به گزارش نما به نقل از فارس، شاید با آغاز سرشماری اینترنتی کمتر کسی فکر میکرد که مناطق روستایی در استان گلستان از نقاط شهری آن ایستگاه به ایستگاه پیشتازی کنند و خوش بدرخشند و کمبودهای زیرساختی هم عاملی در عقبنشینی آنها در مشارکت ملی نباشد اما این جامعه روستایی نشان داد که در سال اقتصاد مقاومتی میتوان اقدام و عمل را به صحنه کشاند و شهرنشینان را هم متحیر کرد.
طنز تلخ ماجرا اینجاست که مرکز استان گلستان با وجود دردانه بودن در برخورداری از امکانات و تجهیزات چرا هنوز نتوانسته شیب نامتوازن مشارکت سرشماری را تا حد نسبتا قابل قبولی تغییر دهد و همچنان در ایستگاه آخرِ شهرستانهای 14 گانه سیر میکند.
* گرگان و روستاهای تابعه به اهداف پیشبینی شده نزدیک نشدند
فرصت پیشبینی شده هم برای سرشماری اینترنتی تمدید شد و شاهد آن هستیم که در کل کشور تا امروز 27 میلیون نفر معادل 8 میلیون خانوار سرشماری شدند و سهم استان گلستان در این رقابت 234 هزار و 267 خانوار معادل 38.13 درصد بوده است.
تا این لحظه گلستان پس از استانهای سمنان، بوشهر، هرمزگان، مازندران، خراسان جنوبی، یزد، لرستان به مقام هشتم سرشماری اینترنتی دست پیدا کرده است، کارنامه استانی هم نشان میدهد که مراوهتپه به عنوان یکی از دورافتادهترین شهرهای گلستان، پیشقراولِ این مشارکت ملی در استان است و شهرستانهای گالیکش، گنبدکاووس، گمیشان، کلاله، بندرگز، کردکوی، مینودشت، علیآبادکتول، رامیان، آزادشهر، بندرترکمن، آققلا و گرگان به ترتیب در رتبههای بعدی قرار میگیرند و هنوز شهرستان گرگان و روستاهای تابعه آن نتوانسته به اهداف پیشبینی شده نزدیک شود.
گرچه فاصله گلستان در سرشماری اینترنتی با پنج استان دیگر به هفت صدم درصد هم نمیرسد اما مسئولان متولی معتقد هستند که اگر آستین همت بالا زده شود میتوان کاری کارستان کرد و گلستان را به رتبههای در حد انتظار رساند.
در حالیکه میزان مشارکت روستائیان در 9 شهرستان گلستان بیش از 60 درصد برآورد میشود همچنان کفه سنگین استقبالِ مردمی به سمت مناطق روستایی میل میکند و اگر تحرک فزایندهی توأمان در جای جای گلستان شکل بگیرد این استان در رده بالاتری قرار خواهد گرفت.
* حدود 60 درصد جمعیت روستایی گلستان شمارش شدند
مدیر اجرایی ستاد سرشماری استان گلستان با اشاره به ثبتنام 234 هزار و 267 خانوار گلستانی در سرشماری اینترنتی گفت: 43.5 درصد از جمعیت شهری و 56.5 درصد از جمعیت روستایی در استان گلستان سرشماری اینترنتی شدند.
حسین پیشقدم؛ شمار مشارکتکنندگان جمعیت شهری را 101 هزار و 991 خانوار اعلام کرد و افزود: 132 هزار و 276 خانوار روستایی در این طرح مشارکت کردند که این آمار همچنان رو به افزایش است.
وی با اشاره به پیشتازان سرشماری اینترنتی در استان گلستان تصریح کرد: مراوهتپه رتبه نخست، گنبدکاووس رتبه دوم و گالیکش با کسب رتبه سوم بیشترین میزان مشارکت را در سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن داشتند.
* مردم و مسئولان از قافله سرشماری اینترنتی عقب نمانند
مسئول کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی ستاد سرشماری نفوس و مسکن استان گلستان نیز از مردم و مسئولان خواست تا از قافله عقب نمانند و در این مشارکت ملی سهیم شوند.
مجید دهنوی با اشاره به اینکه فردا آخرین روز ثبتنام در سرشماری اینترنتی است، گفت: کسانی که تاکنون موفق نشدند اطلاعات خود را در سامانه سرشماری ثبت کنند در مدت زمان باقیمانده فرصت مشارکت به صورت اینترنتی را از دست ندهند.
وی با اشاره به اینکه بعد از سرشماری اینترنتی روند آمارگیری حضوری آغاز میشود، ابراز کرد: مراجعه مستقیم مأمور از 28 مهر انجام خواهد شد.
برای ثبتنام در سرشماری اینترنتی فرصت خریده شد و مردم و مسئولان مهلت گرفتند تا با این روش در یک طرح آماری سهیم شوند، آنچه نشان از کارنامه موفقیتآمیز است را باید در آمار و ارقام جستوجو کرد پس تا دیر نشده خودمان را از شرکت در مشارکت ملی به روش نوین محروم نکنیم.