به گزارش نما - خبرگزاری صدا و سیما نوشت: وزیر نفت درباره امضای موافقتنامه اصولی توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی: بر این اساس، برای نخستین بار در منطقه از فن آوری فشارافزایی برای جلوگیری از افت فشار در میادین نفتی و گازی استفاده خواهیم کرد.
بیژن نامدار زنگنه در گفتگوی تلفنی با خبر 21 شبکه دو سیما افزود: درباره اینکه قرارداد با شرکت نفتی توتال چه زمانی نهایی می شود آنچه که امضا شد رئوس و چارچوب اصلی قرارداد است و امضای این موافقتنامه به عنوان قرارداد حدود چهار ماه زمان می برد زیرا این قرارداد حدود 800 صفحه دارد که روی کلمه به کلمه آن باید توافق شود.
وی گفت: اکنون درباره 70 درصد موضوعات و نکات اصلی و طراحی پایه قرارداد ازجمله مبلغ سرمایه گذاری، زمان بندی، مقدار تولید، سود پیمانکار و ترکیب سهامداران توافق شده است.
زنگنه با بیان اینکه مبلغ سرمایه گذاری حدود 5 میلیارد دلار است افزود: تا زمان امضای قرارداد، شرکت توتال فعالیت های مهندسی خود را آغاز و مناقصه ساخت سکوی چاه ها را برگزار می کند.
وی درباره چگونگی انتقال فناوری در این زمینه به کشورمان گفت: انتقال فناوری بر اساس این قرارداد به چند روش است که مجهز شدن شرکت پتروپارس به مدیریت مخزن گازی و نفتی، آموزش مهندسان مخزن، مدیریت پروژه، تأمین منابع مالی و مدیریت خرید ها و طرح ها ازجمله آنهاست.
وزیر نفت افزود: بخش دیگر انتقال فناوری ساخت تجهیزات است که در این کنسرسیوم، شرکت توتال به جز مهندسی مخزن و مدیریت طرح، بقیه کارها را باید به مناقصه بگذارد و پیمانکاران را بر اساس فهرست مورد تأیید شرکت نفت بیاورد.
زنگنه گفت: فکر می کنیم دستکم 70 درصد ارزش این قرارداد با ظرفیت های ایرانی جذب شود.
وی افزود: این نوع قرارداد عکس فاینانس است زیرا در فاینانس ها بیمه های آن کشور شرط می گذارند که 70 تا 80 درصد تأمین تجهیزات باید از آن کشور باشد.
زنگنه گفت: در این موافقتنامه شرط گذاشته ایم که بزرگترین فناوری قرارداد که ساخت سکوی فشارافزایی برای جلوگیری از افت تولید گاز پس از چند سال است به وزن 20 هزار تن در ایران ساخته شود.
وی افزود: بقیه تجهیزات این قرارداد نیز در ایران ظرفیت تولید دارد.
وزیر نفت گفت: به دلیل بهره برداری از میدان پارس جنوبی، تولید چاه های ما افت کرده است و این هم در میعانات و هم در گاز اتفاق افتاده است.
زنگنه افزود: بهره برداری از میادین مشترک و افزایش بازیافت نفت و گاز از میادینی که در حال بهره برداری هستند اولویت های وزارت نفت در بهره برداری از میادین هستند.
وی گفت: در بسیاری از میادین، مقدار نفتی که بالا می آید کم است اما می توانیم با استفاده از فناوری های جدید میزان استحصال نفت را افزایش دهیم.
زنگنه افزود: با افزایش 13 درصدی ضریب بازیافت، 6 هزار میلیارد دلار از میادین نفتی و گازی ثروت می شود.
وی گفت: شرکت توتال هیچ مشکلی از نظر سابقه عملکردی با ما ندارد و این شرکت دو بار تحریم های آمریکا را در قرارداد سیری و فازهای دو و سه پارس جنوبی شکسته است.
وزیر نفت افزود: اکنون نیز این شرکت نخستین شرکتی است که وارد شده و همه کارها را با کیفیت خوب انجام داده است.
زنگنه گفت: شرکت چینی نیز که در این توافقنامه حضور دارد یکی از معتبرترین شرکت های چینی است که در گذشته در میدان آزادگان شمالی عملکرد قابل قبولی داشته است.
وی افزود: جزو سیاست های ماست که پس از تحریم ها نیز با شرکت های چینی کار کنیم اما راهبر اصلی در این توافقنامه شرکت توتال است، البته پتروپارس نیز در کنار توتال از تجارب آن استفاده می کند.
زنگنه گفت: شرکت پتروپارس شرکت با تجربه ای است اما تا کنون به عنوان پیمانکار عمومی فعالیت کرده است.
وی افزود: اگر در قراردادهای ما شرکتی نیاید خودش ضرر می کند زیرا از پنج میلیارد دلاری که در این قرارداد دیده شده است اگر 20 درصد معادل یک میلیارد دلار طرح پیش برود اما کار انجام نشود عملاً اصل پول و فرع آن را نمی تواند بگیرد و هیچ ادعایی نیز نمی تواند داشته باشد.