به گزارش نما به نقل از تسنیم، احمد نقیبزاده استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگویی، در خصوص مایوس شدن تودههای حامی حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری و راهکار جلوگیری از ناامیدی و یاس آنها در این شرایط میگوید: در این دولت آنچنان مسائل داخلی به سیاست خارجی گره خورده که رتق و فتق امور داخلی بدون سامان دادن به سیاست خارجی امکانپذیر نیست و به همین دلیل در یک سال روحانی و تیمش مشغول مسائل خارجی بودند. باید توجه داشت که عمده یاسها، ناامیدیها و سرخوردگیها به مسائل اقتصادی در جامعه مربوط میشود و حل مشکلات اقتصادی هم در گرو لغو تحریمهاست.
وی افزود: تمام تلاش دولت روحانی هم این بوده که تحریمها را بشکند و سپس به مطالبات مردم در زمینه امور داخلی توجه بیشتری نشان دهد. به نظر من غیر از این هم راهی نداشت. مادامیکه تحریمها وجود دارند، اقتصاد کشور مشکلات اساسی دارد و این اقتصاد نمیتواند پاسخگو باشد. به همین دلیل منتظر نهایی شدن توافق بین ایران و غرب هستند و اگر هم اتفاق بیفتد، بخشی از مشکلات برطرف خواهد شد. اما باید واقعبین بود که بخش دیگری از مشکلات باقی خواهد ماند اما چشمانداز امیدی برای آینده وجود خواهد داشت.
نقیبزاده در گفتگوی خود با اعتماد در واکنش به اظهارات سعید حجاریان مبنی بر اینکه اصلاحطلبان ستون فقرات دولت روحانی هستند و شکست آنها به معنای شکست روحانی است، در پاسخ به این سوال که دولت روحانی چقدر میتواند خود را مدیون این جریان بداند، تصریح کرد: به اعتقاد من این ادعا کمی جانبدارانه و حزبی بوده اما واقعیت این است که اصلاحطلبان هم در کوره حوادث پخته و کارآزموده شدهاند و فوت و فنها را یاد گرفتهاند. این در حالی است که اطرافیان و نزدیکان آقای روحانی بوروکراتهایی هستند که خیلی درگیر پیکارهای سیاسی نبودند و در این زمینه کمتجربه هستند و با اندکی فشاری ممکن است کار را رها کنند و بروند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در واقع نوع شکلگیری اینها متفاوت است و زمانی که آقای رفسنجانی سر کار بود از قدرت او تغذیه و خودشان را حفظ میکردند و به تنهایی قادر به ایجاد قدرت نبودند در حالیکه اصلاحطلبان توانایی ایجاد قدرت را داشتند. اصلاحطلبان قبلا در بدنه دولت بودند و سیستم را به خوبی میشناسند و در واقع به خوبی میدانند کجا باید به چپ بروند و در کجا به راست. بنابر این درست است که بخشی از حامیان دولت یازدهم اصلاحطلبان هستند و رهنمودهایی که میدهند و پشتیبانیهایی که میکنند بسیار موثر است اما اینگونه نیست که دولت روحانی فقط متکی به اصلاحطلبان است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا جریان روحانی و طیف موسوم به اعتدال جریان جدایی است و پایگاه خودش را دارد، گفت: بله؛ من جریان روحانی یا اعتدال را از اساس یک جریان جدا از اصلاحطلبان و بیشتر نزدیک به هاشمی میدانم. همانطور که میدانیم جریان اعتدال و هاشمی در گذشته درگیریهایی با اصلاحطلبان داشتند که در واقع این اصلاحطلبان بودند که بیخردی کردند و در دوره خاتمی به تضعیف هاشمی پرداختند. همین سابقه نشان میدهد که اینها از قبل دو جریان جدا از هم بودند.
نزدیكان روحانی كمتجربهاند
یك چهره سیاسی اصلاح طلب گفت: جریان روحانی یا اعتدال یك جریان جدا از اصلاحطلبان و بیشتر نزدیك به هاشمی است.
۱۳۹۳/۵/۱۱

