به گزارش نما- روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت:حسن روحانی با خوشاقبالیهای پیدرپی در انتخابات ٩٦ روبهرو بود، اوج این بختیاریها در مناظرهها و سخنرانیهای آخر رقم خورده و بر همگان آشکار شد او قبل از رأیگیری رقبایش را از پای انداخته است.
اثبات اين ادعا چندان طول نکشيد و مردم با آراي ٢٤ ميليوني خود نشان دادند همچنان دلبسته ديپلماسي هستند؛ اما حملات غيرمنتظره داعش به مجلس شوراي اسلامي، نماد دموکراسي در ايران و مرقد امام خميني (ره)، خاستگاه انقلاب، معنا و مفهومي خاص داشت.
اين حملات، حمله به زيربنا و روبناي فکري حسن روحاني بود تا طعم پيروزي ٢٤ ميليوني را به کامش تلخ کند. اينبار سلولهاي خفته داعش نشان دادند در پس پشت بربريتشان اتاق فکري جدي وجود دارد، اتاق فکري که ميداند مردم ايران که انقلابي بزرگ و جنگي هشتساله و دوران پرالتهاب دهه ٦٠ را پشت سر گذاشتهاند با انفجارهاي مهيب و کشتارهاي وسيع و بيرحمانه متحد شده و با عزمي جزم براي مواجهه با داعش با نيروهاي نظامي خود يکدل و يکصدا خواهند شد، ازاينرو اين حملات بيش از هرچيز حمله به دستاوردهاي آتي اين ٢٤ ميليون رأي است؛ رأيي که دولتي را بر سر کار آورده که درصدد است رابطهاي عقلاني و ديپلماتيک با جهان برقرار کند.
سلولهاي خفته داعش درواقع به اندام دولت روحاني يورش آوردهاند تا نگذارند جامعه از فضاي امنيتي خارج شود. اين رويکرد و فضا کار را براي دولتي که محورش براساس ديپلماسي ميچرخد، سخت و دشوار ميکند. آنهم دولتي که ٢٤ ميليون رأي گرفته و انبوهي از مطالبات اقتصادي و سياسي را بر دوش دارد. مطالباتي که يک سوي آن معيشتي و سوي ديگرش انتظار مردم از دولت براي توسعه سياسي است. در فضاي ناامن داعشي اين رؤياها بهسختي محقق خواهد شد.
«بدترين سياست» براي حسن روحاني آن است که بخواهد از شوک بهوجودآمده استفاده کند و وعدههاي انتخاباتياش را در پس پشت اين واقعه به فراموشي بسپارد. دولت روحاني در شرايطي قرار دارد که ميتواند از دو تئوري «پيشدستي و پيشگيري» به نحو احسن استفاده کند؛ پيشدستي کند و حملات داعش را محملي براي گفتوگوی جديتر با دنيا قرار دهد و از اعتماد بهوجودآمده سود ببرد و با گشايش فضاي ديپلماتيک در حل بحرانهاي منطقهاي پيشقدم شود.
اگر تا ديروز جنگيدن در خارج از مرزهاي ايران امنيتآفرين بود، اينک شانهبهشانه آن ديپلماسي کارآمد دولت روحاني ميتواند استراتژي ايران را در خاورميانه به نرمي و زيرپوستي تغيير دهد و براي پيشگيري از يأس و سرخوردگي در هر شرايطي به يادآوري وعدههاي انتخاباتي خود بپردازد و آرامآرام به آنها جامه عمل بپوشاند. آنچه اينک بيش از هرچيزي ضرورت دارد، ازدستنرفتن ديپلماسي و ازدستندادن آراي مردم است.