به گزارش نما به نقل از فارس، در ادامه دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی «خ -الف» رئیس سابق شرکت ایمیدرو در جایگاه قرار گرفت و درباره انحصار ناشی از فروش شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: گروههایی که به صورت ناخواسته و بادکنکی بزرگ میشوند معمولا سعی میکنند از روشهای مختلف استفاده کنند. در روش رانت رقیب وجود دارد که میتوان با عناوین مختلف او را حذف کرد.اهرمهای قدرت و بر هم زدن تعادل بازار از اهرمهایی هستند که میتوان به وسیله آنها رقیب را حذف کرد.
وی ادامه داد: اما در انحصار فرد تنهاست و اگر در برخی مسائل انحصار به وجود بیاید قطعا تبعات پشت پردهای دارد. در حوزه فولاد هم چیزی که داشت اتفاق میافتد انحصار بود که قرار بود با خرید فولاد خوزستان رخ دهد.
وی با بیان اینکه هیچ مذاکرهای در این زمینه با آریا نداشتم، گفت: دو جلسهای که با هم داشتیم یکی درباره سیلیکون متال و دیگری درباره سهم خوزستان بود.
رئیس سابق شرکت ایمیدرو گفت: فولاد یکی از کالاهای استراتژیک ماست که اگر دست هر فردی بیفتد روی بقیه بازار تأثیر میگذارد و با بر هم زدن ستاد تنظیم بازار قیمتگذاری در حوزه فولاد و مسکن را هم بهم میزند. قبلا از ریاست ایمیدرو موضوع را فهمیدم و گفتم اشتباه است و بعد از آن هم موضوع را دنبال کردم.
متهم ادامه داد: کسی که فولاد را در اختیار داشته باشد پارامترهای بسیاری از جمله فولاد، مسکن و بخشهایی از واردات و صادرات را تحتالشعاع قرار میدهد. یک روز آقای «ع - ر» به من گفت فولاد خوزستان را بخریم من هم با استاندار و یکی از مسئولان اداره کل اطلاعات استان خوزستان تماس گرفتم و طی نامهای اعلام کردم که اگر قرار است فولاد خوزستان به فروش رود در خانواده فولاد به فروش برود. فولاد خوزستان میتوانست تحت صندوق بازنشستگی فولاد قرار بگیرد تا مدیریت آن در اختیار دولت باشد.
وی با بیان اینکه بالغ بر 5 نامه به معاون اول و وزیر صنایع نوشتم گفت: فروش فولاد را با نگاه اینکه انحصار صورت نگیرد پی گرفتم، کار تا نوشتن متن مصوبه پشت درب دولت رفت ، تفاهمنامه را هم وزیر راه وقت با مهآفرید آماده کرده بودند و متون پیوست آن وجود دارد. در متن تفاهمنامه که در مطبوعات هم منتشر شد قرار بود خسروی 50.5 درصد فولاد را بردارد و در دو طبقه کردن مسیر نور - رامسر اقدام کند.
وی ادامه داد: این کار یکی از مواردی بود که قرار بود انجام شود و کار دیگر مهآفرید این بود که باید شبکه راهآهن استان را به شهرکهای صنعتی متصل میکرد این کار خوبی بود اما منابع ما محدود بود، بعدا متوجه شدم قرار بود این اتصال شبکه به مجموعه آریا داده شود.
مدیرعامل سابق ایمیدرو گفت: با انحصار صنعت فولاد دچار یک چالش در حوزه فولاد میشدیم که مجموعههای نورد با مشکل روبرو میشدند. اگر یک استعلام از وزیر بازرگانی وقت بکنید میزان درخواست شمش توسط شرکتها را خواهید دید.
همین طور فشارهایی که از مسئولان مربوطه برای افزایش سهمیه شمش و جلوگیری از بیکاری کارگران صورت میگرفت.
متهم درباره شرکت تراورس اظهار داشت: شرکت تراورس یک شرکت انحصاری است و جدا از اینکه فعلا وضعیت خوبی ندارد اما تجهیزات که در اختیار این شرکت است در هیچ کجای دیگر کشور وجود ندارد. در بحث تعمیر نگهداری و توسعه راهآهن تراورس اگر شرکت آمادهای باشد نقش انحصاری دارد.
وی با بیان اینکه تراورس میتواند در زمینه خدمات بینالمللی هم فعالیت کند، گفت: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء هم برای اینکه این شرکت یک نقش عمده در طرحهای توسعه راهآهن داشت قرار بود آن را بخرد.
متهم با بیان اینکه در حوزه فروش فولاد نگاهی که گروه آریا دنبال میکرد این بود که می خواستند ظرفیت بالایی را در کشور داشته باشند، گفت: به آنها گفتم در جاهایی مانند خرمشهر و شادگان سرمایهگذاری کنید، فولاد خوزستان باید در اختیار دولت باشد تا بتواند بازار را تنظیم کند. اگر این کار صورت میگرفت تضمین بازار فولاد در کنترل گروه مهآفرید قرار میگرفت.
تفاهم نامهای كه مهآفرید با وزیر راه نوشت
متهم خ .الف با بیان اینكه بالغ بر 5 نامه به معاون اول و وزیر صنایع نوشتم گفت: فروش فولاد را با نگاه اینكه انحصار صورت نگیرد پی گرفتم، كار تا نوشتن متن مصوبه پشت درب دولت رفت ، تفاهمنامه را هم وزیر راه وقت با مهآفرید آماده كرده بودند و متون پیوست آن وجود دارد. در متن تفاهمنامه كه در مطبوعات هم منتشر شد قرار بود خسروی 50.5 درصد فولاد را بردارد و در دو طبقه كردن مسیر نور - رامسر اقدام كند.
۱۳۹۱/۳/۷