نسخه چاپی

سفر گروه دوستی پارلمانی افغانستان به ایران

سفیر افغانستان در تهران گفت: مدیریت ناامنی و فتنه در افغانستان به عوامل بیرونی برمی‌گردد و محرك آنها عوامل اطلاعاتی بیگانه هستند كه مربوط به یك یا دو كشور هم نیست و اگر فكر می‌كنند كشورهایشان امن خواهد بود، سخت در اشتباه هستند.

به گزارش نما به نقل از فارس، «نصیر احمد نور» سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران توافق صورت گرفته بین دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری این کشور برای تشکیل دولت وحدت ملی را به لحاظ سیاسی کم نظیر خواند.

وی درباره احتمال تشتت در دولت آینده تصریح کرد: در شرایطی که احساسات و عواطف دو کاندیدا برانگیخته شده می‌توانند اوضاع را مهار و به توافق برسند. هر دو کاندیدا شخصیت‌هایی محترم، دانشمند و معروفی هستند و هر کدام برنده انتخابات شوند کاملا شایستگی ریاست جمهوری و زعامت افغانستان را دارند و زمانی دولت وحدت ملی را تشکیل دهند از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌شود.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو از سفر گروه دوستی پارلمانی افغانستان به ایران در ماه جاری خبر داد.

سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در تهران در بخش دیگری از این گفت‌وگو تعداد پناهندگان افغان در ایران را ۹۰۰ هزار عنوان کرد و گفت: ۹۰۰ هزار تبعه افغان کارت آمایش از اداره اتباع وزارت کشور دارند و در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به عنوان پناهنده نامشان ثبت شده و ۴۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر نیز گذرنامه دریافت کرده‌اند، البته آمار در این زمینه دقیق نیست.

احمدنور با انتقاد از تعداد کم پروازها بین تهران و کابل خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر روزی یک پرواز بین تهران و کابل انجام می‌شود که آن هم اغلب خالی از مسافر است و این در حالی است که در هند که جمعیت میلیونی افغانستان نیز در آنجا حضور ندارند، روزانه شش تا هفت پرواز انجام می‌شود که اغلب هم به سختی جا پیدا می‌شود.

وی همچنین در این گفت‌وگو عنوان کرد که در حال حاضر ده‌ها شرکت ایرانی در افغانستان فعال هستند و تولیدات و محصولات ایران در بازارهای افغانستان به وفور وجود دارد.

سفیر افغانستان با انتقاد از طرف‌های ثالث که به دنبال ایجاد اختلال در روابط بین دو کشور هستند و اقدام به برگزاری تجمع‌های اعتراض آمیز مقابل سفارت ایران در کابل می‌کنند، گفت: متاسفانه برخی از فضاهای آزادی‌های قانونمندی که در افغانستان وجود دارد سوءاستفاده می‌کنند که البته این گروه‌ها بسیار انگشت‌شمار هستند و از دولت و مردم افغانستان نمایندگی نمی‌کنند.

احمدنور گفت: مقامات افغانستان همواره در مواضع خود از جمهوری اسلامی ایران و روابط گسترده با تهران حمایت کرده‌اند و حامد کرزی با جرات و جسارت در محافل بین‌المللی از جمهوری اسلامی و نقش مثبت آن در افغانستان دفاع و تهمت‌ها را رد کرده است.اینگونه گروه‌های کوچک که انگشت‌شمار هستند دست به اعمال ناشایست می‌زنند و بهترین راه است که به آنها بها داده نشود.

احمدنور در بخش دیگری از این گفت‌وگو به اهداف گروه‌های تروریستی فعال در افغانستان و منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: امروز توجه به بازسازی، امنیت و رشد افغانستان بیشتر از آنکه به نفع افغانستان باشد به نفع کشورهای منطقه و همسایگان آن است. امروز هدف اساسی گروه‌های تروریستی، افغانستان نیست؛ ماورای افغانستان است و می‌خواهند امپراتوری ایجاد کنند که سراسر آسیای میانه را دربرگیرد.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص نقش سرویس‌های امنیتی برخی کشورهای منطقه و غربی در مدیریت و هدایت گروه‌های افراطی گفت: مدیریت ناامنی و فتنه در افغانستان به عوامل بیرونی برمی‌گردد و محرک همه اینها عوامل اطلاعاتی بیگانه است که مربوط به یک یا دو کشور هم نیست و این گروه‌های افراطی با تئوری‌های خود به صورت ناجوانمردانه و ابزاری از جوانان افغان در راستای منافع خود و تشکیل گروه‌های ترویستی استفاده می‌کنند.

احمدنور با تاکید بر اینکه اگر جلوی اقدامات دستگاه‌های اطلاعاتی بیگانه در ایجاد ناامنی و فتنه و ایجاد معضلات و مشکلات در افغانستان گرفته نشود، عاملان و حامیان آن نیز دچار ضرر می‌شوند، گفت: اگر بیگانگانی که عامل ایجاد ناامنی در افغانستان هستند فکر می‌کنند که با ایجاد برخی گروه‌های تروریستی می‌توانند کشور خود را در منطقه، امن نگهدارند؛ سخت در اشتباه هستند، زیرا اگر کشوری دچار مشکلات امنیتی شود به دلیل جهانی بودن تمام امور در دنیای فعلی، همسایگان نیز دچار ضرر و زیان خواهند شد.

وی افزود: افغانستان در حال حاضر به دلیل مشکلات فراوان در برابر میکروب‌های مختلف واکسینه شده است و با اینکه در حال حاضر دچار برخی مشکلات جزئی هستیم، ولی گروه‌های ترویستی در افغانستان باید این را بدانند که آنها با اقداماتشان نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

کد مطلب:

۱۳۹۳/۵/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...