به گزارش نما دکتر رسول دیناروند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مصرف روغن پالم در کارخانههای لبنیات افزود: ارزیابی جامع و دقیقی از هفته گذشته در سراسر کشور شروع کردیم که بر اساس این ارزیابی تمام شرکتهایی که فرآورده های مختلف لبنی تولید می کنند رصد شدند.
وی گفت: ما بازرسی ها را انجام دادیم و نمونه های مختلفی هم جمعآوری شده که این نمونه ها در حال آزمایش است.
دیناروند با بیان اینکه یک بار برای همیشه باید قضیه استفاده از روغن های پالم حل شود افزود: البته طبیعتاً در ادامه کار هم به بازرسی و نظارت جدی تر نیاز خواهیم داشت که انشاءالله این کار به صورت دائمی انجام خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نقش مهم و مثبت فرآوردههای شیر و لبنیات در سلامتی مردم گفت: به هیچ عنوان علاقه نداریم سرانه مصرف آنها کاهش پیدا کند بنابراین تخلفات این حوزه را به صورت سختگیرانه پیگیری خواهیم کرد تا مردم با اطمینان فرآورده های لبنی را مصرف کنند.
دیناروند با بیان اینکه توصیه همیشگی ما مصرف لبنیات کم چرب است افزود: در مورد محصولات لبنی پرچرب نه به جهت اینکه این چربی ممکن است گیاهی یا روغن پالم باشد، بلکه از این جهت که مصرف کردن هر نوع چربی اضافی به نفع سلامتی مردم نیست مورد تاکید است.
وی با اشاره به همکاری سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد گفت: درخصوص لبنیات پر چرب تخلفات احتمالی دیده شده است که این تخلفات مربوط به فرآورده های کم چرب و شیرها نیست و عمدتاً مربوط به لبنیات پرچرب از جمله برخی پنیرها است.
دیناروند افزود: پنیرهایی که در آنها روغن گیاهی اضافه شده است و برخی از ماست های پرچرب هم مشکوک به این تخلف هستند.
وی گفت: مطمئناً وقتی درباره تخلفات به قطع و یقین رسیدیم و آزمایش تکرار و تایید شد، در ادامه با آن برخورد خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در گذشته نیز پروانه تولید حداقل دو نمونه پنیر پرچرب ابطال شده است افزود: این محصولات از بازار جمع آوری می شود و به عنوان یک نقطه منفی برای شرکتهای تولید کننده لحاظ خواهد شد.
دیناروند گفت: اما این بار فراتر خواهیم رفت و حتماً معرفی متخلفین به دستگاه قضائی نیز وجود خواهد داشت و انتظار خواهیم داشت این دستگاه برخورد لازم را بعمل آورد.
وی با بیان اینکه امیدواریم تا پایان این هفته موضوع بررسی استفاده از روغنهای پالم در فرآوردههای لبنی نهایی شود افزود: تا پایان هفته به نتیجه می رسیم و در پایان این هفته و یا در اوایل هفته آینده درباره متخلفین اطلاع رسانی میکنیم و مطمئناً پس از آن میشود به مردم اعلام کرد که فرآوردههایی که در بازار وجود دارد مشکلی ندارند.
دیناروند گفت: اقدامات صورت گرفته مربوط به تخلفاتی است که در سه ماهه اخیر دیده شده و در آزمایشگاه به تائید رسیده است و آزمایشهای تکمیلی در حال انجام است تا بتوانیم به قطع یقین برسیم.
وی با اشاره به مجوز رسمی وزارت بهداشت درخصوص افزودن چربی گیاهی به برخی فرآورده های لبنی در سالهای گذشته افزود: در این باره نیز به دستور وزیر بهداشت کمیتهای تشکیل دادیم و تاکنون چهار پنج جلسه برگزار کردهایم که دیروز در آخرین جلسه به جمع بندی رسیدیم.
دیناروند با بیان اینکه نتیجه این جمع بندی در کمیته فنی اداره کل غذا به زودی مطرح و تثبیت خواهد شد گفت: نتیجه کار این کمیته آن خواهد بود که اجازه مصرف چربی گیاهی به طور کامل از جمله روغن پالم در فرآوردههای لبنی ممنوع خواهد شد.
وی با بیان اینکه این تصمیم احتمال تخلف را بسیار کم خواهد کرد گفت: با لغو این مجوز و اصلاح پروانهها به طور کلی لبنیات از چربی گیاهی خالی میشود.
دیناروند درباره تعداد شرکتهای متخلف در استفاده از روغن پالم افزود: هنوز جمع بندی نهایی صورت نگرفته است ولی به هر حال حداقل تخلف دو شرکت تائید خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تخلف استفاده از روغن پالم در فرآوردههای پرچرب؛ نوع پرچرب شیر، 3/5 درصد چربی و فرآورده هایی با چربی 10 و 15 درصد مثلا در خامه یا در پنیرهای فرآیند شده، پنیرهای نرم یا پنیرهایی که با طعمهای جدیدتری تولید شدهاند بسیار بالا میرود.
دیناروند درباره زمان اعلام شرکت های متخلف افزود: بازرسان ما در سراسر کشور بسیج شده اند و این بازرسی ها در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه صورت گرفته، نمونه ها جمع آوری شده و به آزمایشگاه کنترل کیفیت تحویل داده شده است و در روزهای یکشنبه، دوشنبه یا سهشنبه نتایج آزمایشها بدست می آید و پس از جمع بندی نهایی مطمئناً اطلاعرسانی میشود.
وی با بیان اینکه میخواهیم این موضوع به سرعت اطلاع رسانی شود تا شرکتهایی که تخلف نمیکنند زیر سایه این فشار قرار نگیرند گفت: بسیاری از شرکتها در صنعت لبنیات از این موضوع مبرا هستند و گزارشهای حاصل شده از سراسر کشور موید آن است.
دیناروند اکثر شرکتهای تولیدکننده فرآورده های لبنی را سالم برشمرد و افزود: تعداد شرکتهای متخلف مطمئناً کمتر از 10 درصد است.
معاون وزیر بهداشت استفاده از چربی گیاهی را در سه فرآورده پنیر، خامه و بستنی براساس استاندارد ملی مجاز برشمرد و گفت: مصوبه جلسه مشورتی دیروز ما نتیجه اش این شد که بجز بستنی در همه فرآوردههای لبنیاتی استفاده از آن را ممنوع اعلام کنیم.
دیناروند افزود: حتما در فرآوردههایی که چربی گیاهی هم به طور قانونی در آنها استفاده میشد این چربی جمعآوری میشود.
وی در خصوص استفاده از چربی گیاهی در بستنیهای صنعتی گفت: در این فرآورده فعلا نمی توانیم چربی گیاهی را حذف کنیم چرا که این چربی در فرمولاسیون آن وجود دارد اما تلاش میکنیم که کیفیت چربی گیاهی آن را افزایش دهیم.
دیناروند با بیان اینکه لزوماً چربی گیاهی از چری حیوانی بدتر نیست افزود: اشکال کار در این بوده که چربی گیاهی با کیفیت پایین تر استفاده شده که محل اعتراض است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره محدود کردن واردات روغن پالم گفت: درصددیم روغن پالم از نوع مرغوب را وارد کنیم بنابراین در مجوزهایی که امسال صادر می شود این سختگیری را خواهیم داشت.
دیناروند سرانه مصرف روغن پالم را به طور میانگین در جهان هفت کیلوگرم و در ایران 10 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: ما امسال سرانه مصرف را به حدود پنج کیلوگرم خواهیم رساند و این یعنی تقریباً مشابه کشورهایی مانند آمریکا است.
وی با بیان اینکه مطمئناً تکلیف لبنیات را تا هفته آینده حل خواهیم کرد گفت: پس از آن با اطمینان به مردم خواهیم گفت لبنیاتی که در بازار وجود دارد مورد اطمینان است چون با آنهایی که مشکوک بوده برخورد و جمع آوری شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو سرانه مصرف روغن در کشور را 20 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: حدود 90 درصد روغن مصرفی در کشور از دو نوع پالم و سویا است.
دیناروند: تعیین تكلیف لبنیات تا هفته آینده
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مطمئنا هفته آینده تكلیف لبنیات تعیین و موضوع روغن پالم حل میشود و به اطلاع مردم خواهد رسید.
۱۳۹۳/۵/۱۹
![اخبار مرتبط](/Images/RelatedNews.png)
![نظرات کاربران](/images/Comments.png)