به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران،بسیاری از تحلیلگران از حدود 20 روز پیش که کشتار صهیونیستها علیه غزه آغازشده تأکید کردهاند امکان ندارد بدون نوعی هماهنگی منطقهای اسراییل چنین عملیات سبعانهای را آغاز کرده باشد. بهویژه نگاهها بهسوی اردن و عربستان است. برخی از منابع غربی در هفتههای گذشته گفتهاند این دو کشور نهتنها در جریان آغاز این جنگ بودهاند بلکه در طراحی هم که اسراییل و امریکا برای نابودی مقاومت فلسطینی انجام دادهاند شریک هستند. برخی از این منابع بهویژه منابع اندکی مستقلتر در امریکا از این هم فراتر رفته و بهصراحت گفتهاند سعودی نه تنها در جریان آغاز این عملیات بوده بلکه هماکنون یکی از مهمترین عواملی است که برای عدم خاتمه جنگ و تداوم کشتار مردم غزه به اسراییل فشار میآورد.
اطلاعات تازه منتشرشده در هفته گذشته جزئیات بیشتری را دراینباره برملا میکند. ازجمله منابع امریکایی فاش کردهاند عربستان پس از کودتا در مصر تاکنون 25 میلیارد دلار به عبد الفتاح سیسی فرمانده کودتا و رئیسجمهور این کشور پول داده است تا کاملاً از مواضع اسرائیل و عربستان علیه غزه حمایت کند. این منابع میگویند ائتلاف عربی به رهبری عربستان عامل ادامه این جنگ است و اشکی که سعودیها برای غزه میریزند اشک تمساح است.
ازجمله شواهدی که این تحلیلگران به آن استناد میکنند مقاله ترکی فیصل (رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان، سفیر سابق ریاض در لندن و برادر وزیر خارجه کنونی این کشور) است که در روزنامه الشرق الاوسط نوشت حماس مسئول شلیک موشکهاست و با پذیرفتن طرح آتشبس مصر (که خواستار خلع سلاح حماس است) مخالفت کرده است.
تئوری که اکنون روزبهروز در حال تقویت است این است که عربستان از محاصره نوار غزه توسط اسرائیل و مصر حمایت میکند تا غزه خلع سلاح شود؟
یک منبع آمریکایی اخیراً از عربستان خواسته توضیح دهد بین امیر بندر بن سلطان (رئیس سابق اطلاعات عربستان) و تامیر پاردو رئیس سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) در هتل عقبه اردن در نوامبر سال گذشته چه اتفاقی رخ داد؟ اردنیها آنچه را که رخ داد در یک روزنامه اسرائیلی در ایلات درز دادند. آیا بندر و پاردو در فصل زمستان حمام آفتاب میگرفتند؟ آیا درباره ابتکار صلح عربی صحبت کردند؟ یا آنکه برای چگونگی حمله به ایران برنامهریزی میکردند؟
ازیکطرف منطقه اکنون بین اسرائیل و عربستان و مصر و امارات عربی متحده و اردن تقسیمشده است. آنها خودشان را صدای عقل و اعتدال میدانند اما شیوههای آنها مانند کودتای نظامی در مصر و حمله به غزه خشونتآمیز است.
همه اینها نشان میدهد ما باید بهجای مردم از دولتها صحبت کنیم. یکی از دلایلی که باعث میشود عربستان چنین موضوع افراطی در قبال حماس و در کل در قبال اخوان المسلمین داشته باشد آن است که بهخوبی میداند ملت عربستان با دیدگاه دولت این کشور مخالف است.
نظرسنجی اخیر مؤسسه «رکین» نشان میدهد 95 درصد مردم عربستان با ادامه مقاومت فلسطین موافقاند. این نظرسنجی نتیجه پرسش از دو هزار سعودی است. تنها سه درصد مخالف بودند. بر اساس نتایج این نظرسنجی 82 درصد سعودیها با شلیک موشک به اسرائیل موافقاند و 14 درصد مخالفاند.
یکی از نتایج این تحلیل این است که عربستان رفتار مصر را هم کنترل میکند. علت همه این نشستهای سرّی بین مقامات سعودی و اسرائیلی آن است که رفتار مصر را بینیم. محال است که باور کنیم عبد الفتاح سیسی رئیسجمهور جدید مصر در قبال حماس در غزه بهصورت مستقل عمل میکند. سیسی بر اساس دیدگاههای عربستان که حامی مالی سیسی است عمل میکند. ریاض پس از کودتا پنج میلیارد دلار به قاهره و هماکنون 20 میلیارد دلار به آن کمک کرده است. بنابراین عربستان نهفقط مسئول اقدامات خودش بلکه مسئول یک سلسله خیانتهای منطقهای به مقاومت است.
توافق اطلاعاتی اسرائیل و عربستان علیه مقاومت
ریاض پس از كودتا پنج میلیارد دلار به قاهره و هماكنون 20 میلیارد دلار به آن كمك كرده است. بنابراین عربستان نهفقط مسئول اقدامات خودش بلكه مسئول یك سلسله خیانتهای منطقهای به مقاومت است.
۱۳۹۳/۵/۱۲