به گزارش نما به نقل از برنا؛افرادی سودجو و بزهکار با نصب نسخه کامپیوتری شبکه اجتماعی تلگرام و سپس با چت و فریب کاربران کد پنج رقمی را که این شبکه برای آنان ارسال میکند،به دست می آورند.
وی افزود: این افراد برای سوء استفاده پیامی جعلی از سوی تلگرام با عنوان "کاربر گرامی، حساب تلگرام شما غیر فعال شده است و برای فعالسازی مجدد اقدام به ارسال کد پنج رقمی کنید" یا "کاربر گرامی، برای فعالسازی قابلیتهای پنهان تلگرام سریعا اقدام به ارسال کد پنج رقمی کنید" ارسال میکنند.
سرگرد کیانی اضافه کرد: سودجویان کد مربوطه را دریافت و سپس به تمام اطلاعات کاربر همچون فهرست مخاطبان، عکسها و دیگر اطلاعات شخصی افراد دسترسی پیدا میکنند.
وی افزود: متاسفانه افرادی که با این روش فریب خوردهاند اطلاعات و عکسهای شخصی فراوانی را در گوشی هوشمند خود نگهداری میکردند که پس از دسترسی سودجویان ،ازآن برای تهدید و پیشنهادهای نامشروع، انتشار تصاویر و اخاذی استفاده می کردند.
سرپرست اداره تشخیص جرایم پلیس فتا گفت:برخی کاربران سالمند یا کم سن فضای مجازی،به ویژه شبکههای اجتماعی با تهدیدها و خطرات موجود در این محیط آشنایی ندارند و هدف سودجویی افراد بزهکار قرار می گیرند.
وی افزود:در این زمینه متاسفانه پروندههای بسیاری در پلیس فتا موجود است.
سرگرد کیانی از کاربران خواست تا به تبلیغات و پیام های ناآشنای شبکه های اجتماعی و فضای مجازی پیش از کسب اطلاعات کامل اطمینان نکنند و از قرار دادن تصاویرواطلاعات خصوصی خود در گوشی های هوشمند به ویژه شبکه های اجتماعی خودداری کنند.
وی از کاربران در خواست کرد تا پیش از استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اطلاعات لازم در این زمینه را کسب نمایند.