به گزارش نما به نقل از خبرگزاری دانشجو یک افسر پلیس هند شنبه گفت نیروهای دولتی برای متفرق کردن مردمی که جنازۀ جنید احمد، پسربچۀ 12 ساله، را به «قبرستان شهدای» سرینگر، مرکز منطقۀ کشمیر حمل میکردند، به پرتاب گاز اشکآور و شلیکهای هوایی متوسل شدند.
به گفتۀ وی، نیروهای دولتی گلولههای جنگی نیز شلیک کردهاند.
این افسر هندی به برقراری مقررات منع تردد بعد از این درگیری اشاره کرد و افزود: «تمامی تدابیر ممکن را اتخاذ میکنیم تا تظاهرات به دیگر مناطق کشیده نشود.»
گزارشها درباره کشته شدن این نوجوان نیز ضد و نقیض است؛ مردم میگویند این پسربچه مقابل خانهاش هدف گلوله قرار گرفته است اما پلیس ادعا میکند این نوجوان در تظاهرات ضد دولتی روز جمعه کشته شده است.
گفته میشود در این تظاهرات بیش از 50 نفر زخمی شدهاند.
تنشها در کشمیر از هنگامی اوج گرفت که برهان وانی، یکی از فرماندهان استقلالطلب که عضو گروه حرکت المجاهدین بود در 18 تیر به دست نیروهای ارتش هند کشته شد.
ارتش هند برای کنترل اوضاع و سرکوب اعتراضها بلافاصله وارد عمل شد و از 19 تیر در کشمیر مقررات منع آمد و شد اعلام کرد. حدود 500 هزار نیروی هندی نیز به این منطقه اعزام شدهاند.
به رغم اعمال مقررات منع آمد و شد، مردم این منطقه به دفعات تظاهرات کردهاند.
نظامیان هندی در این اعتراضات بیش از 90 غیرنظامی را به ضرب گلوله کشته و حدود 12 هزار نفر را زخمی کردهاند. در این ناآرامیها هزاران غیرنظامی نیز دستگیر شدهاند.
منطقه کشمیر از سال 1947 و پس از استقلال هند و پاکستان از انگلیس، صحنه مناقشات ارضی است.
کشمیر به دو منطقه تحت کنترل هند و پاکستان تقسیم شده است، اما هر یک از این کشورها مالکیت کل منطقه را مدعی هستند.