علت مرگ نوزادان در بیمارستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی تهران سخنان سروری در شورای شهر مبنی بر جان باختن 11 نوزاد در بیمارستان امام تهران را تكذیب كرد و گفت: در چند ماه گذشته 9 نوزاد به علت عفونت بیمارستانی در این مركز جان باخته‌اند.

به گزارش نما به نقل از فارس، در حالی که در یکصد و چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران پرویز سروری تعداد نوزادان کشته شده در مجتمع بیمارستانی امام را 11 نفر اعلام کرد، این خبر از سوی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران تکذیب شد.

سروری: وزارت بهداشت به مرگ نوزادان در بیمارستان رسیدگی ویژه کند

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا در جریان یکصد و چهل و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری گفت: متاسفانه در گرامیداشت هفته سلامت شاهد فوت 11 نوزاد در یکی از بیمارستان‌ها بودیم که نکته تعجب برانگیز، اظهارات مسئولان بیمارستان بود که این واقعه را طبیعی توصیف کردند.

سروری تصریح کرد: در هفته سلامت می‌طلبد وزارت بهداشت توجه جدی و ویژه به این موضوع داشته باشد.

علیپور: مرگ 9 نوزاد صحیح است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگویی کوتاه با خبرنگار فارس اخبار منتشر شده و اظهارات اعضای شورای شهر را تکذیب کرد و گفت: عدد 9 در مورد تعداد نوزادانی که به علت عفونت در بیمارستان ولی عصر مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران جان باخته‌اند صحیح است.

جعفریان: مرگ 9 نوزاد در بیمارستان امام قصور پزشکی نبود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در واکنش به خبر مرگ تعدادی از نوزادان در بیمارستان امام گفت: بررسی‌ها نشان داد در مورد مرگ این نوزادان قصور پزشکی در کار نبود.

علی جعفریان نیز در گزارش ماهانه خود به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، توضیحاتی در مورد مرگ نوزادان در بیمارستان امام خمینی (ره) داد.

وی گفت: بررسی موضوع به‌طور کامل در همان زمان شروع شد و اقدامات لازم از جمله تعطیلی چند روزه و بازگشایی مجدد بخش انجام شد. این بررسی حاکی از قصوری در این مورد نبود.

وی گفت: در روزهای پایان فروردین خبری در مورد مرگ چندین نوزاد در بخش NICU بیمارستان ولیعصر در بعضی رسانه‌ها منتشر شد البته توضیحات روابط عمومی دانشگاه در صفحه اول سایت دانشگاه آمده است و من آن را تکرار نمی‌کنم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اما ذکر دو نکته لازم است. اول آنکه بررسی موضوع به‌طور کامل در همان زمان شروع شد و اقدامات لازم از جمله تعطیلی چند روزه و بازگشایی مجدد بخش انجام شد. این بررسی حاکی از قصوری در این مورد نبود و من از معاونت درمان دانشگاه خواستم گزارش کامل موضوع را ارائه نماید.

وی خاطرنشان کرد: بیمارستان دارای کمیته مرگ و میر است که موارد مرگ را بررسی می‌کند و در مورد نوزادان به‌طور خاص، تمام موارد مرگ توسط ستاد دانشگاه نیز گزارش‌گیری صورت می‌گیرد.

جعفریان یادآور شد: نکته دوم آنکه ورود رسانه به موضوعات این‌چنین بدون انتقال کامل مطلب می‌تواند به جای اصلاح سیستم و اطلاع‌رسانی باعث از بین رفتن اعتماد جامعه به کادر درمانی شود. هیچ مخالفتی با اطلاع رسانی توسط رسانه وجود ندارد و این یک وظیفه ذاتی است اما اطلاع‌رسانی ناقص و غیردقیق را به خصوص در مواردی که مقدمات متعدد نیاز به توضیح دارد، نمی‌توان یک وظیفه ذاتی دانست.

به گفته وی، اپیدمی‌های عفونی در بخش‌های ویژه یک موضوع شناخته شده است که هر از گاهی ممکن است به دلایل مختلف در یک بخش رخ دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: اینکه تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از این واقعه ضروری است و هیچ کوتاهی در این موضوع قابل‌قبول نیست یک موضوع است و اینکه به دلیل ماهیت بیماری در برخی موارد نمی‌توان با همه ملاحظات هم به نتیجه رسید یک موضوع دیگر.

وی افزود: وظیفه سیستم درمانی توجه به همه پیش‌نیازها برای کاهش حداکثری موارد مرگ‌ و میر قابل‌پیشگیری است اما نمی‌توان ماهیت بیماری و شرایط زمینه‌ای را در حوادث بعدی ندیده گرفت. به‌ هر حال ضمن تشکر از آن گروه از اصحاب رسانه که به وظیفه حرفه‌ای خود به‌درستی عمل می‌کنند و اطلاع‌رسانی را با هدف واقعی افزایش آگاهی مردم و نه جلب مخاطب به هر طریق ممکن سرلوحه کار خود قرار می‌دهند، تشکر می‌کنم و بر این نکته تأکید می‌کنم که در اموری که با سلامت مردم مرتبط است اطمینان از صحت و دقت اطلاعات بسیار ضروری است.

۱۳۹۴/۲/۲

اخبار مرتبط