به گزارش نما، "مجتبی فردوسیپور" سفیرجمهوری اسلامی ایران در اردن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛ درباره روابط تهران و امان گفت: هماکنون حدود هشت سال است که کمیسیون دهم که ناظر برفعالیت اقتصادی مشترک دو کشور است برگزار نشده به همین خاطرتلاش و اولویت ما این است که در اولین فرصت این کمیسیون برگزار شود همچنین تلاش میکنیم در خلال دهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور کمیسیون سیاسی هم برگزار شود چرا که در این صورت توفیق پیدا میکنیم تا حجم مناسبات دو کشور را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: هماکنون حجم مناسبات بین ایران و اردن 30 میلیون دلار بیشتر نیست اگر چه ترازش مثبت است اما باید آن را ارتقا ببخشیم.
فردوسیپور افزود: در خلال برگزاری این کمیسیون تلاش خواهد شد تا حدود 17 سند باقی مانده از کمیسیون نهم که به صورت عمده شامل یادداشت تفاهم، توافقنامههای جدید و برنامههای اجرایی مربوط به توافقات گذشته است به حیطه اقدام برسد و کمیتههای پیگیری آن برگزار شود تا بتوانیم سطح مناسبات دو کشور را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه حضور سفیر اردن در کشورمان نقطه امیدی برای تعامل سیاسی است، اظهار داشت: پس از یک دوره چهار ساله که اردن در ایران سفیر نداشت این امیدواری وجود دارد که با تلاش یکدیگر کمیسیون اقتصادی را برگزار کنیم و سندهای باقیمانده را به فعلیت در بیاوریم تا از این طریق بتوانیم حجم مناسبات قابل توجهی برای دو کشور رقم بزنیم.
فردوسیپور تصریح کرد: ظرفیتهای اردن در حوزه منطقهای و بینالمللی حائز اهمیت است چرا که این کشور عضو غیردائم شورای امنیت، جنبش عدم تعهد، اتحادیه عرب و رئیس کمیسیون حقوق بشر است و هماکنون زمزمههایی برای عضویت این کشور در شورای همکاری خلیجفارس شنیده میشود.
رئیس سابق اداره اول خاورمیانه و شمال آفریقا افزود: این ظرفیتها میتواند در بحثهای دو جانبه و در تعاملات منطقهای و بینالمللی با توجه به تهدیدات مشترک دو کشور که از جمله آنها تهدیدات رژیم صهیونیستی و تروریستهایی همچون داعش که منطقه را تهدید میکنند، زمینههای همکاری ایران و اردن را فراهم آورد.
فردوسیپور درباره تبادل دیدارهای مقامات دو کشور بیان داشت: اخیراً اجلاس منطقهای منا (هلال احمر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا) را داشتیم که در اردن برگزار شد و ریاست هلال احمر ایران در قالب یک هیئت در آن حضور یافت و تعاملات مطلوبی پایهریزی شد و بر همین اساس امیدواریم شاهد سفر رئیس جمعیت هلال احمر اردن به کشورمان باشیم و بتوانیم تفاهمنامه همکاری درباره کمکها در حوزه اقدامات فوقالعاده و اضطراری در خصوص فلسطین را زمینهسازی کنیم.
سفیر ایران در اردن اظهار داشت: طی برگزاری اجلاس کمیته فلسطین در جنبش عدم تعهد به دعوت وزیر خارجه کشورمان معاونت حوزه بینالملل و حقوقی وزارت خارجه اردن در آن شرکت کردند.
وی اضافه کرد: در اجلاس جنبش عدم تعهد که در تهران برگزار شد "امیر حسن" ولیعهد سابق اردن حضور یافته بود همچنین در اجلاس پارلمانی که در تهران برگزار شد رئیس پارلمان این کشور به تهران سفر کرد البته ما هم در گذشته شاهد سفر وزیر خارجه کشورمان به امان بودیم.
فردوسیپور افزود: تلاش میکنیم با افزایش سطح مناسبات و با افزایش تبادل دیدارها و رایزنیها زمینه توسعه همکاریها را تقویت کنیم.
رئیس سابق اداره اول خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در آینده پادشاه اردن به ایران سفر میکند؟ بیان داشت: ملک عبدالله پادشاه اردن در زمان دولت هشتم یک بار به ایران سفر کرده و هماکنون زمینه سفر مجدد وی به تهران وجود دارد چرا که پادشاه اردن ابراز تمایل کرده تا به ایران سفر کند.
سفیر ایران در اردن اظهار داشت: طی برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد رئیس جمهوری سابق کشورمان از وی دعوت به عمل آورد اما هیئت اردنی در قالب "امیر حسن" به این اجلاس آمدند اما به هر حال با توجه به اهمیت مناسبات دو کشور و با توجه به شرایطی که خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده در این زمینه تلاش میکنیم تا موجبات سفر ملک عبدالله به ایران در آینده بسیار نزدیک فراهم شود تا این امر بتواند مقدمهای برای ارتقای سطح روابط دو کشور در کلیه زمینهها باشد.
فردوسیپور درباره موضع اردن نسبت به بحران سوریه بیان داشت: اردن وضعیت سوریه را بر نمیتابد و بحران موجود در سوریه تهدیدی علیه حاکمیت اردن تلقی میشود البته اردن نشان داده که در چارچوب اقدامات منطقهای و بینالمللی در جهتی حرکت میکند که هر چه سریعتر وضعیت سوریه از بحران کنونی نجات پیدا کند تا تروریسم از این کشور برچیده شود.
وی افزود: اردن اعتقاد دارد که مرزها باید کنترل شود تا نسبت به اعزام گروههای تروریستی بیمسئولیت به سوریه جلوگیری شود و از این طریق آن چه که مطالبات مردم سوریه است در یک فرآیند داخلی رقم بخورد.
فردوسیپور تصریح کرد: این مسائل میتواند از طریق ذهنیت سیاسی بین ایران و اردن با تشریک مساعی در عبور از پیچ بحران سوریه تعاملات جدیدی را تعریف کند.
وی اضافه کرد: با اتفاقاتی که در ابتدای سال رخ داد سفیر سوریه از اردن رفت و هماکنون سطح مناسبات این دو کشور در سطح کاردار است اما هماکنون زمینههایی بهوجود آمده تا بتوانند سطح روابط خود را در حد سفیر ارتقا دهند.
رییس سابق اداره اول خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امور خارجه درباره موضع اردن نسبت به جنگ غزه در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که برای دولتمردان امان حائز اهمیت است و در سیاستهایشان آن را پیگیری میکنند این است که رژیم صهیونیستی برای اردن یک تهدید است و در راهبردشان همواره مسئله پیشگیری جدی در حوزه تهدید صهیونیستی را مورد توجه قرار میدهند به ویژه با بحث و موضوعیت وطن بدیع که مستمسکی است برای صهیونیستها تا بتوانند از حضور پناهجویان فلسطینی رهایی پیدا کنند به همین خاطر صهیونیستها همیشه این موضوع را مد نظر قرار میدهند که اردن میتواند راهحلی برای اسکان پناهجویان فلسطینی باشد که این امر به عنوان تهدید امنیت ملی از طرف اردنیها تلقی میشود.
سفیر ایران در اردن خبر داد
سفر 'ملك عبدالله' به تهران در آیندهای نزدیك
سفیر ایران در اردن گفت: با توجه به اهمیت مناسبات دو كشور و با توجه به شرایطی كه خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داده تلاش میكنیم تا موجبات سفر ملك عبدالله به ایران در آینده بسیار نزدیك فراهم شود تا این امر بتواند مقدمهای برای ارتقای سطح روابط دو كشور در كلیه زمینهها باشد.
۱۳۹۳/۶/۱۰