100 هزار خانوار در فارس دارای سفیر سلامت می شوند

به گزارش نما - «خبرجنوب» نوشت: مسئول آموزش ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تا پایان امسال 100 هزار خانوار در فارس دارای سفیر سلامت می شوند.

محمدرضا كريمي افزود: تعداد سفيران سلامت در استان با توجه به پيگيري ها از مرز 60 هزار نفر گذشته و اين ميزان قرار است تا پايان امسال به 100 هزار خانوار برسد.
وي يادآور شد: افزايش اين تعداد علاوه بر كاهش مراجعه بي مورد و تشخيص به موقع باعث اقدامات مراقبتي زودهنگام مي شود و همچنان سعي بر توسعه اين برنامه داريم.
كريمي گفت: توانمندي خانواده ها براي مراقبت از سلامت خود مهمترين هدف اين برنامه است و بر اساس آن ناخوشي هاي جزئي كه در خانواده اتفاق مي افتد را سفيران سلامت خانوارها مديريت مي كنند.
وي افزود: در اين برنامه فردي از خانواده كه حداقل 8 كلاس درس خوانده باشد انتخاب و پس از آموزش، منابعی در اختيار او قرار داده ميشود تا راهنماي آن ها براي مديريت ناخوشي هاي جزئي باشد.
كريمي گفت: بر اساس اين كتاب ها سفير سلامت مي داند كه چه زماني عضو خانواده بيمار نياز به مراجعه به پزشك خانواده دارد و چه زماني نياز است به طور مستقيم به بيمارستان مراجعه نمايد.
مسئول آموزش ارتقاي سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز يادآور شد: سفير سلامت با آموزش هايي كه دريافت كرده در صورت عدم نياز به مراجعه عضو خانواده به پزشك و يا بيمارستان بيماري او را مديريت مي كند.
كريمي گفت: در اين برنامه وابستگي خانواده ها به نظام سلامت براي دريافت مراقبت ها كاهش مي يابد و با توجه به توانمندي در اين خصوص رضايتمندي مردم هم بالاتر مي رود.
ميزان بيماري هاي غير واگير در فارس نگران كننده است
مسئول آموزش ارتقاي سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: بيشترين نگراني ما در زمينه بيماري هاي مزمن مانند ديابت، فشار خون و مشكلات قلبي عروقي است كه اگر چه فرد را به سرعت از پا درنميآورد اما تا پايان عمر همراه بيمار مي ماند و كيفيت زندگي او را به شدت تحت تاثير قرار مي دهد و در همين خصوص ميزان بيماريهاي غيرواگير در فارس نگران كننده است.
كريمي يادآور شد: با توجه به آمار موجود 17درصد جمعيت بالاي 30 سال در فارس فشارخون دارند به طوري كه 50 درصد اين مبتلايان از فشارخون خود اطلاعي ندارند به طوري كه پس از بروز عوارض و يا كاملاً اتفاقي متوجه آن مي شوند.
وي ادامه داد: 7 تا 9 درصد مردم بالاي 30 سال استان نيز ديابت دارند به طوري كه بيش از 50 درصد اين افراد نيز از ديابت خود مطلع نيستند كه به منظور تشخيص به موقع اين بيماري ها مردم بايد به مراقبان سلامت خود در مطب هاي پزشكان خانواده مراجعه كنند.

۱۳۹۵/۵/۲۷

اخبار مرتبط