تب را جدی بگیرید

بیماری‌هایی مانند مرس از آن دسته بیماری‌هایی هستند كه خیلی سریع شیوع پیدا می‌كنند و منتشر می‌شوند و با توجه به اینكه واكسن این بیماری هنوز در مراحل اولیه ساخت است و درمان آن به‌طور كامل پیدا نشده است، قطعا بهترین راه پیشگیری و آموزش قبل از ابتلاست. به همین دلیل لازم است كه در كشور ما كلاس‌های آموزشی برای كارون‌های حج تمتع گذاشته شود تا آموزش‌های لازم درباره این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن به حجاج داده شود.

به گزارش نما، رسول خضري-عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس نوشت: براي مراسم حج، افرادي از سراسر دنيا به كشور عربستان مي‌آيند و وقتي كه افرادي زيادي در يك محدوده مكاني و زماني معين جمع مي‌شوند احتمال ابتلا به اين بيماري خيلي بالا مي‌رود. قطعا بيمارستاني كه كشور ما در عربستان دارد و نيروهاي هلال احمر در سازمان حج و زيارت تدابير لازم را براي مقابله با اين بيماري در كشور عربستان دارند. ولي همان‌طور كه گفته شد آموزش‌هايي كه قبل از سفر به حجاج داده مي‌شوند نقش بيشتري در پيشگيري از ابتلا به بيماري مرس دارند. زدن ماسك و كاهش تماس‌ها با كاروان‌هاي ديگر به مقدار زيادي از احتمال ابتلا به اين بيماري مي‌كاهد. با توجه به اينكه بيشتر مبتلايان به اين بيماري از كشورهاي آفريقايي و كشورهاي گرمسير هستند، كاهش تماس با كاروان‌هاي ديگر از سرايت اين بيماري جلوگيري مي‌كند.

در رابطه با آمادگي‌هايي كه حجاج قبل از سفر بايد به دست آوردند چند مساله مهم وجود دارد كه يكي از آنها واكسيناسيون قبل از سفر است كه به صورت متعارف انجام مي‌شود و ديگري آموزش‌هاي قبل از سفر است كه به صورت عموم براي همه بيماري‌ها مانند مرس، ابولا، آنفولانزا و خيلي از بيماري‌هاي ديگر وجود دارد. سرايت بيشتر اين بيماري‌ها به صورت عدم رعايت فاصله است به همين دليل با حفظ فاصله از ابتلاي به آنها به ميزان زيادي مي‌توان كاست. رعايت بهداشت فردي هم از نكات ديگري است كه بسيار حائز اهميت است. رعايت بهداشت فردي در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي مختلف تاثيرگذار است.

در كشور عربستان هم اكيپ‌هاي پزشكي مستقر هستند و چنانچه فردي مشكوك به ابتلا به بيماري بود احتياط‌هاي لازم درباره او صورت مي‌گيرد. يكي از نكات مهمي كه هنگام ورود افراد به مرزهاي كشور‌هاي مختلف و به ويژه هنگام ورود به كشور عربستان به آن توجه مي‌شود گرفتن تب افراد است، زيرا يكي از علائم بسياري از بيماري‌هاي واگير‌دار و خطرناك تب افراد است. به همين دليل اگر كسي تبش حتي نيم درجه از حد معمول بيشتر باشد آن را جدا و ايزوله و در قرنطينه از او نگهداري مي‌كنند. رعايت بهداشت فردي، آموزش‌هاي قبل از سفر و واكسيناسيون، سه عامل اصلي و مهم هستند كه مي‌توانند ريسك و خطر را به ميزان زيادي پايين بياورند. بيماري‌هايي مانند كرونا و ابولا بيماري‌هاي حد واسط هستند كه از حيوانات به انسان منتقل مي‌شوند. د

ر بيماري‌هايي كه به اين صورت هستند و انسان به عنوان ميزبان واسط است قطعا نخستين نشانه ابتلا به آن بيماري‌ها تب است و به همين دليل در مرزها تب افراد كنترل مي‌شود. در كنار تب، عطسه و سرفه هم از ديگر علائم اين بيماري هستند كه بيشتر جنبه عمومي دارند. با توجه به اهميتي كه تب دارد و يكي از علائم اصلي اين بيماري تلقي مي‌شود، حجاج بايد به تب خودشان و ديگران توجه داشته باشند و چنانچه نمونه غيرعادي از تب را مشاهده كردند زود اكيپ‌هاي پزشكي را مطلع كنند. سرايت مرس بيشتر از راه بزاق دهان و از طريق تنفس است. عطسه، سرفه، تماس‌هاي بدني و تنفسي مي‌توانند باعث انتقال اين بيماري شوند. در بيماري مرس فاصله بسيار مهم است و معمولا فاصله دو تا سه متر بايد رعايت شود. با توجه به اينكه هنگام طواف و زيارت ازدحام زياد است و افراد خيلي به يكديگر نزديك هستند بايد حجاج حتما از ماسك استفاده كنند. اين مساله فقط معطوف به بيماري مرس نيست و بسياري از بيماري‌هاي ديگر هم از طريق تنفس منتقل مي‌شوند و به همين دليل زدن ماسك از ابتلا به آنها جلوگيري مي‌كند.

۱۳۹۴/۶/۷

اخبار مرتبط