به گزارش نما به نقل از ایسنا، درآمدهای خالص گردشگری ترکیه از 14.5 میلیارد دلار در سال 2006 به 24.4 میلیارد دلار در سال 2014 رسید که حاکی از رشد 10 درصدی در طول 9 سال است، اما این صنعت پرسود که منبع اصلی درآمد ارزی این کشور اوراسیایی نیز محسوب میشود در سال 2015 و در شش ماهه ابتدایی آن حال و روز خوشی ندارد.
مشکلی که از نیمه دوم سال گذشته میلادی و با کاهش قیمت نفت در روسیه و در نتیجه کاهش ارزش روبل - واحد رسمی پول روسیه - آغاز شد که این امر مستقیما ورود گردشگران روس را به ترکیه تحت تاثیر قرار داد، کشوری که دومین بازار بزرگ ورود گردشگران به ترکیه محسوب میشود.
علاوهبر کاهش ورود گردشگران روس، تبلیغات رسانههای خارجی مبنی بر عدم سفر به شهرهای ترکیه نیز تاثیر سویی بر حضور گردشگران خارجی به این کشور داشته است، گردشگران خارجی از بیم حملات تروریستی کمتر راهی این کشور میشوند.
به گزارش «حریت»، بحران کاهش گردشگران به گونهای ترکیه را تحت تاثیر قرار داده که بسیاری از هتلها و دیگر امکانات اقامتی با رسیدن به فصل اوج گردشگری به جای استخدام نیروی جدید مشغول اخراج کارکنان خود هستند.
بسیاری دیگر از فعالان حوزه گردشگری که توانایی بازپرداخت وامهای دریافتی خودر ا ندارند نیز شروع به فروش هتلها و اقامتگاههای خود کردهاند.
دیدگاههای خوشبینانه و بدبینانهای در رابطه با وضعیت گردشگری در نیمه دوم سال 2015 مطرح است و بنابر اعلام انجمن آژانسهای مسافرتی ترکیه پیشبینی میشود تعداد گردشگران تا پایان سال جاری میلادی از مرز 42 میلیون دلار عبور کند و درآمد حاصل از این بخش نیز به 35 تا 36 میلیارد دلار برسد.
ترکیه سال گذشته میلادی را با موفقیت خوبی در گردشگری پشت سرگذاشت و بنابر اعلام سازمان جهانی گردشگری رتبه ششم را در جذب گردشگران بینالمللی و رتبه دوازدهم را لحاظ میزان درآمد حاصل از این بخش در میان کشورهای جهان بدست آورد.
رئیس انجمن آژانسهای مسافرتی امیدوار است گردشگری ترکیه بتواند ضرر و زیان شش ماه ابتدایی سال 2015 را با فروش پکیجهای گردشگری داخلی با تخفیف 50 تا 60 درصد جبران کند و به ویژه پس از ماه رمضان بر تعداد گردشگران داخلی و خارجی در ترکیه افزوده شود.