به گزارش نما به نقل از فارس، پرهام پارسانژاد اظهار داشت: یکی از عوامل موثر بر سلامت مفاصل اندامهای تحتانی و ستون فقرات، کفش است. جنس کفه کفش و پاشنه، ارتفاع پاشنه و رویه کفش و عرض پنجه کفش در هنگام انتخاب آن باید مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: کف پا دو قوس مهم طولی و عرضی دارد که در هنگام قرار گرفتن بر روی کفه کفش باید کاملا پوشش داده شود و زیر این قوسها فضایی خالی باقی نماند. قوس عرضی پا در زیر پنجه و قوس طولی پا در قسمت داخلی و میانی کف پا حس میشوند و مانند کمک فنرهای خودرو ضربات ناشی از نیروی عکسالعمل زمین را خنثی میکنند و مانع از آسیب به مفاصل و ستون فقرات میشوند. این فیزیوتراپیست ادامه داد: کفش خوب باید این قوسها را پر کند و فرد حس کند که کفش به خوبی پا را در بر گرفته است. ناحیه پنجه کفش باید از پهنای کافی برخوردار باشد و باعث فشرده شدن انگشتان به هم نشود چرا که ممکن است سبب بدشکلی انگشت شست و نهایتا جراحی شود.
وی گفت: ارتفاع پاشنه باید دو تا سه سانتیمتر باشد. ارتفاع کمتر از آن میتواند سبب کشیده شدن عضلات پشت ساق و بروز درد و نهایتا خار پاشنه شود و پاشنه بلندتر از این حد نیز میتواند سبب کوتاه شدن این عضلات و افزایش فشار برپنجه، زانو و ستون فقرات شود و آرتروز این نواحی را در پی خواهد داشت. جنس کفه کفش نیز باید از انعطاف پذیری کافی برخوردار باشد تا نیروهای شدید وارد از زمین را جذب کند و سختی کفه کفش میتواند تغییرات تخریبی در مفاصل انگشتان و مچ پا را در پی داشته باشد.
پارسانژاد اظهار داشت: لبههای کفش نباید قوزکهای پا را که محل اتصال رباطهای مهم مچ پا هستند، تحت فشار قرار دهد، این موضوع علاوه بر ملتهب ساختن ناحیه قوزکها باعث محدود کردن حرکات استخوانهای درشتنی و نازکنی در کنار هم و ایجاد بیثباتی در مفصل مچ پا و بالا رفتن احتمال پیچ خوردن آن میگردد. جنس خود کفش هم باید طوری انتخاب شود که اجازه تهویه مناسب را به پا بدهد و جلوی ایجاد بوی بد و رشد قارچهای پوستی را بگیرد.
وی عنوان کرد: افرادی کف پای صاف یا قوس بیش از حد پا دارند و یا از بدشکلی شست پا گله مند هستند و یا کسانی که درد پاشنه یا سابقه پیچ خوردگی مچ پا دارند، با مراجعه به متخصصین فیزیوتراپیست علاوه بر یادگیری تمرینات درمانی مربوط، مشاوره مناسبی در خصوص ویژگیهای کفش مناسب پای خود دریافت خواهند کرد.