به گزارش نما به نقل از تسنیم علی نورزاد مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور خردادماه سال ۹۳ گفته بود: در سال جدید (۹۳) بر اساس اهداف پیش بینی شده تلاش میکنیم تا ۲۳۴ کیلومتر آزادراه، ۴۹۳ کیلومتر بزرگراه، ۴۲۷ کیلومتر راه اصلی و ۲۴۵ کیلومتر راه آهن را در سطح کشور احداث کنیم.
این در حالی است که وی امروز در تشریح برنامه های سال ۹۴ حوزه راه آهن گفته است: ۷۷ کیلومتر از راه آهن بافق-مشهد، ۷۷ کیلومتر از راه آهن غرب کشور، ۹۴ کیلومتر از راه آهن تهران-همدان-سنندج، ۲۳ کیلومتر از راه آهن مراغه-ارومیه و ۳۰ کیلومتر از یزد-اقلید در سال جاری به بهره برداری میرسد.
وی با تاکید بر نقش حمل و نقل ریلی در توسعه شبکه حمل و نقل و اولویت توسعه راه آهن در کشور گفت: در حال حاضر ۳۳ طرح ریلی دارای مجوز در پیوست ۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور به طول ۹ هزار و ۴۶۰ کیلومتر وجود دارد که ۴۷۳۱ کیلومتر آن در دست احداث در بخش های مختلف زیرسازی، روسازی و ساختمان و ۳ هزار و ۴۵۶ کیلومتر آن در دست مطالعه و بررسی است.
وی در تشریح اقدامات سال ۱۳۹۳ در حوزه راه آهن اعلام کرد: سال گذشته با توجه به میزان اعتبار مالی مصوب به میزان ۹ هزار ۳۸۵ میلیارد و تخصیص۷۸درصدی علی رغم عدم تخصیص به موقع منابع مالی و همچنین محدودیت منابع و نیز امکان خرید ریل محدود برای طرح ها، این معاونت ۳۳۵ کیلومتر عملیات زیرسازی تا مرحله سابگرید (آخرین مرحله خاکبرداری) و حدود ۱۶۲ کیلومتر نصب خط و ۷ هزار و ۳۶۰ متر مربع ساختمان ایستگاه را به انجام رسانده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: افتتاح کریدر ریلی شرق دریای خزر با حضور ریاست جمهوری، افتتاح ایستگاه راهآهن رشتخوار و همچنین بهره برداری از دو ایستگاه صفا شهر و سعادت شهر در محور راه آهن اصفهان – شیراز و آماده سازی اسناد قرارداد تامین منابع مالی و اجرائی راه آهن سریع السیر تهران – قم – اصفهان برای استفاده از خط اعتباری چین و آغاز عملیات اجرائی این طرح با حضور ریاست جمهوری از اهم فعالیتهای اجرایی ساخت و توسعه راه آهن در سال ۱۳۹۳ است.
به گزارش تسنیم لازم به ذکر است سال گذشته خطآهن گرگان-اینچه برون به بهرهبرداری رسید، اما نکته قابل توجه اینکه پروژه مذکور در دولت دهم ساخته و خردادماه سال ۹۲ توسط رئیسجمهوری وقت به بهرهبرداری رسیده بود.