به گزارش نما - ایرنا نوشت: جایزه بنیاد جیمز دایسون برای ساخت سیستم خنک کننده قابل حمل واکسن به یک طراح 22 ساله انگلیسی تعلق گرفت.
یک طراح 22 ساله انگلیسی به نام ویل برادوی از دانشگاه Loughborough به عنوان پروژه دانشگاهی خود یک سیستم خنک کننده قابل حمل طراحی کرده است که موفق به کسب جایزه جیمز دایسون شد.
وی هدف خود را از طراحی این سیستم، جلوگیری از اتلاف و فساد واکسن های با ارزش حساس به دما برای نقاط دور افتاده بیان کرده است.
برخی واکسن ها حتما باید در شرایط دمایی ویژه ای حمل شوند تا کارایی خود را از دست ندهند. معمولا حمل این واکسن ها به نقاط دور افتاده بسیار مشکل است.
این طراح 22 ساله قبل از ورود به دانشگاه به مناطق دور افتاده ای از جمله کامبوج، چین، هنگ کنگ و ویتنام سفر کرد و از نزدیک مشکلات کادر پزشکی برای انتقال دارو و واکسن را مشاهده کرد و از ان زمان تصمیم گرفت در این زمینه اقدام کند.
معمولا برای انتقال واکسن های حساس به دما از یخ یا کمپرس سرد استفاده می شود. این دو روش سبب می شود دمای واکسن بیشتر از حد استاندارد کاهش یابد و کارایی آن در حد مطلوب نباشد.
فناوری مورد استفاده در سیستم خنک کننده برادوی، با الهام از دستگاه خنک کننده آلبرت اینشتین (در سال 1920 میلادی) ساخته شده است. دستگاه خنک کننده اینشتین از دما برای انجام فرآیند های شیمیایی کمک می گیرد و نیازی به جریان الکتریسیته ندارد.
دستگاه طراحی شده برادوی Isobar نام دارد و دمای آن بین 2 تا 8 درجه سانتی گراد قابل تنظیم است. کافی است این دستگاه یک ساعت شارژ شود تا شش روز بدون نیاز به جریان الکتریسیته به طور مداوم کار کند. برادوی قصد دارد از جایزه نقدی بنیاد تامسون برای توسعه نمونه اولیه دستگاه خود استفاده کند.
بنیاد جیمز دایسون در انگلیس هر ساله مسابقه ای را برای تشویق مهندسان جوان در سطح بین المللی برگزار می کند. بنیان گذار این جایزه سِر جیمز دایسون مخترع معاصر انگلیسی است.
جایزه تعیین شده برای برنده مرحله اول حدود 2 هزار و 220 پوند است. به برنده این مرحله اجازه داده می شود که وارد مرحله بین المللی شود که جایزه آن 28 هزار و 600 پوند است.