نسخه چاپی

خطرات استفاده از شبكه های اجتماعی تلفن همراه؛

همراهی كه قابل اعتماد نیست!

تكنولوژی همواره برای انسان مفید نیست، با پیشرفت آن گاها دردسرها و مصایبی كه برای انسانها به وجود می آورد هم بیشتر می شود. نمونه آن پیشرفته شدن تلفن های همراه می باشد كه به وسیله آن می توانیم به راحتی به اینترنت و محیط های اجتماعی دسترسی داشته باشیم. محیط هایی كه تعداد آنها و كاربرانشان هر روز بیشتر و بیشتر می شود.

به گزارش نما، اما با گسترش روابط مجازی انسانها و ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی اخبار گوناگونی نیز به مراتب مبنی بر سوءاستفاده از فضای مجازی در رسانهها منتشر میشود. از اخاذی و کلاهبرداری گرفته تا اغفال دختران و زنان جوان و...
رنگ و لعاب شبکه های اجتماعی به قدری است که ناخودآگاه انسانها را به سمت آن می کشاند، زمانی در خانواده ها رایانه نیز وجود نداشت کاربران اینترنت تعداد محدودی بودند که با توجه به نیازشان به آن دسترسی داشتند. اما امروزه اینترنت در دستان انسانها جای خود را ثابت کرده است. راحتی استفاده از اینترنت تلفن همراه تقریبا آن را همه گیر کرده است. اغلب جوانان با این دیدگاه که نمی خواهند از دیگران عقب بمانند سعی در بروز کردن تلفن همراه خود و برنامه های آن دارند. بنابراین اینترنت، جزو لاینفک زندگی مردم شده است اما در برخی موارد که قابل اغماض هم نیست، این تکنولوژیِ بلای زندگی مان نیز شده است. یکی از ضررهای بزرگ برای مردم توسط شبکههای اجتماعی صورت می گیرد.
به راحتی می توان با چند کلیک به عضویت شبکه های اجتماعی درآمد و تمام اطلاعات و عکس های شخصی خود را در آن قرار داد، کار سختی نیست که به جای افراد و اشخاص دیگر نیز در این شبکه ها حضور داشت. این شبکه ها از اوایل دهه هشتاد درایران گسترش پیدا کردند و پس از آغاز به کار ، خبرهای فراوانی درباره سوءاستفاده از دختران و زنان از طریق کاربران این شبکهها منتشر شد که البته این روند هنوز نیز ادامه دارد.
در این میان؛ شبکههای مجازی موبایلی که بهتازگی پا به عرصه گذاشتهاند مقصد جدید سودجویان قرار گرفتهاند. شبکههایی چون «وایبر»، «واتساپ»، «تانگو»، و .... اتفاقی که به نظر میرسد با وجود تجربههای تلخ گذشته در مورد شبکههای اجتماعی ، قابل پیشگیری باشد. لازم است قبل از استفاده و عضویت در این شبکه ها از ایمن بودن آنها اطلاع داشته باشیم . توصیه های پلیس فتا به کاربران وب سایت ها و شبکه های اجتماعی را در ادامه می خوانیم:

- مراقب جعل هویت باشید:
یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که کاربران را تهدید می‌کند موضوع جعل هویت است خصوصاً زمانی که کاربر جزو افراد سرشناس و شناخته‌شده باشد؛ در صورتی که در حیطه‌ کسب و کار یا حوزه‌ اجتماعی خود، فرد سرشناسی هستید، ممکن است افراد دیگری با سوءاستفاده از محتواها و اطّلاعاتی که شما به صورت عمومی به اشتراک گذاشته‌اید، با نام و هويّت جعلی شما و با راه‌اندازی صفحات مشابه دست به اخاذی، کلاهبرداری و سایر اقدامات مجرمانه بزنند.
هشیاری جهت حفظ اطّلاعات و محتواهای خصوصی از اهمیت بسزایی برخوردار است، همچنین در صورتی که متوجه شدید شخصی با هويّت شما اقدامات مجرمانه صورت می‌دهد، موضوع را به پلیس فتا اعلام کنید.

- اسرار ملّی و سازمانی را افشاء نکنید:
سازمان، شرکت یا موسسه‌ای که در آن کار می‌کنید، قطعاً اطلاعاتی را در اختیار شما می‌گذارد که انتظار دارد شما آنها را به صورت محرمانه نزد خود نگه‌دارید.
برخی از شبکه‌های اجتماعی نیز طوری طراحی شده اند که ناخواسته افراد را به ورطه‌ جاسوسی می‌کشانند برای مثال برخی شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر جانمایی که افراد نام و نشان خیابان‌ها، اماکن و مراکز مهم و حساس را به اشتراک می‌گذارند که عملاً کارکرد جاسوسی دارند و به راحتی این امکان را به دشمن می‌دهند تا به اطّلاعات مکانی مراکز مهم، حسّاس و حیاتی بدون کمترین زحمتی دسترسی داشته باشد.

- مراقب کرم‌های رایانه‌ای و تروجان‌ها باشید:
برخی از خدمات شبکه‌های اجتماعی مثل اپلیکیشن‌ها در دل خود، کرم‌های رایانه‌ای و تروجان‌ها را انتشار می‌دهند بنابراین در فضای شبکه‌های اجتماعی، به هر خدمتی که از سوی کاربران دیگر به شما پیشنهاد می‌شود اعتماد نکنید.

- توافق‌نامه‌ محرمانگی اطّلاعات را مطالعه کنید:
با مطالعه‌ی توافق‌نامه سیاست‌های محرمانگی، متوجه خواهید شد که کدام دسته از اطلاعات که شما در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید ممکن است در معرض خطر قرار گیرد، این کار به شما کمک می کند با دقت بیشتری از این شبکه‌ها استفاده کنید
.
- به هر ناشناسی اعتماد نکنید:
فضای شبکه‌های اجتماعی مملو از کاربرانی است که با هویت‌های جعلی و برای مقاصد خاص مثل کلاهبرداری، اشاعه‌ فحشاء و سایر اقدامات غیرقانونی و مجرمانه نسبت به ارتباط‌گیری با کاربران اقدام می‌کنند بنابراین از پذیرفتن افرادی که با هویت، تصاویر و طرح مطالب اغواکننده سعی در ارتباط‌گیری و افزودن شما به لیست دوستان یا علاقمندان صفحه خود را دارند، اجتناب کنید.

- تنظیمات حریم خصوصی را انجام دهید:
تمامی شبکه‌های اجتماعی، ابزارهایی را در اختیار شما می‌گذارند که نسبت به تنظیم حوزه‌ حریم خصوصی خود اقدام کنید، با استفاده از این ابزارها می‌توانید با خیال راحت‌تر نسبت به اشتراک‌گذاری اطلاعات با دوستان اقدام کنید و دسترسی دیگران را محدود نمایید.
این مقام ارشد انتظامی در خاتمه از هموطنان عزیز خواست تا در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق وب‌سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش کنید.

گزارش: سیده الهام جوادی

۱۳۹۳/۵/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...