با فراخوانی كشورهای اسلامی به وحدت و هماهنگی در برابر جنایت‌های صهیونیست‌ها، تداوم این جنایات را ناشی از ضعف وحدت در دنیای اسلام خواند.

به گزارش نما  به نقل از الف ، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، با فراخوانی کشورهای اسلامی به وحدت و هماهنگی در برابر جنایت‌های صهیونیست‌ها، تداوم این جنایات را ناشی از ضعف وحدت در دنیای اسلام خواند و از مردم بویژه زنان و کودکان خواست در راهپیمایی روز قدس امسال، حضور و مشارکت فعالانه داشته باشند.


وی همچنین گفت: بیشترین شمار قربانیان حملات صهیونیست‌ها به غزه، کودکان و زنان فلسطینی هستند لذا لازم است زنان و کودکان ایرانی به عنوان همبستگی با زنان و کودکان فلسطینی، به آنها یادآوری کنند که به یادشان هستند. رییس جمهور افزود: اگر وحدت و اتحاد در دنیای اسلام حاکم بود، یک رژیم غاصب جرأت نمی‌کرد ۱۷روز، این همه جنایت را در یک سرزمین محدود مرتکب شود؛ این مایه تأسف برای دنیای اسلام است بخصوص وقتی که ابزار و راه مناسب هم برای کمک به مردم غزه وجود ندارد.


روحانی یادآور شد: از آن سالی که رژیم صهیونیستی، خانه و زمین مردم فلسطین را غصب کرد، کمتر سال و ماهی است که شاهد جنایات این رژیم در منطقه نباشیم. این جنایت‌ها امروز بیشتر از سابق علیه مردم فلسطین و باریکه غزه است و مردم به ناحق، آواره و کشته می‌شوند.


وی با اشاره به بمباران‌هایی که منجر به شهادت دسته‌جمعی خانواده‌ها در غزه می‌شود، تصریح کرد: چنین جنایت‌هایی کمتر سابقه داشته و سابقه‌اش را در صبرا و شتیلا داشته‌ایم، اما دنیای اسلام متأسفانه به نحو لازم و شایسته، عکس‌العمل نشان نداده است. روحانی از مردم مسلمان جهان بخصوص همه ایرانیان خواست تا در روز قدس به صحنه بیایند و اتحاد، یکپارچکی و وحدت و اعتراض خود را به این جنایت‌ صهیونیست‌ها نشان دهند.


رییس جمهور تأکید کرد: روز قدس باید به روز خشم و تنفر عمومی نسبت به جنایات صهیونیست‌ها تبدیل شود چرا که جنایات و کشتارهای اخیر برای همه مسلمانان و آزادگان جهان غیرقابل تحمل شده و انسان‌های «آزاد مرد» و «آزاد زن» به صحنه آمده و اعتراض کرده و کنند.


روحانی با تأکید بر اینکه روز قدس امسال از همیشه باشکوه‌تر باشد، گفت: مردم با حضور و تظاهرات و فریادهایشان نشان دهند که فلسطین تنها نیست و به فلسطینی‌ها اعلام کنند که درست است آنها مظلوم هستند اما این طور نیست که فراموش شده باشند بلکه فریاد آنها برای اعتراض به جنایتکاران بلندتر از همیشه است.


روحانی خاطرنشان کرد: این ظلم و غصب پایدار نمی‌ماند و تردید نداریم که پایان نهایی نبرد بین حق و باطل، پیروزی حق است. فلسطین پیروز نهایی این ظلم و نبرد است و غاصبان صهیونیست، با همه وجودشان درخواهند یافت که راهی که از روز اول انتخاب کرده‌اند، راه درستی نبوده و با حمایت آتش و توپخانه نمی‌شود ملتی را از حقوق‌شان محروم کرد.


وی همچنین با اظهار تأسف نسبت به کشتار و گرفتاری مسلمانان در سوریه و عراق، گفت: برخی گروه‌ها در سال‌های اخیر توسط برخی قدرت‌های بزرگ خلق شدند و یا آنها را تحریک می‌کنند تا به کشتار مردم بپردازند؛ اقلیت‌های قومی و دینی در عراق نیز از این خونریزی‌ها به دور نبوده و آنها با استنباط جعلی و غلط از آیات قرآنی و احکام اسلام، به عمق احکام اسلامی و فقهی آشنا نیستند و با دست زدن به خونریزی و کشتار، به اسلام و مسلمانان ضربه می‌زنند.


رییس‌جمهور در بخش دیگر سخنانش، مهمترین مساله دولت در سال ۹۳ را «خروج از رکود» دانست و تصریح کرد: بخشی از بسته عملیاتی و سیاستگذاری خروج از رکود نیاز به قانون دارد که دولت در همین راستا و با هدف ورود به مرحله رونق اقتصادی، لایحه فوریتی را پس از تعطیلات به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد کرد.


روحانی با اشاره به مواجهه کامل کشور در سال‌های ۹۱ و ۹۲ با مسئله رکود تورمی، یادآور شد: دولت از ابتدای استقرار به دنبال مهار تورم و شکستن رکود بوده است؛ دولت در زمینه مهار تورم موفقیت‌هایی به دست آورده که باید این موفقیت‌ها استمرار داشته باشد؛ البته کار در زمینه شکستن رکود، بسیار مشکل‌تر است.


رییس جمهور افزود: سرعت رکود در کشور در ماه‌های آخر سال ۱۳۹۲ تا حدودی مهار شد لذا رشد منفی اقتصادی در سال ۹۲ بخصوص در ماه‌های آخر این سال را با سال ۹۱ قابل مقایسه نمی‌دانیم و سال ۹۳، سالی است که به طور جدی باید با رکود مقابله کنیم.


روحانی افزود: البته اگر این مقابله، مقابله تورمی بود و اگر می‌خواستیم برای مهار این رکود از منابع بانک مرکزی و پایه پولی استفاده کنیم، کار آسانی بود اما این کار را نمی‌کنیم چون نمی‌خواهیم دستاوردی که از مهار تورم به دست آورده‌ایم و آرامشی را که مردم در حوزه اقتصاد به دست آورده‌اند، از دست دهیم.


رییس‌جمهور با بیان اینکه «دولت برای خارج کردن کشور از رکود، کاملاً مصمم است»، به معضل بیکاری اشاره کرد و اظهار داشت: حرکت خوبی در ماه‌های اخیر در زمینه اشتغال‌زایی شروع شده که بسیار ارزشمند است؛ به عنوان مثال در بخش خودرو و قطعات خودرو، طی هفته‌های اخیر ۲۰ هزار شغل ایجاد شده که خوشحال‌کننده است. همچنین در حوزه‌های گردشگری، شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر بخش‌ها در ماه‌های اخیر حرکت‌های خوبی انجام گرفته است.


روحانی با اشاره به کلید خوردن حرکت بسیار جدی در زمینه «آب» از آغاز سال ۱۳۹۳، گفت: برای برق نیز باید حرکت جدی را شروع کنیم. چون به محض اینکه از رکود خارج شویم، نیاز به منابع برق و آب گسترده‌تر می‌شود، در حالی که دچار محدودیت منابع هستیم.


وی با اشاره به بار بزرگی که در مسیر خروج از رکود بر دوش بانک مرکزی قرار دارد، خاطرنشان کرد: برای عبور از رکود، مسئله بازار پول و سرمایه، بسیار مهم است لذا سیستم بانکی باید در این جهت فعال شود. بار بزرگی که در این زمینه بر دوش بانک مرکزی قرار دارد، از منظر وظیفه نظارتی و هدایتی به بانک‌ها است که امیدواریم در بازار پول و بانک و سرمایه شاهد تحول بیشتری باشیم.


رییس جمهور، حضور بخش خصوصی در صحنه را از الزامات خروج از رکود دانست و یادآور شد: دولت تسهیلات و زمینه‌ها را آماده می‌کند و بخش خصوصی هم لازم است وارد عمل شود. با بسته‌ای که عملیاتی و اجرایی خواهیم کرد، شرایط بهتری برای کسب و کار ایجاد خواهد شد.


روحانی از برنامه‌ریزی انجام شده در زمینه بودجه‌های عمرانی خبر داد و گفت: در ادامه این برنامه‌ریزی، از هفته آینده به تدریج حرکت در عملیاتی کردن برنامه‌ها را شاهد خواهیم بود. رییس‌ جمهوری گفت: هم ایرانی‌های خارج از کشور و هم سایر سرمایه‌گذاران و کارآفرینان داخلی کاملاً آمادگی دارند در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند لذا ضروری است که شرایط را برای افراد کارآفرین ایرانی و غیر ایرانی در راستای خروج از رکود فراهم کنیم.


روحانی همچنین با اشاره به آغاز بررسی بسته اجرایی و عملیاتی دولت در جلسه روز چهارشنبه اول مرداد ماه هیات دولت، گفت: این بسته در جلسات آینده دولت به تصویب نهایی خواهد رسید و ابلاغ خواهد شد. لذا همه باید برای خروج از رکود و رونق اقتصادی و حرکت به سمت اشتغال و نجات از بیکاری، دست به دست هم دهیم.


رییس جمهور همچنین در ابتدای این جلسه، با شکرگزاری از برگزاری هر چه باشکوه‌تر لیالی قدر و مراسم تجلیل از مولای متقیان حضرت علی (ع) و خاندان رسالت در ماه مبارک رمضان، گفت: امسال نیز مانند گذشته، شاهد حضور و عبادت و فعالیت مردم در ماه مبارک رمضان با شور و هیجان بیشتری بودیم.


روحانی تأکید کرد: امیدوارم عبادت‌های ماه مبارک رمضان باعث شده باشد که اخوت و صمیمیت و برادری جناح‌ها، احزاب، گروه‌ها، اقوام و بخش‌های مختلف کشور بیشتر شود و از این پس بیشتر شاهد اتحاد و انسجام، معنویت و اخلاق، هم در زبان‌ها و هم در قلم‌ها باشیم.

۱۳۹۳/۵/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...