به گزارش نما - ایسنا نوشت: محققان دانشکده علوم دانشگاه کوبه موفق به کشف گونه گیاهی جدیدی در ژاپن شدهاند که نه فتوسنتز کرده و نه شکوفه میدهد.
این گیاه که "گاستوردیا کوروشیمنسیس" (Gastrodia kuroshimensis) نام دارد، در جزیره نیمه گرمسیری کوروشیما در جنوب ژاپن شناسایی شده است.
این گیاه یک گونه جدید میکوریزا موسوم به mycoheterotrophic است که نیازی به فتوسنتز برای تغذیه نداشته و در عوض بر انگل میزبان خود تکیه دارد. این گیاه همچنین کلیستوگاموس(بستهزام) است؛ بدان معنی که گلهای آن هیچ گاه شکوفه نمیکنند.
گیاهان mycoheterotrophic از مدتها پیش توجه محققان را به خود جلب کرده بودند اما اطلاعات کمی در مورد آنها وجود داشت زیرا بسیار کوچک و نادر هستند و مشاهده آنها بسیار سخت است و همچنین بیشتر در فضای تاریک زیر درختان جنگل ها میرویند. اندامهای بالایی این گیاهان نیز تنها در دورههای میوهدهی و گلدهی ظاهر میشوند.
گیاه جدید گاستوردیا کوروشیمنسیس به این خاطر که بسته زام است، توجه محققان را به خود جلب کرده است. بسته زام به گونههای گیاهی گفته میشود که از گلهای با قابلیت خود لقاحی برخوردارند. اما جوانههای این گلها بسته هستند.
جزئیات این کشف در مجله Phytotaxa منتشر شده است.