به گزارش نما به نقل از واحد مرکزی خبر، نشریه ساینس آمریکا به نقل از سازندگان این روباتها که دکتر رادیکا ناگپال Radhika Nagpal استاد رایانه موسسه ویس دانشگاه هاروارد یکی از آنهاست، نوشت این روباتها که کیلوبوت Kilobots نام گذاری شدهاند، مجهز به موتورهای لرزاننده هستند که به آنها امکان جابجایی از طریق لیز خوردن را میدهد.
این مینیروباتها همچنین میتواند به وسیله مادون قرمز با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
یک هزار و 24 عدد مینی روبات ساخته شده قادر هستند به کمک یک برنامه رایانهای شبیه ساز ، سه رفتار جمعی مبنایی، با روباتهای کناری خود تعامل کنند و بفهمند چه حرکتی باید انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، هرچند این روباتها برای جمع شدن کنار یکدیگر و تشکیل اشکال مختلف اشتباهاتی میکنند اما از وظیفه خود دست برنمیدارند.
پژوهشگران امیدوارند این روباتها با استفاده از برنامههای پیشرفته بتوانند در صورت خراب شدن شکلی که تشکیل میدهند، خود را دوباره سازماندهی کنند و یا به یکدیگر متصل شوند، مثل پلهایی که مورچهها با متصل شدن به هم بر روی آب ایجاد میکنند.
این گروه پژوهشگران همان گروهی است که در ماه آوریل از روباتهایی خودگردان رونمایی کرد که با الهام از موریانهها ساخته شده بودند و میتوانستند سازههای پیچیده درست کنند.
ساخت روباتهایی خود سازمانده با الهام از زنبور و مورچه
پژوهشگران با الهام از حشراتی مثل زنبور و مورچه یك هزار مینیروبات ساختهاند كه قادرند بدون دخالت انسان با یكدیگر ارتباط برقرار كنند و اشكالی همچون ستاره را تشكیل دهند.
۱۳۹۳/۵/۲۴