كاهش قیمت مسكن در دوران پساتحریم

"با برداشته شدن تحریم‌ها انتظار می‌رود شاهد رونق فعالیت‌های بخش مسكن، كاهش قیمت نهاده‌های ساختمانی و متعاقبا كاهش قیمت مسكن باشیم".

به گزارش نما به نقل از ایسنا: "با برداشته شدن تحریم‌ها انتظار می‌رود شاهد رونق فعالیت‌های بخش مسکن، کاهش قیمت نهاده‌های ساختمانی و متعاقبا کاهش قیمت مسکن باشیم".

احمدرضا سرحدی اظهار کرد: با برداشته شدن تحریم‌ها انتظار می‌رود که بخش‌های مختلف اقتصادی فعال شوند و و نقدینگی به بازار سرازیر ‌شود که این مساله منجر به کاهش قیمت نهاده‌های ساختمانی و متعاقبا کاهش قیمت مسکن می‌شود.

وی افزود: توفیق مذاکرات هسته‌یی باعث می‌شود تا تقاضای سوداگری در بخش مسکن به تقاضای واقعی تبدیل می‌شود، لذا رشد حبابی قیمت‌ها از بین می‌رود و قیمت‌ها حالت واقعی به خود می‌گیرند.

این کارشناس مسکن گفت: برداشته شدن تحریم‌ها هم‌چنین باعث تعدیل ارزش ارز می‌شود که می‌تواند به کاهش قیمت مسکن کمک کند و به رونق خرید و فروش و نیز رونق تولید را در این بخش منجر شود.

به گفته سرحدی، وقتی از بازار مسکن و ساخت و ساز صحبت می‌کنیم داریم از یک فعالیت اقتصادی نام می‌بریم که مثل هر فعالیت دیگری تابع شرایط داخلی و محیطی خودش است. بنابراین اگر بستر برای رشد و شکوفایی صنعت ساختمان فراهم شود قطعا رو به توسعه خواهد رفت.

وی، فعال شدن بخش‌های اقتصادی را در کاهش فشارهای بخش مسکن موثر دانست و گفت: بخش مسکن با مشکلی به نام سوداگری و نگاه اقتصادی صرف بر این بخش حاکم است. عده‌ای از یک سو برای حفظ ارزش پول خود و از سوی دیگر نبود عرصه‌ی دیگری برای فعالیت اقتصادی، نقدینگی را به سمت بازار مسکن آورده‌اند که منجر به حباب قیمت‌ها در این بخش شده است. لذا اگر تحریم‌ها برداشته شود فعالیت‌ها می‌تواند متناسب با عرضه و تقاضا شکل بگیرد؛ نه صرفا نگاه کالایی و پولی.

این کارشناس مسکن با بیان این‌که شکوفایی اقتصادی باعث بالا رفتن درآمد سرانه مردم می‌شود، گفت: وقتی خریدار توانمند شود می‌تواند مسکن مورد نیاز خود را تهیه کند که توافق هسته‌یی می‌تواند منجر به این توانمندی شود. البته این توانمندی بلافاصله رخ نخواهد داد بلکه در میان‌مدت به گشایش در بازار مسکن می‌انجامد.

۱۳۹۴/۴/۲۲

اخبار مرتبط