به گزارش نما به نقل از ایرنا، سخنرانان در این میزگرد وحدت و یکپارچگی بین مسلمین را از بنیادی ترین محورهای سیاسی و فرهنگی معاصر دانسته و آنرا به عنوان یک مساله استراتژیک و مورد تاکید علما روشنفکران و آحاد امت اسلامی عنوان کردند.
حجت الاسلام و المسلمین «عبدالله دشتی» از علمای مطرح کویت در این نشست گفت : برخوردهای حذفی و تفکر تکفیری التقاطی امروزه از سوی جهان غرب و به منظور ازهم گسیختگی امت اسلامی و ایجاد تشتت و چند دستگی ترویج می شود و این توطئه منحصر به ایجاد شکاف میان اهل تسنن و تشیع نیست بلکه در میان پیروان یک مذهب نیز اعمال می شود .
«ناصر العبدلی» رییس انجمن گسترش دمکراسی در کویت نیز با تقدیر از رایزنی فرهنگی ایران برای برگزاری این نشست علمی در شرایط حساس کنونی گفت: همه مذاهب اسلامی ناگزیر از تجدید نظر در کتب فقهی و تاریخی خود و اصلاح موارد اختلاف برانگیز و تفرقه افکن هستند و این دیدگاه های فقهی باید با نیازهای دوران منطبق و همسو باشد .
«یاسر الصالح» استاد دانشگاه های کویت نیز در این نشست ضمن تجلیل از ابتکار امام خمینی (ره)برای تعیین هفته وحدت، گفت :وحدت و همزیستی یک مساله نظری است ولی شبکه های صهیونیستی آمریکایی به طور مستقیم با نفوذ در برخی از تشکیلات و نهادهای به ظاهر اسلامی توانست زمینه تفرقه و فتنه را فراهم سازد تا جایی که با ایجاد گروه های تکفیری چهره رحمانیت و انسانیت اسلام را مخدوش کند.
وی از نخبگان و متفکران جهان عرب خواست تا توطئه های آمریکایی را برای مردم افشا و عوامل داخلی آنان را شناسایی کنند.
خانم «ایمان شمس الدین» روزنامه نگار و پژوهشگر اجتماعی کویت نیز در این نشست تحقیق و پژوهشی را تحت عنوان ' تسامح و همزیستی' ارائه کرد.
وی تبعیض مذهبی، ضعف کتاب های درسی ، فقر و تنگدستی، ظلم و زورگویی نظام سلطه و حاکمان را مهمترین عامل رشد اختلافات مذهبی در اکثر کشورهای عربی دانست .
شمس الدین گفت: آموزه های قرآن کریم نشان می دهد که همدلی و همدستی مسلمانان و وحدت اسلامی یک واجب شرعی است.