دستاورد ۴ماهه ستاد راهبری جهش تولید در سازمان برنامه چه بود؟ كارگروه ویژه جای ستاد را می‌گیرد؟

عکس خبري -دستاورد ?ماهه ستاد راهبري جهش توليد در سازمان برنامه چه بود؟ کارگروه ويژه جاي ستاد را مي‌گيرد؟

درحالی حدود ۴ماه از تشكیل یك ستاد در سازمان برنامه و بودجه برای تحقق شعار سال می‌گذرد،هنوز دستاوردهای این ستاد در فضای واقعی اقتصاد مشخص نشده است.

به گزارش نما، سال 1399 با وجود تداوم شرایط تحریمی سال جهش تولید نام گذاری شد. بر این اساس از همان روزهای ابتدای سال انتظار می رفت تا دستگاه های سیاست گذار در قوه مجریه بعد از سالها برنامه نویسی یک مجموعه راهکارهای عملیاتی برای تحقق جهش تولید که به اذعان بسیاری از کارشناسان و نخبگان اقتصادی تنها راهکار عبور همزمان از چالشهای تحریم، کرونا و رکود تورمی در کشور است، ارائه کنند.

بر همین اساس لازم بود تا قوه مجریه در راستای تحقق جهش تولید از همان آغاز سال به صورت برنامه ریزی شده وارد عمل شود و بعد از هماهنگی های لازم دستاوردها و خروجی اقدامات انجام شده در این خصوص را به مردم ارائه کند.

این درحالی است که حدود 4 ماه از ابتدای سال گذشته، چند وزیر در ستادی که با عنوان راهبری جهش تولید در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد حاضر شدند و برنامه‌های خود را برای تحقق جهش تولید عنوان کردند.

نکته اول اینکه پس از 120 روز موقعیت مناسبی برای بیان دستاوردهای این ستاد ایجاد شده است، اکنون جا دارد تا این سوال به شکل جدی مطرح شود، آیا ستادی که در سازمان برنامه و بودجه برای تحقق شعار جهش تولید آغاز به کار کرد موفق بوده است؟

از سوی دیگر چرا وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی به عنوان دو بازوی اصلی اقتصاد کشور آن هم در مقیاس کلان در این جلسات حاضر نبوده‌اند؟

گفتنی است سازمان برنامه و بودجه تاکید کرده است،" ستاد برنامه ریزی و راهبری جهش تولید در راستای تحقق شعار مزبور، با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور و عضویت نمایندگان قوه قضائیه، قوه مقننه و تمام دستگاه های اجرایی حسب مورد، از دوم فروردین سال 1399 تشکیل و طی هفت جلسه محورهای برنامه های جهش تولید سال 1399 را در سطح ملی و استانی تعیین و ساز و کار تدوین این برنامه ها را به کارگروه های تخصصی، تشکل از نمایندگان دستگاه های اجرایی مسئول و نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور محول کرد."

این درحالی است که دو روز گذشته رهبر انقلاب در سخنان عید قربان خود تاکید کردند، "پیشنهاد شده است کارگروه ویژه‌ای از سوی سران سوه قوه تشکیل شود و موانع جهش تولید بررسی و رفع شود."

در این بین سوال دیگری که مطرح میشود این است که اگر این ستاد موفق بوده و از فرصت 4 ماهه اول سال استفاده مناسبی کرده است دستاورد ملموس آن در فضای واقعی اقتصاد ایران چیست؟ از سوی دیگر با مطرح شدن تشکیل کارگروه ویژه از سوی سران قوا بایستی به صورت جدی عملکرد ستاد مزبور در سازمان برنامه و بودجه بدور از شعارزدگی تحلیل و بررسی شود.
منبع: تسنیم

۱۳۹۹/۵/۱۲

اخبار مرتبط