بازیگرانی كه روحانی شدند؟!

تلویزیون با ساخت سریال «پرده‌نشین» تلاش كرد برای نخستین بار با محوریت قرار دادن زندگی روحانیون، در قالبی واقعی و ملموس به این قشر از جامعه از نمایی نزدیك‌تر بپردازد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا تلویزیون با ساخت سریال «پرده‌نشین» تلاش کرد برای نخستین بار با محوریت قرار دادن زندگی روحانیون، در قالبی واقعی و ملموس به این قشر از جامعه از نمایی نزدیک‌تر بپردازد. در این سریال تلاش شد ساحت قدسی و دیگری بودن روحانیون شکسته شده و به ساحت عمومی نزدیک شوند؛ به طوری که مخاطب تفاوت و فاصله‌ای بین خود و آنها احساس نکند و باورپذیری بیشتری برای ارتباط با این جنس روحانیت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، اگر چه هر ساله در خلال ساخت سریال‌های تلویزیونی، شاهد خلق شخصیت‌های روحانی هستیم، اما مسئولان تلویزیون اعلام کردند که با تولید سریال «پرده‌نشین» برای نخستین بار قصد دارند مجموعه‌ای با موضوع روحانیون بسازند؛ موضوعی که سینما از سال‌ها قبل از دریچه‌ی ژانرهای مختلف به آن پرداخته بود و در تلویزیون شاید به دلیل حساسیت‌های موجود، مسکوت مانده بود.

سریال پرده‌نشین

به همین دلیل هم بود که مهدی فرجی، مدیر وقت شبکه اول گفته بود، راحت نمی‌توان برای ساخت سریال سراغ قشر روحانیون رفت.

سیفی‌آزاد، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک هم گفته بود که با وسواس و هوشیاری کامل «پرده‌نشین» را ساخته‌اند.

نقش روحانی در سریال «پرده‌نشین» را دو تن از بازیگرانی ایفا کردند که پیشتر در این نقش ظاهر نشده بودند.

فرهاد آییش و هومن برق‌نورد بازیگران اصلی سریال در نقش روحانی بودند که به نظر می‌رسد به خوبی توانستند از عهده‌ این نقش‌ها برآیند.

اما کارگردانی سریال را بهروز شیعبی عهده‌دار بود که خود در فیلم «طلا و مس» تجربه ایفای نقش روحانی را داشت.

حسین محجوب در نقش شهید مدرس

بهروز شعیبی در «طلا و مس» به کارگردانی همایون اسعدیان ایفاگر نقش طلبه ‌و شخصیت اصلی فیلم بود.



او در گفت‌وگو با ایسنا درباره اینکه چقدر از تجربه «طلا و مس» در «پرده‌نشین»استفاده کرد؟ گفت: در فیلم «طلا و مس» فقط به عنوان بازیگر حضور داشتم و می‌توانم بگویم «طلا و مس» حاصل یک کارگردانی و قصه خوب بود و در نتیجه ماندگار شد. در حال حاضر که هنوز پخش سریال «پرده‌نشین» شروع نشده است، می‌توانم فقط به عنوان فردی که در «طلا و مس» بازی کرده‌ بگویم به هر حال آشنایی با فضای روحانیت و همچنین نزدیک شدن به زندگی خانوادگی آقایان روحانی، یک پیش‌زمینه‌ای برایم بود که بتوانم به قصه «پرده‌نشین» نزدیک شوم اما دلیل بر این نبود که من بگویم اطلاعاتم در رابطه با این موضوع کافی و کامل بود. قطعا ما برای «پرده‌نشین» دوباره تمام تحقیقات و پیگیری‌هایمان را از سر گرفتیم.

اما خبرنگار ایسنا به انگیزه‌ی پخش سریال «پرده‌نشین» مروری بر بازیگرانی دارد که در سال‌های اخیر خصوصا در سریال‌های تلویزیونی ایفاگر نقش روحانی بوده‌اند.

داریوش کاردان در نقش روحانی

داریوش کاردان از جمله بازیگرانی است که در سریال‌های تلویزیونی، لباس روحانیت بر تن کرده است. او در سریال «سقوط یک فرشته» به کارگردانی بهرام بهرامیان نقش روحانی را بازی کرد که یک سریال مناسبتی و ماورایی بود.

پیشتر از او رضا توکلی در یک سریال ماورایی دیگر با عنوان «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی هم ایفاگر نقش روحانی شده بود.

ایفای نقش روحانی در سریال ماورایی «آخرین گناه» هم بر عهده علی دهکردی بود.

از جمله بازیگرانی که چند بار تاکنون نقش روحانی را بازی کرده است، می‌توان به نام جواد عزتی اشاره کرد. این بازیگر که بیشتر در نقش‌های طنز ظاهر می‌شود، در سریال «دودکش» هم ایفاگر نقش یک روحانی بود.

وی که در فیلم «طلا و مس» هم نقش روحانی را ایفا کرده بود، در زمان ساخت «دودکش» گفته بود: دوست داشتم پس از «طلا و مس» دوباره نقش روحانی را بازی کنم.

عزتی در فیلم «فرشته‌ها با هم می‌آیند» هم نقش یک روحانی را بازی کرده بود.

جواد عزتی در دودکش

رضا کیانیان هم در سریال‌های تلویزیونی نقش‌های ماندگاری از روحانیون به جا گذاشت. «روزگار قریب»، «کیف انگلیسی» و «دوران سرکشی» سریال‌هایی است که کیانیان در آنها لباس روحانیت را پوشید. او در «روزگار قریب» نقش مرحوم آیت‌الله فیروزآبادی را بازی کرد.

نقش شهید مدرس هم توسط زنده‌یاد خسرو شکیبایی و حسین محجوب در سریال‌های «مرغ حق» و «عمارت فرنگی» ایفا شده است.

اما با به روی آنتن رفتن سریال تاریخی «معمای شاه»، به شکل قابل توجهی به تعداد بازیگرانی که نقش روحانیون و خصوصا روحانیون تاثیر‌گذار در فضای سیاسی و اجتماعی کشور را بازی می‌کنند، اضافه می‌شود. در این سریال نقش روحانیونی چون امام خمینی (ره)، شهید نواب صفوی، آیت‌الله کاشانی، آیت‌الله بروجردی و شهید مطهری در جریان مبارزات مردم کشورمان علیه رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به نمایش درمی‌آید.

در این سریال شکرخدا گودرزی در نقش امام خمینی(ره)، حمید منوچهری در نقش آیت‌الله کاشانی، حسام نواب صفوی در نقش شهید نواب صفوی، رسول توکلی در نقش آیت‌الله مطهری و داریوش ارجمند نقش آیت‌الله بروجردی را بازی می‌کند.

در این سریال ضمن اشاره به سلطنت محمدرضا پهلوی، آغاز نهضت امام خمینی‌(ره) نیز به تصویر کشیده می‌شود که به همین بهانه زندگی و تاثیر روحانیون برجسته این دوره تاریخی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران طرح و تشریح می‌شود.

خسرو شکیبایی در سریال مرغ حق

بر اساس این گزارش، از دیگر بازیگرانی که نقش روحانی را بازی کرده‌اند می‌توان به نام‌های هدایت هاشمی (سریال پروانه)، رضا رویگری و حسام نواب صفوی در نقش «سید جمال‌الدین اسد‌آبادی» (در سریال سال‌های مشروطه)، بروز ارجمند (در سریال «معراجی‌ها»)، محسن تنابنده در سریال «شاهگوش»، امیرحسین صدیق در سریال «زیرلب بشمار»، دانیال حکیمی (روز رفتن) و ... اشاره کرد.

گزارش: پیوند مرزوقی - خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا

۱۳۹۳/۱۰/۱۰

اخبار مرتبط